BulvárMajális a Népkertben régi fényében

2019. május 2., csütörtök
 
Majális a Népkertben régi fényében

A vásárhelyiek már megszokták, hogy ha a család majálisozna, legalább Szegedig kell utazni. Idén ez már okafogyottá vált.

 

 

 

 

 

 

Modern köntösben a régi idők majálisát idézte a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett majális a Népkertben.

Elsején délelőtt a programok sokasága a város új tavas szabadidő parkjának avatásával kezdődött. Mint arról többször írtunk, a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén 19 ezer négyzetméteres területre impozáns park épült 3000 négyzetméteres tóval. A 831 millióból épült pihenő-, játszó-, sportterület és pavilon is.   

 

Tíz órától este tízig minden generáció számára – de azért elsősorban a gyerekre számítva - sokszínű programmal és persze ételt, italt árusító pavilonokkal, vidámparkkal várták a vásárhelyieket. Már a kezdésre nagy számban érkeztek családok, szinte egész nap hömpölygő tömeg élvezte a napos, néha kissé borús május elsejét. Nemcsak az agglomerációból utazott be sok család, de az évtizedek után először rendezett sokszínű majális a környező településekről is nagy számú vendéget csalt a Népkertbe.

A facebookra felkerült nagyon sok fotó tanúsága szerint ritka jó hangulatú, felszabadult, mosolygós napot könyvelhet el a vásárhelyi Önkormányzat és a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb variációk a régi témára

Újabb variációk a régi témára

A vásárhelyi szakképzést is érintő változás, hogy jövő szeptemberben a szakgimnáziumok technikummá, a szakközépiskolák pedig szakképző iskolákká alakulnak.
Diadalmenetben a HLKC

Diadalmenetben a HLKC

Több, mint 80 gólos bajnoki meccsen szerezte meg az újabb győzelmét a HLKC Felnőtt Női csapata.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
Egy színes egyetem színes programsorozata

Egy színes egyetem színes programsorozata

Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 

És ezt már olvasta?

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.