SportÖsszejött a szezon első veresége

2019. február 16., szombat
 
Összejött a szezon első veresége

Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC otthonában lépett pályára péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás együttese annak a szellemében utazott az ország nyugati felére, hogy egy esetleges győzelemmel újabb lépéssel közelebb kerül a csapat az alapszakasz első helye felé.

 

 

 

 

 

A listavezető mieink ugyanakkor nem számíthattak sétagaloppra, hisz egyrészt a győriek bármikor, bárkit, bárhol képesek legyőzni, másrészt az őszi vásárhelyi siker visszavágása fűtötte a vendéglátókat.

 

Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladtak a felek, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett. Noha 5-0-s rohammal indított a Győr, és az első negyed során többször is vezetett öt-hat ponttal, a hullámvasúton mi is voltunk fent, a 6. percben Perák büntetőjének, majd a 9.-ben Molnár és Vas triplájának köszönhetően. A Rátvay testvérek kosarai tartották lendületben az ellenfelet, a 25-25-ös állás a 10. minutumban a realitást tükrözte.

 

A második játékrészben néhol úgy tűnt, akár javunkra is tudjuk fordítani a mérkőzést, hisz a győriek percei után Molnár vezényletével a mi pillanataink következtek. Pavlovic kettese a negyed közepén már tizenegy pontos, 44-33-as fórt jelentett számunkra, ám Rátvay Balázs és Csaba megrázta magát, míg nálunk becsúszott néhány hiba védekezésben és támadásban is. A 11-2-es széria után jól jött a szünet, amelyre 46-44-es Kosársuli-előnnyel vonulhattak a csapatok.

 

Amennyire eldöntetlen volt az első két tíz perc, ugyanannyira, ha nem jobban a harmadik. Tőlünk heten is megrezegtették a hazaiak gyűrűjét, akik cserébe nem voltak hajlandók lemaradni. Sőt, mi több, a meccs során először nyertek játékrészt, és - hiába állt még mindig az eredményjelzőn vendég fór (67-66 ide) - mint később kiderült, nem is utoljára.

 

Egészen az utolsó öt percig nem volt baj a mi szempontunkból, Czégel a padról beszállva hármassal jelezte, nem adjuk fel, ám a győriek mind hátul, mind elöl nagyon összekapták ügyes-bajos dolgaikat, és gyakorlatilag lelépték a rendkívül sok helyzetet elhibázó vásárhelyieket. Az utolsó hat percben mindössze hat pontot szórtunk, ez pedig rendkívül kevésnek bizonyult a győriek tizenhetével szemben. A Széchenyi Egyetem 91-80-as arányban győzedelmeskedett, mi elszenvedtük első vereségünket 2019-ben, ám továbbra is vezetjük a bajnokságot.

 

NB I/B Zöld csoport, 16. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 91-80 (25-25, 19-21, 22-21, 25-13)

Győr, 100 néző. V.: Radnóti, Tóth K., Kapusi
 

 

Győr: GEIGER 12, Horváth G. -, RÁTVAY T. 18/6, RÁTVAY B. 16, DOMSITZ 17,
Csere: Földesi -, Kámán 4, CSABA 19/3, Gáll 5/3, Papp B. -.
Kozma Tamás vezetőedző: "Benne volt már a csapatban egy ilyen bravúr, melyet taktikus játékkal szereztünk meg. Gratulálok a srácoknak, ismét jól bírtuk erővel, ez is döntött a hajrában.”

 

Kosársuli: Molnár 28/9, Béres 2, Bálint 12, Vas 11/9, Perák 3,
Csere: Rostás 6, Kovács -, Pavlovic 13, Kelemen 2, Börcsök -, Czégel 3/3.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Sajnos U20-as csapatunk sem tudott diadalmaskodni, hiába nyújtott extrát 43-as IBM-értékkel és 33 dobott ponttal Béres Nándor. Az első negyed 8-34-es eredményét nem sikerült visszahozni a meccs hátralévő részében, a vége 109-90 lett a hazaiak javára. A győriek maradtak a 3. helyen a tabellán, míg mi továbbra is a 4. pozíciót foglaljuk el.

Folytatás jövő szombaton Újpesten.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember óta nem küldi az utánpótlás- nevelésre jóváhagyott TAO támogatást. Az NB III-as felnőtt csapat anyagi háttere biztosított.
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol azonos adottságú, de csaknem százszor nagyobb területen.
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat

A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat

Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő

Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő

Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 

És ezt már olvasta?

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."