KözéletAz Év Alpolgármestere díj Vásárhelyre került

2019. szeptember 13., péntek
 
Az Év Alpolgármestere díj Vásárhelyre került

Augusztus 25-én éjfélig lehetett szavazni a www.szferaeuropa.hu honlapon az év polgármesterére, az év alpolgármesterére és az év jegyzőjére. A Szféra Kft. által alapított díjakat azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. Egy e-mail-címről egy szavazatot lehetett leadni.

 

 

(Fotó: Igari Balázs)

 

 

A díjakat idén is az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényen, a 25. Városi Polgármesterek Randevúján adták át szeptember 13-án Velencén, az esemény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter volt.

 

Az idei eseményen, az internetes lakossági szavazatok alapján az Év Polgármestere elismerést Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere vehette át. A megyeszékhely vezetője e szavakkal köszönte meg a díjat: – A polgármesterség szép szolgálat. Nagyon megtisztelő ez az elismerés, de egészen biztos, hogy ez annak is szól, hogy sokan úgy gondolják, a városunk fejlődik. Ez pedig mindenképpen csapatmunka eredménye. A polgármester nem polihisztor, nem érthet mindenhez, ami egy település vezetésében megjelenik, muszáj, hogy csapatban dolgozzon. Az alázat, a szorgalom, az összefogás, az együttműködés lokális szinten is elengedhetetlen, melynek következménye a közösség életszínvonalának emelkedése.

 

Az Év Alpolgármestere ezúttal a hódmezővásárhelyi dr. Kis Andrea lett, az Év Jegyzője pedig a békéscsabai Bacsa Vendel.

 

A városi polgármesterek találkozóját a Szféra 1995 óta rendezi meg, mindig más helyszínen, az eseménynek eddig többek között Hévíz, Szarvas, Tihany, Szerencs és Balatonfüred is otthont adott.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hazánk és a magyar emberek biztonságért

Hazánk és a magyar emberek biztonságért

Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
Egy lépéssel előrébb

Egy lépéssel előrébb

Mintegy 250 köbméter földet mozgatnak meg a Bethlen Gábor Református Gimnázium tervezett új épületeinek a helyén. Azonban ez a kapavágás még nem 'az' a kapavágás.
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."