SportNyerő sorozatban a HLKC

2019. március 11., hétfő
 
Nyerő sorozatban a HLKC
A NBII-es bajnokság tavaszi szezonjában a Mezőtúr, a KSZSE és a Makó elleni győzelmi sorozat március 9-én hazai pályán is folytatódott.

 

 

 

 

 

 

 

Tovább folytatta felnőtt csapat a jó szereplést az NBII-es bajnokságban, március 9-én szombaton délután a Gyomaendrőd gárdáját győzték le 12 góllal hazai pályán.

Kedves gesztussal indult a mérkőzés, hiszen a hazai szurkolótábor, a Blue Front 1993 a hazai és a vendégcsapatot is virággal köszöntötte Nőnap alkalmából.

Kicsit döcögősen kezdte a HLKC a meccset, de 10 perc játék után felvették az “utazósebességet”. Ekkor háromgólos előnyben voltak (8-5), viszont a 20. percre már héttel mentek. Újra azt az arcát mutatta a vásárhelyi csapat, amit szeretnek látni: kemény, határozott védekezés és sok mozgásra épített támadójáték.

Nagy Emese és Török Gabriella vezetésével olykor látványos megoldások is becsúsztak, a vendégcsapat pedig szemmel láthatóan nehezen követte a diktált tempót. A félidőt jelző sípszóig 10 gólosra hízott az előny, így nyugodtan készülhettek a második felvonásra. Ez a nyugodtság sajnos kicsit vissza is ütött, hiszen látványosan visszaesett a játék, több buta hibát és kihagyott helyzetet láthattak sorozatban. A vendégcsapat 10-en belülre tudott kerülni, Dankó Ervin vezetőedző folyamatos cserékkel és időkérésekkel próbálta a “harci tüzet” szinten tartani. Ez eredményesnek bizonyult, hiszen a meccs végére kialakult az addigi legnagyobb, 12 gólos különbség. Örömteli, hogy újra pályára léphettek saját nevelésű ifjúsági korú HLKC játékosok, akik ezúttal is bizonyíthatták, hogy lehet rájuk számítani.

A győzelem mellett ki kell emelni a Blue Front fantasztikus szurkolását, ezúttal is nagyszerű hangulatot teremtettek 60 percen keresztül.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Gyomaendrődi NKSE 39-27 (22-12)

NBII Dél-keleti csoport – 15. forduló
Balogh Imsi Sportaréna – 160 néző

Játékvezetők:Bús Linda, Szuromi Attila
Versenybíró: Miklós Melinda
 

 

HLKC: Ádász – Török 6, Nagy 9, Dankó 2, Szabó 7, Székesi 1, Bagi 6, Cs: Áncsán (k), Blaskovics 3, Becsei 3, Kandó, Kovács, Ötvös, Földesi L.Lukács 2, Vörös
Kiállítás: 1 illetve 4
Büntető: 8/7 illetve 6/4

 

Dankó Ervin vezetőedző: “ A csapatom az első félidőben komolyan vette a találkozót. Keményen védekeztünk, és felállt fal ellen jól ültek a figuráink. A második félidőben mindent és mindenkit kipróbáltunk. Gratulálok az egész csapatnak.”

 

A bajnokság következő fordulójában idegenben lép pályára a HLKC, március 17-én 14 órakor Kelebián a Bácsalmással csapnak össze.

 

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja. 
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A törvényjavaslat szerint ő felel az intézmények gazdálkodásáért is.
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. 
Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
 

És ezt már olvasta?

Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai Nagysikerű könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Világ- és Európa-bajnok sportolók voltak a vendégek.
 
Ahol szárnyalhat a fantázia
Ahol szárnyalhat a fantázia A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 
Elhunyt Tanács Lajos professzor
Elhunyt Tanács Lajos professzor Életének 75. évében hosszú betegség után február 14-én elhunyt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának egy kivételes oktató-kutató egyénisége.
 
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.