GazdaságVéget ért a sztrájk a Villeroy&Boch;-nál

2018. április 5., csütörtök
 
Véget ért a sztrájk a Villeroy&Boch;-nál

A cégnél működő egyik szakszervezet által meghirdetett 54 órás sztrájk csütörtökön reggel 5.40-kor befejeződött. A sztrájkban a teljes vállalati létszám 19%-a vett részt.

 

 

 

 

 


A kedden 0 órától kezdett sztrájkot az MCDSZ Villeroy&Boch Alapszervezete hirdette meg, miután nem fogadta el a menedzsment legutolsó bérfejlesztési ajánlatát, amely - számos más elem mellett – átlagosan 8%-os alapbér emelést biztosít a munkavállalóknak - írja közleményében a gyár vezetése.

A vállalatnál működő kisebb taglétszámmal rendelkező szakszervezet, az MCDSZ Villeroy&Boch Alapszervezete magasabb, 11+1%-os béremelésért küzd. A sztrájkban résztvevő munkatársak száma messze elmaradt a MCDSZ Villeroy&Boch Alapszervezete által várt és kommunikált 300, illetve 400 dolgozótól.

 

A sztrájk mind a törvényi, mind a Kollektív Szerződésben szabályozott feltételek szerint rendben, nyugodt és békés légkörben zajlott le. A vállalatnál a legtöbb területen a napi munka zavartalanul folyt a sztrájk ideje alatt is. A Villeroy & Boch Magyarország Kft., a nagyobb taglétszámmal rendelkező szakszervezettel történt megállapodás alapján, 2018. április 1-jétől, a megállapodásban szereplő béremeléseket jelenleg hajtja végre, és erről folyamatosan értesíti valamennyi munkatársát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

Ismét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos. A...
Végleges az eddig vitatott építményadó eltörlése

Végleges az eddig vitatott építményadó...

Újratárgyalta a vásárhelyi közgyűlés a törvényességi kétségek miatt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva kiderül
Egy hét múlva kiderül Idegenben kell kiharcolniuk a felsőházban maradást, mert Békés elleni meccsén az utolsó másodpercben egy bravúr hármassal nyertek a vendégek.
 
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja. Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket Nevét az irodalomkedvelő közönség 2012-től ismerhette meg, a Vásárhelyi Estékkel. Most új sorzatának második estje lesz április 23-án.
 
Aranyos Bóbiták
Aranyos Bóbiták Évek óta a deszki Maros Menti Fesztivál állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai. Idén a 8-10 éves csapat, a Bóbita csoport képviselte az intézményt.
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.