SportVásárhelyiek a Nemzetközi Instruktori Szemináriumon

2019. március 14., csütörtök
 
Vásárhelyiek a Nemzetközi Instruktori Szemináriumon

Március 8. és 10-e között rendezték meg Balatonfüreden az International Instructor Course nevű ITF Taekwon-do szemináriumot, ahol az ország minden tájáról érkező mesterek mélyülhettek el a Taekwon-do formagyakorlatok mozgásanyagában, illetve szellemiségében.

 

 

 

 

 

 

Tavaly Wales-ben és Hong Kongban volt International Instructor Course. Magyarország sem első alkalommal rendezett szemináriumot. 2010 óta több alkalommal volt lehetőség itthon is fejleszteni a taekwondo mélyebb ismereteit.

Balatonfüreden több mint 150 résztvevő - köztük a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub hat sportolója - tanulhatott az ITF Technikai bizottságának Nagymestereitől.

 

Az eseményen jelen volt Harmat László, szintén 9. Danos Nagymester, a magyarországi ITF Taekwon-do megalapítója, valamint Paul Weiler 9. Dan, az ITF Világszövetség rangidős elnöke is.

A kurzus utolsó napján, a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub alapítója, a magyarországi szövetség alelnöke, Máté Zoltán tett sikeres vizsgát 7. dan fokozatra a Nagymesterek előtt.

 

A háromnapos rendezvény során nagyon sokat tanulhattak a résztvevők, mely tudást a saját egyesületük sportolói számára örökíthetik tovább.

 

Hódmezővásárhelyi résztvevők: Máté Zoltán 7.Dan, Zsarkó Dániel Péter 4.Dan, Lőkös Zoltán 2. Dan, Fátyol József 2. Dan, Kosár Bence 2. Dan, Kovács Laura Fanni 1.gup.

 
 
Forrás: ITF
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi művész kapott Munkácsy-díjat

Vásárhelyi művész kapott Munkácsy-díjat

Abszolút kortárs művész, aki nem feszegeti sem a műfaj, sem a tradicionális anyaghasználat határait, egyszerűen...
Becsületbeli kötelesség a szabadságharc örökségét ápolni

Becsületbeli kötelesség a szabadságharc...

A honvédelmi miniszter kitüntetésben részesítette a vásárhelyi Kovács Ferencet a hadisírok...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.