SportA test és a lélek jótéteményese

2019. február 18., hétfő
 
A test és a lélek jótéteményese

Harmadik szülinapját ünnepli az „Ezt Válaszd!” vasárnapi ingyenes edzés. A program a Szeretem Vásárhelyt Egyesület és a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség támogatásával és közreműködésével jött létre.

 

 

 

 

 

 


A mai alkalom több okból is különleges. Bagi Mátyás ugyanis az évfordulót egy jótékonysági gyűjtéssel kötötte össze, ami Gojdár Tamás felépülését segíti. Így a mozgás ma több értelemben is a test és lélek jótéteményese.

 

A program népszerűségét a törölközőnyi helyen toporgó lelkes, sportolni vágyó embertömeg mutatja. A vizes palack és a törölköző mindenhol gondosan kikészítve. Szükség lesz rá...Mint mindig, ma is vannak gyerekek, serdülők, felnőttek, sőt az idősebb korosztály is büszkén „száll ringbe”.

Ide tehát hétről-hétre kortól és nemtől függetlenül, a legkülönbözőbb edzettségi szintű amatőrök és sportolók jönnek. Vannak itt anyukák, akik a két pelenkázás közé sebtiben beiktatott szabadságért mozognak és vannak, akik a hétköznapok alatt felgyűlő munkahelyi stresszt és fáradtságot izzadják ki cseppenként, tabatáról – tabatára.

 

Az este érdekessége, hogy stílszerűen háromféle edzésforma közül választhatunk. Bagi Mátyás szokásos programját Bese Kata „vasparipái” - spinning edzése és Bagi Fanni crosfit edzése egészíti ki. Mindez egymással párhuzamosan, mégis bizonyos pontokon egyedülálló módon, mint egy modern kánon mozgásszólamai összefonódva zajlik.

 

Az esemény különlegességétől függetlenül három dolog változatlan; a holtpont, azon átlendülve a „megcsináltam” érzése és az ugyancsak stílszerűen három napig tartó izomláz.

 

 

Végül ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik. És ez még nem minden, hiszen ismerjük a mondást: „Ép testben ép lélek”.

Köszönjük Bagi Mátyás!

 

 
 
Kis Krisztina
 

Olvassa el ezt is!

Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol azonos adottságú, de csaknem százszor nagyobb területen.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen

A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 

És ezt már olvasta?

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."