SportVáltozásokkal készülnek az új szezonra

2019. augusztus 17., szombat
 
Változásokkal készülnek az új szezonra

Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás edző vezényletével a Hódtói Sportcsarnokban becsülettel tréningezik a csapat, a szeptember 22-i, Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.

 

 

 

 

 

Mind a klubot, mind a bajnokságot illetően történtek változások.

Az előző szezont a Zöld csoport 4. helyén záró keretből négyen távoztak: befejezte pályafutását a vásárhelyi kosárlabdasport legendás alakja, Vas Péter csapatkapitány, aki a továbbiakban edzőként, valamint utánpótlás szakosztályvezetőként tevékenykedik a Kosársuli életében. Bálint Erik Kecskemétre, Béres Nándor Békéscsabára igazolt, míg Czégel András tanulmányaira koncentrál.

 

Az érkezők táborát három fiatal és tehetséges játékos erősíti. Varga Zalán öccse, a 2-es és 3-as poszton bevethető Varga Ákos az SZTE-Szedeák A-csoportos felnőtt csapatában is bemutatkozhatott az utóbbi hónapokban, most úgy döntött, Vásárhelyen folytatja. Hozzá hasonlóan 2000-es születésűként érkezett a vajdasági Nagybecskereken is pattogtató szerb center, Nemanja Acimovic. A gárdát a legutóbb a Budapest Honvédnál játszó, a 3x3-as kosárlabda világában is remekelő, 20 éves Hargitai Krisztián teszi teljessé.

 

Ami a bajnokság lebonyolítását illeti, az MKOSZ friss döntésének értelmében 16 alakulat fogja alkotni a Zöld csoport mezőnyét. A tavalyról már jól ismert ellenfelek mellett a Piros csoportból kieső Békés és Bonyhád, valamint az újoncként szerepelő Cegléd, a Körmend U23, a Pécsi NKA és a Szolnok erősíti a riválisok táborát. Nagyon kiegyensúlyozott és erős bajnokságra lehet számítani, ennek megfelelően a program is szoros lesz: a szeptember 22-i, békési rangadót követően a bajnokságban december 22-ig minden hétvégén (valamint két esetben hétközben) is pályára lép a Kosársuli, emellett a Hepp-kupában is jelenése lesz a csapatnak.

 

Az első hazai bajnokit október 6-án, vasárnap 18 óra 30 perctől az Újpest ellen vívjuk, előtte az U20-asok is pályára lépnek. Ami az U20-as gárda összetételét illeti, a felnőttcsapat tehetséges fiataljai mellett a szintén a felnőttekkel edzéslehetőséget kapók, valamint Czibere Zoltán U18-asai is szerepet kapnak majd.

 

A szeptemberi nyitányig a későbbiekben edzőmérkőzések is lesznek, amelyek lehetőséget nyújtanak, hogy összerázódjon a Kosársuli. Egy biztos: a pályán mindent meg fognak tenni a sikerért a játékosok.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
Ötnapos ünnepi programsorozat

Ötnapos ünnepi programsorozat

Öt nap, két színpad, tucatnyi program, Quimby koncert, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
Tárlatvezetés a Mentés másként című kiállításon

Tárlatvezetés a Mentés másként című kiállításon

A makói alkotó színes ceruzával készült művein a hagymaváros egykoron állt és ma is látható épületeit örökítette meg.
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 

És ezt már olvasta?

Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai Nagysikerű könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Világ- és Európa-bajnok sportolók voltak a vendégek.
 
Ahol szárnyalhat a fantázia
Ahol szárnyalhat a fantázia A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 
Elhunyt Tanács Lajos professzor
Elhunyt Tanács Lajos professzor Életének 75. évében hosszú betegség után február 14-én elhunyt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának egy kivételes oktató-kutató egyénisége.
 
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.