SportMegtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

2019. február 15., péntek
 
Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

Vinnai István közleménye: a TAO-pénzek hiányában komoly veszélyben a hódmezővásárhelyi labdarúgás utánpótlás-nevelése. Mi sem tudjuk, mi történik március elseje után.

 

 

 

 

 


A Magyar Labdarúgó Szövetség határozatának értelmében a Hódmezővásárhelyi Futball Club közel 60 millió forintnyi TAO-s pénzre jogosult. Szeptember óta ebből 20 millió forintot sikerült lehívnia az egyesületüknek, amely összeg január végére elfogyott. A Hódmezővásárhelyi Futball Club utánpótlás-nevelése ezzel komoly veszélybe került. Utánpótlás csapatainkkal dolgozó edzőink és munkatársaink a januári bérüket már nem kapták meg, de a hamarosan induló utánpótlás-bajnokságok meccseire történő utazások sem megoldottak. Az egyesületünk munkatársai jelenleg ingyen végzik a munkájukat minden hétköznap és minden hétvégén.

 

Nem túlzás azt állítani, hogy az egyesületünk a huszonnegyedik órájába lépett. Amennyiben március elsejéig nem áll be változás a TAO-s pénzek lehívását illetően, könnyen lehet, hogy a vásárhelyi labdarúgás utánpótlás-nevelése megszűnik.

Fontos kiemelni, hogy az NB III-as felnőtt csapatunk anyagi háttere biztosított, a TAO-s összeget ugyanis csak az utánpótlás nevelésre lehet fordítani. Ugyanakkor, ha utánpótlás csapataink nem vesznek részt a számukra kiírt bajnokságokban, az a felnőtt csapatunk számára is szigorú szankciót jelenthet a szövetség részéről.

A vásárhelyi utánpótlás labdarúgásban több száz gyermek érintett, az ő sportolásuk került most komoly veszélybe. Az alagút végén pedig jelen pillanatban nem látni a fényt.

Edzőink jelenleg a foci iránti szeretetük és a klub, a munkájuk iránti elköteleződés miatt, de ingyen végzik a munkájukat. Nem szeretnék veszni hagyni a gyerekeket és cserben hagyni az egyesületet. Viszont tőlük sem várhatjuk el, hogy ingyen végezzék el feladataikat, nem tehetjük meg sem velük, sem a családjaikkal. Utánpótlás-nevelésünk eredményes – több csapatunk szerepel jelenleg is az adott bajnokság élmezőnyében és hisszük, hogy ezen a téren magas szakmai munka folyik a Hódmezővásárhelyi Futball Clubnál. Az eddig felépített szisztematikus rendszer most azonban inog. A jelenlegi helyzetünk, kár tagadni, kilátástalan, de bízunk az összefogás erejében és talán egy kis csodában, ami a futballban néha megtörténik. - olvasható Vinnai István közleményében.

 
 
Forrás: Vinnai István HFC társadalmi elnök
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol azonos adottságú, de csaknem százszor nagyobb területen.
Összejött a szezon első veresége

Összejött a szezon első veresége

Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Az első kattintástól napjainkig

Az első kattintástól napjainkig

Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.