Kultúra, oktatásHegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

2019. március 9., szombat
 
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

A minisztérium 41 szakképzési centrumban írt ki pályázatot a kancellári státusz betöltésére, amely 39 helyen eredményesen zárult. A kancellárok átvették megbízásukat, és a korábbi terveknek megfelelően március elsejével munkába álltak.

 

 

 

 

 

 

 

Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság közleménye szerint a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellári állását Hegedűs Zoltán kapta.

Az önkormányzati képviselő (Fidesz frakcióvezető), egykori alpolgármester számára nem újdonság a szakképzés világa. Informatika tanárként dolgozott, majd a Hódmezővásárhelyi Szakképző Központ szakmai igazgatóhelyettese, majd 2014-ig főigazgatója volt.

 

Vásárhely három szakképzőjét, a Cseresnyés Kollégiumot és Szentes, Makó öt intézményét (2015. július elsejétől) magába tömörítő Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vezetésében jelentős változást eredményez a törvénymódosítás, a kancellária bevezetése.

 

Mint ismeretes Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár – már tavaly november végén - levélben kiadásstopra utasította a 44 Szakképzési Centrum vezetőjét.

Érdemes megjegyezni, hogy a kormány anélkül nyújtott be jelentős módosításokat a szakképzési törvényről, hogy kikérte volna a Szakképzési Innovációs Tanács véleményét - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A szakszervezet szerint a kancellárok túlhatalmat kapnak.

Vagyis semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A kancellárok felelnek majd az intézmények gazdálkodásáért az új törvényjavaslat szerint.

Minden más munkatársnak, köztük a gazdasági igazgatónak viszont a kancellár lesz a munkáltatója, kinevezője. „A főigazgatónak az intézmény gazdálkodását, szervezetét, működését érintő gazdasági következménnyel járó döntései és intézkedései tekintetében” a kancellár „egyetértési jogot” gyakorol.

 

A Corvin Mátyás, az Eötvös József és a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolát, valamint a Cseresnyés Kollégiumot és Szentes, Makó öt intézményét magába tömörítő Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja lett Hegedűs Zoltán. Kinevezése 5 évre szól.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Kilenc intézmény került a vásárhelyi központhoz

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja. 
EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a fele megelőzhető. Öt veszélyforrás okozza a legtöbb bajt.
Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Tornyai-múzeum és a MANK. Az  eddig is jó kapcsolat tovább erősödik, például nagyszabású közös kiállítással.

Feleslegesen stresszeltek a szülők

Feleslegesen stresszeltek a szülők

Hódmezővásárhelyen és az agglomerációban a félezer iskoláskorú óvodások szüleinek 35%-a gondolta úgy, hogy csemetéje még maradjon az óvodában.
 

És ezt már olvasta?

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.