SportÉrmes helyezések a Vajdaságban

2019. november 5., kedd
 
Érmes helyezések a Vajdaságban

A Vojvodinai Judó Szövetség november 2-án és 3-án rendezte meg Novi Sadban a Memorial tournament of grand judokas of Vojvodina 2019 (A Neves Júdosok Emlékversenyét)

 

 

 

 

 

 

A 2005 és 2012 (vagyis a 7 évestől 14 évesig) között született sportolók részére kiírt versenyen a Hód Judo Sportegyesület 3 sportolóval vett részt.

 

A legifjabb sportolók közül az u9 (2011-2012) kategóriában Hangyási Zengő Eszter idei második nemzetközi versenyen is felállhatott a dobogóra. A nyáron Solinban szerzett bronzérme után ezúttal a dobogó tetejére szólították és aranyérmet vehetett át a 38 kg-os kategóriában.

 

Ocsák Zoltán, az egyesület edzője tájékoztatása szerint, az u9-es fiúk között Török Zoltán menetelt a döntőig. Horvátországban még nem, de ezúttal már sikerült a dobogóra is felküzdenie magát. A döntő egy nagyon kiélezett csatát hozott, ahol a vásárhelyi fiúnak ugyan több indítása volt, de ellenfele tudott pontértékű akciót bemutatni, így a dobogó második fokára állhatott fel a 31 kg-os kategóriában.

A nagyobbak között Varga Szabolcs Dominik révén volt érdekelt az egyesület, akinek egy sajnálatos otthoni baleset következtében ki kellett hagyni a korosztályos országos bajnokságot és most igyekezett behozni az elmaradt időszakot. Szépen küzdött, ami ezen a versenyen a 7. helyhez volt elegendő az u13 kategória 34 kg-os mezőnyében.

 

A többiek az országos bajnokságokra készülnek ebben a periódusban, őket a következő hetekben láthatjuk viszont a tatamin.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ámmer Gergő tárlatvezetése

Ámmer Gergő tárlatvezetése

A Tornyai-plakettet elnyert Ámmer Gergő szobrászművész tartott alkotói tárlatvezetést A tökéletlenség harmóniája című egyéni kiállításában.
A küzdelmes döntetlen pontot ért

A küzdelmes döntetlen pontot ért

Az őszi szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt rájuk. Így is történt, de a lányok harcossága és bátorsága pontot eredményezett.
Határtalan óvodaprogram

Határtalan óvodaprogram

A választáson magát megmérető Dr. Grezsa István visszatért eredeti tevékenységéhez, a magyar költségvetésből jóváhagyott tízmilliárdok szétosztásához.
Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Huszonnégy előadó - köztük két  vásárhelyi kislány - jutott tovább a Fölszállott a páva új gyerekévadának első adásából.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.