Kultúra, oktatásSikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

2019. március 8., péntek
 
Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Nőnapi koncert lesz március 11-én 17 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Minden évben ezen a koncerten adják át a Kenéz Ernő és Kenéz Heka Etelka Ének-Zenei Alapítvány ‘Gyűrű Díját'.

 

 

 

 

 

 

 

Idén egy már befutott, két saját CD-t megjelentetett, a Youtube-on több klipjével látható énekesnő lesz a díjazott, aki JaMese nevű együttesével a hazai koncertélet rendszeres fellépője. A Vásárhelyi Őszi Hetek idején is koncertezett szülővárosában. Akkor mutatta be második, Bennem a világ című lemezét.

 

Zenei tanulmányait Hódmezővásárhelyen alapozta meg. 1991-től járt a Péczely Attila Zeneiskolába. Dr. Jakab Jenőnénél, Czilczel Olgánál és Borsos Annamáriánál tanult zongorázni.

1996-tól 2000-ig Bátki Fazekas Zoltánhoz járt magánének szakra. A népdalok szeretetét a Központi Általános Iskolában Kosahuba Sára tanárnő adta át neki. 

 

Középiskoláit a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte, ahol Kelecsényiné Mészáros Magdolna gimnáziumi kórusában énekelt. 

Négy éven át volt tagja a Győri Sára vezetése alatt álló Városi Vegyeskarnak.

 

2000-ben felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetemre, ahol Magyar nyelv és irodalom szakon, valamint Ének-zene tanári szakon diplomázott.

 

2005 és 2008 között az MZTSZ-által működtetett Kőbányai Zenei Stúdió Énekes képzésén vett részt.

2008 óta él Budapesten, ahol saját, JaMese zenekarával és más formációkkal aktív tagja a könnyűzenei szcénának.

Március 11-én, a 17 órakor kezdődő Nőnapi koncerten Molnár Emese dalaival, egy különleges zenei világba hívja meg a vásárhelyi közönséget.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bemutatták Holler László kiállítási katalógusát

Bemutatták Holler László kiállítási katalógusát

Az Alföldi Galériában vasárnapig megtekinthető Tájak, érzelmek című tárlatának több mint nyolcvan képe került be a most megjelent azonos című katalógusba. Képekkel.
EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a fele megelőzhető. Öt veszélyforrás okozza a legtöbb bajt.
Szép vásárhelyi sikerek

Szép vásárhelyi sikerek

Február 14 én pénteken volt a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hagyományos Ifjú Zongoristák Csongrád megyei Találkozója. Eredmények.
Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Hat vásárhelyi fiatal álmodott egy nagyot, ami valóság lett: indulnak a Budapest - Bamako 2020 Rally-n.

 

És ezt már olvasta?

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.