SportVásárhelyi lányok sikerei az Országos Sakk Diákolimpián

2019. április 9., kedd
 

Nagy vásárhelyi sikerekkel zárult az április 5. és 7-e között rendezett Országos Sakk Diákolimpia, melynek a miskolci Rendészeti Szakgimnázium adott otthont.

 

 

 

 

 

 

 

 

Négy leány és egy fiú jutott be hódmezővásárhelyi iskolásként az Országos Sakk Diákolimpia döntőjébe, ahol mindannyian csoportjukban az első tíz helyezett között végeztek.

A 2x20 perces, + lépésenként 3 másodperces hosszúságú partikat 9 fordulóban bonyolítottak le. A Kertvárosi Iskola 4. osztályos tanulója Megyaszai Balázs az Értékszámos 2. korcsoportban szerzett 5. helyet.

Az Amatőr 1. korcsoportos – 2010-ben vagy utána született – lányoknál a 2011-ben született Mácsár Melinda a Kertvárosi Iskola 1. osztályos tanulója a 9. lett.

 

Tőkés János edző beszámolója szerint a lányok Értékszámos 2-es korcsoportjában a Bethlen Gábor Gimnázium 5. osztályos tanulója Herczeg Viktória 8. helyen végzett. Viki húgát Herczeg Zsófiát a Szőnyi Benjámin Iskola 2.osztályos tanulóját is ebbe a csoportba sorolta be a versenybizottság, mert Zsófinak nem volt kihívója az Értékszámos 1. lány korcsoportban. Zsófi az 1-2 évvel idősebbek között is szépen megállta a helyét, hiszen a 10. helyen végzett.

Ettől az eredménytől függetlenül megkapta az 1 korcsoport győztesének járó első díjat és ezzel Országos Sakk Diákolimpia Bajnokságot nyert.

 

Márkus Molli Amina a Varga Tamás Iskola tanulója védőként utazott a helyszínre, hiszen tavaly megnyerte az Értékszámos 2-es lány korcsoport versenyét. Most a 3. korcsoportban – 2006-2007-ben születettek – között bizonyíthatott. Nagyon izgalmasan alakult a verseny, mert a csoport három kiemelt játékosa – köztük Molli – „körbeverték” egymást és csupán a másodlagos pontszámítás döntött az utolsó forduló után a sorrendről, ami Mollinak kedvezett, így egy csoporttal feljebb, de sikeresen megvédte diákolimpia bajnoki címét.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Szakmákat népszerűsítő roadshow

Szakmákat népszerűsítő roadshow

Vásárhelyre érkezik a Szakmavilág roadshow hatalmas kamionja, amely a tizenévesek érdeklődési...
Kis Platán Matekverseny alsósoknak

Kis Platán Matekverseny alsósoknak

A hagyományos versenyt idén is megrendezte a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola....
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.