Kultúra, oktatásÍgy lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai

2020. február 20., csütörtök
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai

Nagysikerű könyvbemutatót tartott az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában: az intézmény által szervezett konferenciára, azon belül az Így lettünk bajnokok című sportolói portrékötet kulisszatitkairól szóló beszélgetésre – a példás szervezőmunkának köszönhetően – zsúfolásig megtelt edzőkkel, pedagógusokkal, szülőkkel és gyerekekkel a tornaterem.

 

 

 

 

 

 

 


A rendezvény első felében az Így lettünk bajnokok című, nemrégiben megjelent kötet két szerzője Bruckner Gábor és Gy. Szabó Csilla (a további alkotók: Ballai Attila és Török László) mesélt a jelen harminc hazai klasszisának gyermek- és fiatalkorát feldolgozó könyv keletkezéséről, idézett az abban olvasható, a legkevésbé sem szokványos történetekből. A bemutatón részt vett a kötet szereplőinek egyike, a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportlövő, a tokiói olimpiára már kvótát szerzett Péni István is.

 

A konferencia folytatásában Walterné Böngyik Terézia iskolaigazgató beszélgetett a közeli Szegedről érkezett korábbi sokszoros válogatott kézilabdázóval, Vadkerti Attilával, valamint a suli két volt tanulójával, a juniorválogatott vízilabdázóval, Kudella Pannával és a szintén az ötkarikás játékokat célba vevő ökölvívóval, Kovács Pállal. Ezt követően Kudarctűrés, sikerkezelés címmel dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia tanszékének vezetője tartott előadást, majd dr. Vízi András gyermektraumatológus a leggyakoribb sportsérüléstípusokról és azok kezelési lehetőségeiről beszélt.

 

A rendezvényen megjelent Rózsa József, a Sportiskolák Országos Szövetségének elnöke és Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója is.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ahol szárnyalhat a fantázia

Ahol szárnyalhat a fantázia

A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. 
Feleslegesen stresszeltek a szülők

Feleslegesen stresszeltek a szülők

Hódmezővásárhelyen és az agglomerációban a félezer iskoláskorú óvodások szüleinek 35%-a gondolta úgy, hogy csemetéje még maradjon az óvodában.
 

És ezt már olvasta?

Idén is jó a Mezőgazdasági Kar felvételi statisztikája
Idén is jó a Mezőgazdasági Kar felvételi statisztikája A statisztikát nézve a legnagyobb érdeklődés a mezőgazdasági mérnöki és a vidékfejlesztési agrármérnöki szak iránt van. Az SZTE idén is ott van a legkedveltebb intézmények között.
 
Választások Vásárhelyen 1990-ben
Választások Vásárhelyen 1990-ben

Harminc éve volt Magyarországon a rendszerváltozás utáni első szabad parlamenti választás, amelynek történetét a Tornyai János Múzeum igazgatója tekintette át.

 
Aki keres, az talál
Aki keres, az talál Varga András vásárhelyi fotós viszont mindig megtalálja a témát a mártélyi természetben. Évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait.
 
Megkapják diplomájukat a végzettek
Megkapják diplomájukat a végzettek A hódmezővásárhelyi egykori Főiskolai Karon, most az SZTE Mezőgazdasági Karán eddig végzett több száz hallgatót is érint Palkovics László bejelentése.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 14. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 14. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!