SportVásárhelyi lány újabb sikere az EB-n

2019. május 28., kedd
 
Vásárhelyi lány újabb sikere az EB-n

Ismét győzött Kovács Fanni a Junior Ökölvívó Európa-bajnokságon. Már biztosan éremmel tér haza Vásárhelyre.

 

 

 

 

 

 

A Boxing Gym Vásárhely kiválósága – Kovács Fanni - keddi győzelmével már elődöntős a Galatiban megrendezett Junior Boksz EB-n.

Hétvégén kezdődött a romániai Galatiban a Junior Ökölvívó EB, amelyen pár magyar leány között a Boxing Gym Vásárhely kiválósága, Kovács Fanni junior női 46 kg-os súlycsoportban képviseli Magyarországot

Fanni első mérkőzésén már remekelt, a román Maria Alce Baralia-val szemben fölényes győzelmet aratott, ellenfelére kétszer is rászámoltak.

 

Két nap pihenő után, kedden délután kettőkor már a legjobb 8 között, az elődöntőbe jutásért szállt ringbe. Kemény ellenfelet kapott az ír Marie Quilligan személyében. Fanni kiválóan bokszolva, fegyelmezetten, sok szép, tiszta találattal hozta a mérkőzést és pontozásos győzelmet aratott.

 

A döntőbe jutásért egy angol lánnyal, - érdekesség, hogy eddig csupa „Mária” keresztnevű - versenyzővel hozta őt össze a sors az EB-n, Shelby-Marie Lee-vel bokszol.

 

Mindez azt jelenti, a Boxing Gym Vásárhelynek Fanni két győzelmével megvan története első két EB győzelme is, de azt is biztos, hogy Kovács Fanni biztosan valamilyen éremmel tér haza majd Vásárhelyre, melynek már csak színe kérdéses.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

Nagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó...

A Bán Sándor és Sibalin Dávid vezette NICS-HSÚVC-s csapatot tizenhárom versenyző képviseli a 91....
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák

Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi...

A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási...
 

És ezt már olvasta?

Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.