SportVásárhelyiek a Nemzetközi Instruktori Szemináriumon

2019. március 14., csütörtök
 
Vásárhelyiek a Nemzetközi Instruktori Szemináriumon

Március 8. és 10-e között rendezték meg Balatonfüreden az International Instructor Course nevű ITF Taekwon-do szemináriumot, ahol az ország minden tájáról érkező mesterek mélyülhettek el a Taekwon-do formagyakorlatok mozgásanyagában, illetve szellemiségében.

 

 

 

 

 

 

Tavaly Wales-ben és Hong Kongban volt International Instructor Course. Magyarország sem első alkalommal rendezett szemináriumot. 2010 óta több alkalommal volt lehetőség itthon is fejleszteni a taekwondo mélyebb ismereteit.

Balatonfüreden több mint 150 résztvevő - köztük a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub hat sportolója - tanulhatott az ITF Technikai bizottságának Nagymestereitől.

 

Az eseményen jelen volt Harmat László, szintén 9. Danos Nagymester, a magyarországi ITF Taekwon-do megalapítója, valamint Paul Weiler 9. Dan, az ITF Világszövetség rangidős elnöke is.

A kurzus utolsó napján, a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub alapítója, a magyarországi szövetség alelnöke, Máté Zoltán tett sikeres vizsgát 7. dan fokozatra a Nagymesterek előtt.

 

A háromnapos rendezvény során nagyon sokat tanulhattak a résztvevők, mely tudást a saját egyesületük sportolói számára örökíthetik tovább.

 

Hódmezővásárhelyi résztvevők: Máté Zoltán 7.Dan, Zsarkó Dániel Péter 4.Dan, Lőkös Zoltán 2. Dan, Fátyol József 2. Dan, Kosár Bence 2. Dan, Kovács Laura Fanni 1.gup.

 
 
Forrás: ITF
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi művész kapott Munkácsy-díjat

Vásárhelyi művész kapott Munkácsy-díjat

Abszolút kortárs művész, aki nem feszegeti sem a műfaj, sem a tradicionális anyaghasználat határait, egyszerűen...
Becsületbeli kötelesség a szabadságharc örökségét ápolni

Becsületbeli kötelesség a szabadságharc...

A honvédelmi miniszter kitüntetésben részesítette a vásárhelyi Kovács Ferencet a hadisírok...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.