GazdaságHódmezővásárhely pert vesztett a K’Art Építész Stúdió Kft. ellen

2012. június 22., péntek
 
Hódmezővásárhely pert vesztett a K’Art Építész Stúdió Kft. ellen

Mindkét perben a K' Art Építész Stúdió javára kedvező jogerős ítélet született, amely kötelezi a várost 150 millió forint megtérítésére. A sportaréna kivásárlásához a kormány 650 milliós támogatást helyezett kilátásba.

 

 

 

 

 

A június 7-i  hódmezővásárhelyi közgyűlésen Lázár János polgármester bejelentette, lezárultak a tárgyalások, megoldódott a vásárhelyi K' Art Építész Stúdió Kft. által, PPP-konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportaréna sorsa. Ez azt is jelentheti, hogy a vásárhelyi sportolók, diákok hamarosan ismét használatba vehetik a belvárosban található modern, nemzetközi mérkőzések megtartására is alkalmas csarnokot. Ehhez a kormány Hódmezővásárhelynek 650 milliós segítséget ígért, annak a döntésnek a nyomán, hogy az állam, az oktatási intézmények részére kivásárol, PPP-konstrukcióban megépült 35 sportlétesítményt.

 

A közgyűlést követően a város közleményben üdvözölte a Balogh Imsi Sportaréna sorsának rendeződési lehetőségét. Mint írták:

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata üdvözli, hogy a Kormány segítséget nyújt a városnak a PPP konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportcsarnok önkormányzati tulajdonba vételéhez. Reményeink szerint a sportlétesítményt szeptembertől újra használhatják a hódmezővásárhelyi gyerekek.

Ebben a projektben a csarnok birtokosa a K’Art Kft. sajnálatosan 1,3 milliárd forinttal tartozik a finanszírozó banknak. A képviselőtestület körültekintően fog eljárni a CIB Bank Zrt. és a Magyar Állam felé a K’Art súlyos tartozása miatt.

 

A város által írt közleményre hivatkozva Kendi Imre a K’Art Építész Stúdió Kft ügyvezetője - Szerkesztőségünkhöz eljuttatott - közleményben reagált:

 

Cégünk a K’-Art Építész Stúdió Kft. ismételten jogerősen pert nyert a Szegedi Ítélőtábla előtt a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata ellen a Balogh Imsi Sportcsarnok üzemeltetéséhez kapcsolódóan. A bíróság megállapította, hogy a K’-Art Építész Stúdió Kft. nem szegte meg a felek között fennálló szolgáltatási szerződést, és kimondta, hogy az Önkormányzat felmondása érvénytelen volt. Ezért a bíróság kötelezte az Önkormányzatot az elmaradt szolgáltatási díjak és kamatai, valamint a perköltség megfizetésére. Az Ítélőtábla megállapította, hogy semmiféle túlárazás nem történt, a Megyei Jogú Város jogi álláspontja megalapozatlan, cégünk mindenben a szerződésnek és jogszabálynak megfelelően járt el.

Üdvözöljük és várjuk az Önkormányzat és a Minisztérium azon döntését, hogy végre a vitára pont kerülhet és a csarnokot át tudjuk adni a város sportszerető közösségének.

 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Szeptembertől újra pattoghat a labda?

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Veszélyes tévhitek

Veszélyes tévhitek

Néha sokkal többet árthatunk, mint gondolnánk. Számos veszélyes tévhit kering a köztudatban, amelyeket a most igyekszünk eloszlatni.
Munkaszüneti napok 2019-ben

Munkaszüneti napok 2019-ben

Munkaszüneti napokból 2019-ben is sok esik hétköznapra, de kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2018-ban volt. Több munkaszüneti nap a hét közepére esik.
Mégiscsak jön a repülő - Vásárhely fölé is

Mégiscsak jön a repülő - Vásárhely fölé is

Éppen egy hónapja írtuk, hogy az idei évtől egy EU-s jogszabály tiltja a légi kémiai szúnyogírtást. A helyzet azonban országosan is tarhatatlan.
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 

És ezt már olvasta?

Hivatalos tanévi menetrend 2020-21
Hivatalos tanévi menetrend 2020-21 A megszokott menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet. Megjelent a teljes menetrend a tanítási szünetekkel, az érettségikkel. Részletes menetrend cikkünkben!
 
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 
Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.