KözéletVásárhelyi pedagógusokat díjaztak

2018. október 15., hétfő
 
Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Október 12-én, pénteken Hódmezővásárhelyen a Városházán díszközgyűlés keretében pedagógus arany- és gyémánt okleveleket adtak át. Arany oklevelet az 50 éve, Gyémánt oklevelet a 60 éve végzettek vehettek át.

 

 

 

 

 

 


Aranydiplomában részesült Hegedűs Pálné

Hegedűs Pálné, született Karasz Ilona Mária, Hódmezővásárhelyen látta meg a napvilágot 1945. április 14-én. Kisiskolás éveit a Szántó Kovács János Általános Iskolában töltötte, majd a Kossuth Zsuzsanna Gimnáziumba járt. Tanári diplomát 1968-ban szerzett a József Attila Tudományegyetemen.

1968-ban a hódmezővásárhelyi Szántó Kovács János Általános Iskolába került és itt dolgozott biológia - földrajz szakos tanárként, majd 1975-től igazgató helyettesi megbízást kapott.

1979 őszén áthelyezték a városban levő Kertvárosi Áltanos Iskolába, ahol a nyugdíjazás miatt megüresedő igazgatói állás betöltésével bízták meg. Nagy kihívás volt ez, hiszen egy új tantestület élére került ismeretlenként. Ebben az iskolában dolgozott nyugdíjba vonulásáig, 25 évig volt iskolaigazgató.

Pedagógiai munkáját mindig a gyermekek szeretete és az emberek tisztelete vezérelte. A pozitív megerősítésben hitt, dicsérte, elismerte, biztatta diákjait és kollegáit egyaránt. Az emberi összefogás erejét, hangulatát és eredményeit sokszor megtapasztalta a vezetői munkája során. Pályafutása alatt több elismeréssel is kitüntették.

A városi igazgatói munkaközösség vezetője volt, de dolgozott a helyi Önkormányzat Oktatási Bizottságában is. Jelenleg nyugdíjasként az Idősügyi Tanács bizottsági tagja és a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumában is tevékenykedik.

 

 

Gyémántdiplomában részesült Gál József

Földműves család sarjaként Hódmezővásárhelyen született 1938-ban. Általános iskoláit Mátyáshalmon és Kútvölgyön végezte, majd Szegeden 1958-ban tanítói oklevelet szerzett.

Az oklevél megszerzése után a Szentkirályi Általános Iskolába került, ahol tanítóként tevékenykedett. Később a tanítás mellett alsó tagozatos szakfelügyelői feladatokat is kapott.

1968 és 1972 között a Városi Tanács tanulmányi felügyelője lett, majd 1972 és 1990 között ugyanitt Művelődési Osztályvezetői tisztséget töltött be.

Saját kérésére az 1990/1991-es tanévtől kezdve a Hódtói Általános Iskolában tanított, majd osztályfőnöki feladatokat is ellátott 1998-as nyugdíjazásáig.

Munkája során számos kitüntetésben részesítették.

 

Gyémántdiplomában részesült Rácz József

1938-ban született Hódmezővásárhelyen egy parasztcsaládban. Az általános iskola első hét osztályát tanyán végezte, a nyolcadikat viszont már városi iskolában. Kitűnő eredménnyel végezte el Szegeden a Tanítóképzőt 1958-ban.

Gyakorlóéves tanítójelöltként a helyi Központi Fiúiskolában tanított. A tanítói oklevél megszerzése után a Batidai Általános Iskolába került. 1970-ben feleségével a Békés megyei Lőkösházára költöztek, ahol 5 évet töltöttek, 3 évig igazgatóként irányította a helyi iskolát. E kitérő után hazaköltöztek Vásárhelyre, ahol a Kiss Lajos Általános Iskolában kapott munkát. Hamarosan igazgató lett és 10 évig vezette az intézményt.

Igazgatói munkáját feladva visszatért Batidára, ahol 9 évig tanított összevont 1-8. osztályt, azért, hogy ne szűnjön meg az iskola a településen. Ahogy folyamatosan nőtt a tanulólétszám, lehetőség adódott, hogy osztott szakrendszerű oktatás valósuljon meg. 64 éves korában innen ment nyugdíjba.

A batidai iskoláról Friderikusz Sándor is kisfilmet készített, országosan ismertté, elismertté téve az intézményt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Közgyűlés kevés érdemi munkával

Közgyűlés kevés érdemi munkával

Nem vették napirendre a testület feloszlatásáról szóló előterjesztést. Csaknem...
Kerékpárral Vásárhelytől Makóig

Kerékpárral Vásárhelytől Makóig

Új kerékpárút épül Hódmezővásárhelyen és forgalomcsillapított övezet...
 

És ezt már olvasta?

Háromszorosára nőtt az influenzások száma
Háromszorosára nőtt az influenzások száma Újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat. Valószínű hamarosan a vásárhelyi kórház is sorra kerül. Most a 15-34 évesek közül kerül ki a legtöbb beteg.
 
Folytatódnak a kifizetések
Folytatódnak a kifizetések A MÁK szerint több mint 661 milliárd forint agrártámogatást utaltak el tavaly. Folytatódik az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével.
 
Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez
 
Új parancsnok a dandár élén
Új parancsnok a dandár élén A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki teendőit Szloszjár Balázs ezredes vette át.
 
A Tornyai Emlékév nyitánya
A Tornyai Emlékév nyitánya Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő hódmezővásárhelyi múzeumban pénteken.
 
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.