Kultúra, oktatásA Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen

2020. február 26., szerda
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen

A hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.

 

 

 

 

 

A kiállítást a Tornyai János Múzeum és a MANK január végén kötött megállapodása alapján rendezik.

 

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. két munkatársa, Matiszlovics Tibor művészeti-szolgáltatási igazgató és Cserhalmi Luca művészeti tanácsadó, valamint a Szentendrei Régi Művésztelep két rangidős művésze, Bereznai Péter és Buhály József a vásárhelyi közgyűjtemény munkatársaival annak az április végén nyíló közös kiállításnak a részleteit egyeztették, amely a Szentendrei Régi Művésztelep tíz művészének az elmúlt három év folyamán készült, legkiemelkedőbb alkotásait tárja a vásárhelyi látogatók elé.

 

Az Alföldi Galéria Szőnyi utcai szárnyában július elejéig látogatható kiállítás anyagát Cserhalmi Luca válogatja és rendezi

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián

Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
Máris itt egy ütős névsor!

Máris itt egy ütős névsor!

A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
Az első kattintástól napjainkig

Az első kattintástól napjainkig

Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
Ahol szárnyalhat a fantázia

Ahol szárnyalhat a fantázia

A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 

És ezt már olvasta?

Idén is jó a Mezőgazdasági Kar felvételi statisztikája
Idén is jó a Mezőgazdasági Kar felvételi statisztikája A statisztikát nézve a legnagyobb érdeklődés a mezőgazdasági mérnöki és a vidékfejlesztési agrármérnöki szak iránt van. Az SZTE idén is ott van a legkedveltebb intézmények között.
 
Választások Vásárhelyen 1990-ben
Választások Vásárhelyen 1990-ben

Harminc éve volt Magyarországon a rendszerváltozás utáni első szabad parlamenti választás, amelynek történetét a Tornyai János Múzeum igazgatója tekintette át.

 
Aki keres, az talál
Aki keres, az talál Varga András vásárhelyi fotós viszont mindig megtalálja a témát a mártélyi természetben. Évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait.
 
Megkapják diplomájukat a végzettek
Megkapják diplomájukat a végzettek A hódmezővásárhelyi egykori Főiskolai Karon, most az SZTE Mezőgazdasági Karán eddig végzett több száz hallgatót is érint Palkovics László bejelentése.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 14. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 14. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!