Kultúra, oktatásÚjabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

2019. március 8., péntek
 
Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen eddig hat iskola kapta meg a Tehetségpont minősítést. Ennek lényegét összefoglalva, az óvodától az egyetemig a különböző oktatási intézményekben, valamint a nem oktatási szervezetekben létrejövő tehetségpont négy általános feladatkört foglal magába: ezek a tehetségazonosítás, a tehetséggondozás, a tehetség-tanácsadás, illetve a tehetségpontok hálózatába való bekapcsolódás. A tehetségpontok nagy előnye, hogy alulról jövő, helyi kezdeményezésre születnek: csak ott jönnek létre, ahol elkötelezett, a fiatal tehetségekért önkéntes alapon tenni akaró pedagógusok vagy más tehetségsegítő szakemberek  egy csoportja úgy dönt, hogy a tehetséggondozással elmélyülten, szervezetten, a legfrissebb szakmai eredmények figyelembe vételével akar foglalkozni.

 

Vásárhelyen hat iskola lett Tehetségpont: a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, a Klauzál, a Liszt, a Varga Tamás általános iskola és a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola. Ez utóbbi iskola a legkorábban: 2010. június óta.

A többi iskola később, 2012 után lett Tehetségpont, vagy Kiváló Akkreditált Tehetségpont, mint például 2016 óta a Klauzál, a Szent István és a Bethlen Gábor református Gimnázium, 2017-től pedig a Varga Tamás iskola.

Hódmezővásárhelyen a Kiváló Akkreditált Tehetségpontok sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.   

 

A pályázati leírás szerint, a tehetségpontok számára önmaguk, az általuk képviselt minőség felmérését és megmutatását teszi lehetővé a tehetségpont akkreditációja. Az akkreditáció célja, hogy a tehetségpont számba vegye, hol tart szervezetének, kapcsolatrendszerének építésében, a tehetségsegítő feladatok ellátáshoz szükséges személyi feltételek megteremtésében.

Az akkreditációt követően a tehetségpontok az akkreditáció tényét, valamint minősítési eredményét (akkreditált tehetségpont, akkreditált kiváló tehetségpont) közlő tanúsítványt kapnak, megkapják az akkreditáció minősítési eredményét tanúsító táblát.

 

Forrainé Kószó Györgyi, a Liszt Ferenc iskola igazgatójának tájékoztatása szerint, ennek átadására március 23-án délelőtt a budapesti Szent Imre Gimnázium dísztermében kerül sor. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Nőnapi koncert lesz március 11-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Átadják az idei ‘Gyűrű-díjat' is.
Tanulással és tudással egy zöldebb és fenntarthatóbb világért

Tanulással és tudással egy zöldebb és fenntarthatóbb világért

Energiatudatos Iskola tanúsítványt kapott a Parlamentben tartott ünnepségen a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola.
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. 
Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Egyik nap a 26 éve nő kiment a lakásból, ott hagyta kétéves gyermekét és azóta nem látta senki. Most a rendőrség azt mondja K. Juditot megölték. A volt élettársa ügyét újra tárgyalják.
 

És ezt már olvasta?

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.