BulvárTarjáni Nap 2019

2019. július 10., szerda
 
Tarjáni Nap 2019

Sokan egyetértenek azzal, hogy Hódmezővásárhelyen a városrészi napok egyik legjobb helyszíne a Szél utcai játszótér melletti nagy füves terület. A gát dombja és a teret körülvevő fákkal tarkított szűk utcák igazi családias hangulatúvá varázsolják minden évben a Tarjáni Napot.

 

 

Fotó: VH archív

 

 

 

Talán az ott lakók sem bánják egy évben egyszer a késő estig tartó „hangfal döngetést.” Ezúttal július 13-án várják - mint a részletes műsorból is látható - kicsiket és nagyokat, vagyis minden korosztályt az egésznapos rendezvényre.

 

 

Idén lesz 22. éve, hogy megrendezik a Tarjáni Napot. Hegedűs Lajos egy interjúban a Vásárhelyi Híreknek azt mondta, még emlékszik a legelső alkalomra, amikor még nagy izgalommal készülődtek, és bíztak benne, hogy talán hagyományteremtő ereje lesz a városrészi napnak. Azóta eltelt 22 év, nagy öröm az évenkénti rendezvény, az izgalom elmúlt, felváltotta a rutinos rendezés.

„Esténként mindig ezer körül mozog a résztvevők száma, már évek óta és úgy látom, mindenki jól érzi magát, mindenkinek megvan a kedvére való program” - fogalmazott az egykori szervező.

A hétvégi rendezvényt nem a Tarjáni Olvasókör szervezi, hanem a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Kass család és barátaik a grafikus vásárhelyi kiállításán

A Kass család és barátaik a grafikus vásárhelyi kiállításán

A művek között Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze kalauzolta a vendégeket, akikben a látottak régi emlékeket ébresztettek.
Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

A nyári szezonban a legtöbben a nyaralással és talán a vízparti kikapcsolódással foglalatoskodunk, mintsem a betegségekkel. Pedig jobb lenne erre is figyelni.
Vásárhelyi írónő új könyve

Vásárhelyi írónő új könyve

Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.

 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.