BulvárZöld Hódmezővásárhely duatlonnal

2019. május 17., péntek
 
Zöld Hódmezővásárhely duatlonnal

Záró szakaszához érkezett a Zöld Hódmezővásárhely összefoglaló című EU által 100%-ban finanszírozott projekt. Ennek egyik helyszíne a május elsején, az egykori Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén átadott tavas pihenőpark, valamint az Európa Park, amelyben a meglévő faállomány kezelésén kívül a sportpálya felújítása és a parkon átfutó betonlap burkolatcseréje is megtörtént.

 

 

 

 

 

A projekt illeszkedik az Integrált Településfejlesztési Stratégiában megfogalmazott Befektetés a környezetbe stratégiai, valamint a Környezettudatos Vásárhely tematikus célhoz azáltal, hogy hozzájárul a városrészek értéknövelő rehabilitációjához. A projekt révén a város folytatja a belterületeken a városrészek értéknövelő rehabilitációját, minőségi zöldterületeket, közparkokat alakít ki, ösztönzi a környezetbarát fejlesztéseket és törekszik a városközponti területeken a forgalmi tehermentesítés differenciált bővítésére.

A projekt több úgynevezett soft elemet is finanszírozott, amelyben az elmúlt másfél évben több programot is rendeztek a városban.

A legutóbbit május 26-án rendezték az Európa Parkban, Energy Duatlon néven.

 

A rendezvényen Kis Andrea alpolgármester üdvözlő beszédében kiemelte: Hódmezővásárhely is igyekszik a klímaváltozásra felkészülni, az élhetőbb város kialakítására fókuszálni, megismertetni minél szélesebb körben az alternatív energiaforrással működő közlekedési eszközöket, illetve felhívni a figyelmet a kerékpározásra, a testmozgásra.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Bethlen bővítése is akadozik

A Bethlen bővítése is akadozik

Még nem kapta meg a város a Miniszterelnökségtől a megvalósítási szakasz aláírt...
Indul a konvektorcsere pályázat

Indul a konvektorcsere pályázat

A tervezettnél két nappal később lehet beadni. A Dél Alföldön élők 272 millió forintra...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.