KözéletVásárhelyi pedagógusokat díjaztak

2018. október 15., hétfő
 
Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Október 12-én, pénteken Hódmezővásárhelyen a Városházán díszközgyűlés keretében pedagógus arany- és gyémánt okleveleket adtak át. Arany oklevelet az 50 éve, Gyémánt oklevelet a 60 éve végzettek vehettek át.

 

 

 

 

 

 


Aranydiplomában részesült Hegedűs Pálné

Hegedűs Pálné, született Karasz Ilona Mária, Hódmezővásárhelyen látta meg a napvilágot 1945. április 14-én. Kisiskolás éveit a Szántó Kovács János Általános Iskolában töltötte, majd a Kossuth Zsuzsanna Gimnáziumba járt. Tanári diplomát 1968-ban szerzett a József Attila Tudományegyetemen.

1968-ban a hódmezővásárhelyi Szántó Kovács János Általános Iskolába került és itt dolgozott biológia - földrajz szakos tanárként, majd 1975-től igazgató helyettesi megbízást kapott.

1979 őszén áthelyezték a városban levő Kertvárosi Áltanos Iskolába, ahol a nyugdíjazás miatt megüresedő igazgatói állás betöltésével bízták meg. Nagy kihívás volt ez, hiszen egy új tantestület élére került ismeretlenként. Ebben az iskolában dolgozott nyugdíjba vonulásáig, 25 évig volt iskolaigazgató.

Pedagógiai munkáját mindig a gyermekek szeretete és az emberek tisztelete vezérelte. A pozitív megerősítésben hitt, dicsérte, elismerte, biztatta diákjait és kollegáit egyaránt. Az emberi összefogás erejét, hangulatát és eredményeit sokszor megtapasztalta a vezetői munkája során. Pályafutása alatt több elismeréssel is kitüntették.

A városi igazgatói munkaközösség vezetője volt, de dolgozott a helyi Önkormányzat Oktatási Bizottságában is. Jelenleg nyugdíjasként az Idősügyi Tanács bizottsági tagja és a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumában is tevékenykedik.

 

 

Gyémántdiplomában részesült Gál József

Földműves család sarjaként Hódmezővásárhelyen született 1938-ban. Általános iskoláit Mátyáshalmon és Kútvölgyön végezte, majd Szegeden 1958-ban tanítói oklevelet szerzett.

Az oklevél megszerzése után a Szentkirályi Általános Iskolába került, ahol tanítóként tevékenykedett. Később a tanítás mellett alsó tagozatos szakfelügyelői feladatokat is kapott.

1968 és 1972 között a Városi Tanács tanulmányi felügyelője lett, majd 1972 és 1990 között ugyanitt Művelődési Osztályvezetői tisztséget töltött be.

Saját kérésére az 1990/1991-es tanévtől kezdve a Hódtói Általános Iskolában tanított, majd osztályfőnöki feladatokat is ellátott 1998-as nyugdíjazásáig.

Munkája során számos kitüntetésben részesítették.

 

Gyémántdiplomában részesült Rácz József

1938-ban született Hódmezővásárhelyen egy parasztcsaládban. Az általános iskola első hét osztályát tanyán végezte, a nyolcadikat viszont már városi iskolában. Kitűnő eredménnyel végezte el Szegeden a Tanítóképzőt 1958-ban.

Gyakorlóéves tanítójelöltként a helyi Központi Fiúiskolában tanított. A tanítói oklevél megszerzése után a Batidai Általános Iskolába került. 1970-ben feleségével a Békés megyei Lőkösházára költöztek, ahol 5 évet töltöttek, 3 évig igazgatóként irányította a helyi iskolát. E kitérő után hazaköltöztek Vásárhelyre, ahol a Kiss Lajos Általános Iskolában kapott munkát. Hamarosan igazgató lett és 10 évig vezette az intézményt.

Igazgatói munkáját feladva visszatért Batidára, ahol 9 évig tanított összevont 1-8. osztályt, azért, hogy ne szűnjön meg az iskola a településen. Ahogy folyamatosan nőtt a tanulólétszám, lehetőség adódott, hogy osztott szakrendszerű oktatás valósuljon meg. 64 éves korában innen ment nyugdíjba.

A batidai iskoláról Friderikusz Sándor is kisfilmet készített, országosan ismertté, elismertté téve az intézményt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Közgyűlés kevés érdemi munkával

Közgyűlés kevés érdemi munkával

Nem vették napirendre a testület feloszlatásáról szóló előterjesztést. Csaknem...
Kerékpárral Vásárhelytől Makóig

Kerékpárral Vásárhelytől Makóig

Új kerékpárút épül Hódmezővásárhelyen és forgalomcsillapított övezet...
 

És ezt már olvasta?

Kalandra fel - idén is
Kalandra fel - idén is A tervek szerint, a több éves hagyományoknak megfelelően, április első hétvégéjén nyit a Mártélyi Kalandpark, amely éppen idén nyáron lesz 10 éves.
 
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Hódmezővásárhelyi Művésztelepén március 22-én nyílik Máté Hunor kiállítása.
 
Tüzes hosszú hétvége
Tüzes hosszú hétvége Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.
 
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt országból érkezett 25 diákot és 16 felnőtt kísérőt.
 
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek pályára az NBII hétvégi fordulójában.
 
Lesznek idén fecskéink?
Lesznek idén fecskéink? Már évek óta tavasszal, Vásárhelyen is az eget kémlelik azok is, akiket pár éve még zavart a sok fecskefészek. Azonban egyre kevesebb érkezik. Vajon mi lesz idén?
 
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.