GazdaságVéget ért a sztrájk a Villeroy&Boch;-nál

2018. április 5., csütörtök
 
Véget ért a sztrájk a Villeroy&Boch;-nál

A cégnél működő egyik szakszervezet által meghirdetett 54 órás sztrájk csütörtökön reggel 5.40-kor befejeződött. A sztrájkban a teljes vállalati létszám 19%-a vett részt.

 

 

 

 

 


A kedden 0 órától kezdett sztrájkot az MCDSZ Villeroy&Boch Alapszervezete hirdette meg, miután nem fogadta el a menedzsment legutolsó bérfejlesztési ajánlatát, amely - számos más elem mellett – átlagosan 8%-os alapbér emelést biztosít a munkavállalóknak - írja közleményében a gyár vezetése.

A vállalatnál működő kisebb taglétszámmal rendelkező szakszervezet, az MCDSZ Villeroy&Boch Alapszervezete magasabb, 11+1%-os béremelésért küzd. A sztrájkban résztvevő munkatársak száma messze elmaradt a MCDSZ Villeroy&Boch Alapszervezete által várt és kommunikált 300, illetve 400 dolgozótól.

 

A sztrájk mind a törvényi, mind a Kollektív Szerződésben szabályozott feltételek szerint rendben, nyugodt és békés légkörben zajlott le. A vállalatnál a legtöbb területen a napi munka zavartalanul folyt a sztrájk ideje alatt is. A Villeroy & Boch Magyarország Kft., a nagyobb taglétszámmal rendelkező szakszervezettel történt megállapodás alapján, 2018. április 1-jétől, a megállapodásban szereplő béremeléseket jelenleg hajtja végre, és erről folyamatosan értesíti valamennyi munkatársát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

Ismét téma a vásárhelyi kukásautó beszerzés

Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos. A...
Végleges az eddig vitatott építményadó eltörlése

Végleges az eddig vitatott építményadó...

Újratárgyalta a vásárhelyi közgyűlés a törvényességi kétségek miatt...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.