SportVásárhelyi lányok sikerei az Országos Sakk Diákolimpián

2019. április 9., kedd
 

Nagy vásárhelyi sikerekkel zárult az április 5. és 7-e között rendezett Országos Sakk Diákolimpia, melynek a miskolci Rendészeti Szakgimnázium adott otthont.

 

 

 

 

 

 

 

 

Négy leány és egy fiú jutott be hódmezővásárhelyi iskolásként az Országos Sakk Diákolimpia döntőjébe, ahol mindannyian csoportjukban az első tíz helyezett között végeztek.

A 2x20 perces, + lépésenként 3 másodperces hosszúságú partikat 9 fordulóban bonyolítottak le. A Kertvárosi Iskola 4. osztályos tanulója Megyaszai Balázs az Értékszámos 2. korcsoportban szerzett 5. helyet.

Az Amatőr 1. korcsoportos – 2010-ben vagy utána született – lányoknál a 2011-ben született Mácsár Melinda a Kertvárosi Iskola 1. osztályos tanulója a 9. lett.

 

Tőkés János edző beszámolója szerint a lányok Értékszámos 2-es korcsoportjában a Bethlen Gábor Gimnázium 5. osztályos tanulója Herczeg Viktória 8. helyen végzett. Viki húgát Herczeg Zsófiát a Szőnyi Benjámin Iskola 2.osztályos tanulóját is ebbe a csoportba sorolta be a versenybizottság, mert Zsófinak nem volt kihívója az Értékszámos 1. lány korcsoportban. Zsófi az 1-2 évvel idősebbek között is szépen megállta a helyét, hiszen a 10. helyen végzett.

Ettől az eredménytől függetlenül megkapta az 1 korcsoport győztesének járó első díjat és ezzel Országos Sakk Diákolimpia Bajnokságot nyert.

 

Márkus Molli Amina a Varga Tamás Iskola tanulója védőként utazott a helyszínre, hiszen tavaly megnyerte az Értékszámos 2-es lány korcsoport versenyét. Most a 3. korcsoportban – 2006-2007-ben születettek – között bizonyíthatott. Nagyon izgalmasan alakult a verseny, mert a csoport három kiemelt játékosa – köztük Molli – „körbeverték” egymást és csupán a másodlagos pontszámítás döntött az utolsó forduló után a sorrendről, ami Mollinak kedvezett, így egy csoporttal feljebb, de sikeresen megvédte diákolimpia bajnoki címét.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Szakmákat népszerűsítő roadshow

Szakmákat népszerűsítő roadshow

Vásárhelyre érkezik a Szakmavilág roadshow hatalmas kamionja, amely a tizenévesek érdeklődési...
Kis Platán Matekverseny alsósoknak

Kis Platán Matekverseny alsósoknak

A hagyományos versenyt idén is megrendezte a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola....
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.