Kultúra, oktatásVásárhelyi táncosok sikere a SZÍN-TE Kulturális Találkozón

2019. március 7., csütörtök
 
Vásárhelyi táncosok sikere a SZÍN-TE Kulturális Találkozón

Idén is a magyarbánhegyesi Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium adott otthont a SZÍ-TE Kulturális Találkozónak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavaly 11 település hat intézményei, idén – március 4-én - már hét intézmény több mint száz gyermeke lépett színpadra több kategóriában. A rendezvényen elsősorban gyógypedagógiai intézmények vehettek részt.

 

Első alkalommal szerepelt az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola csapata és rögtön dobogós helyezést értek el.

A vásárhelyi intézmény 13 fős csapata, amely nemcsak a várost, hanem Csongrád Megyét is képviselve a Dance Mix (HipHop tánc, R&B tánc, Roma tánc) kategóriában nagy sikert aratott, és harmadik helyezettek lettek.

 

A fiatalok kisérője és felkészítője a csoportos tánc produkciókra Nagyné Laskai Nóra és Fekete István volt. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vádemelés egy vásárhelyi korrupciós ügyben

Vádemelés egy vásárhelyi korrupciós ügyben

A vásárhelyi ingatlanok felújításakor kenőpénzt kért a kivitelezőktől. Cserében...
Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi...

A műszaki átadás átvételi eljárás tavaly december 18-án megkezdődött. Egy hónappal később...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.