SportKétszeres pontgyőzelem

2019. november 18., hétfő
 
Kétszeres pontgyőzelem

Szombaton hazai pályán, a Szeghalom ellen folytatta NB II-es felnőtt csapatunk a bajnokságot. A győzelmük egy percig nem forgott veszélyben, ráadásul két saját nevelésű fiataljuk is bemutatkozhatott a felnőttek között.

 

 

 

 

 

 


Kötelezőgyőzelemként tekinthettünk a Szeghalom elleni meccsre már a találkozót megelőzően és a számításokba nem is csúszott hiba. Az ellenfélnél ütős, de még fiatal csapatot raktak össze, akik, ahogy Dankó Ervin vezetőedzőnk a meccs előtti nyilatkozatában is fogalmazott, sokra vihetik a jövőben. Jelenleg azonban a rutin mindenképpen a mieink mellett szólt – írja a hlkc.hu

 

A találkozó ennek megfelelően kezdődött, három vásárhelyi góllal és ezeket követte az első szeghalmi válasz. A távolságot folyamatosan lopták, a vásárhelyi lányok egészen magabiztosan játszottak. Negyedóra játék után már 13-6 állt az eredményjelzőn. A védekezésük a helyén volt, támadásban apróbb hibák ugyan becsúsztak, kisebb pontatlanságok és a játékrész hajrájában néhány könnyelműnek tűnő megoldás, aminek eredményként Dankó mester a játékvezetőktől időt, a lányoktól fegyelmezettséget és pontosabb játékot kért. A félidő végére meglett a 20 találat, igaz a Szeghalmot nem sikerült 10 alatt tartani, tizenegyszer köszöntek be.

 

A fordulás után is a HLKC dominált, ráadásul ahogy telt a játékidő, úgy tűnt, hogy egyre inkább fáradnak a vendégek, még több lerohanás gólt szereztek és többször sikerült elcsenni a labdát a Békés megyeiektől. Az egyre biztosabb előny birtokában – az 50. percben 36-18 volt az állás – arra is lehetőség nyílott, hogy újoncokat avassanak. Petróczi Sára és Bugnó Petra érkezett a pályára – a hátralévő időben mindkettőjük előtt adódott gólszerzési lehetőség is, az első felnőtt találatok viszont nem jöttek össze. Még.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Szeghalmi NKC 44-22 (20-11)
Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport

 

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács A. 3, Csáki 6, Szabó 2, Lukács 1, Nagy 6, Török 4, Dankó 8, Papp 2, Baráth 6, Vörös 1, Petróczi, Mike 1, Kovács Sz. 4, Bugnó
Vezetőedző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Végre magabiztosan játszottunk. Mindkét félidőben jól kezdtünk ez megadta az alaphangot. Sok jó egyéni teljesítmény volt, ami biztató a jövőt nézve.”

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Marad a szülészet Vásárhelyen

Marad a szülészet Vásárhelyen

Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a Kórházfenntartó egy, még nem publikus  munkaanyagban.
Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban

Boxing Gym Vásárhely siker az Magyar Bajnokságban

November 14-én kezdődött és 17-ig tartott az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság, amelyen Kovács Krisztián idén a dobogó második fokára állhatott.
Kire ütött ez a gyerek???

Kire ütött ez a gyerek???

Izgalmas, érdekes, interaktív és nem utolsó sorban sikerélményt magában rejtő programsorozatot indított a Vásárhelyi Levéltár.
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

Nem könnyű a választás, ha a továbbtanulás kerül szóba. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán nyílt nap segítette a döntést.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.