FélpercesVásárhelyi katonazenészek vendégszereplése

2019. február 27., szerda
 
Vásárhelyi katonazenészek vendégszereplése

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar rézfúvós kvintettje vett részt Németországban, a testvérvárosi Ulmban megrendezett jótékonysági katonazenekari fesztiválon.

 

 

 

 

 

 

A zenészeket Fucsku Sándor vezérőrnagy, az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese üdvözölte.

 

A hódmezővásárhelyi együttes magyar dallamokkal színesítette a fesztivál repertoárját. A résztvevők megismerhették Kodály Zoltán és Farkas Ferenc egyes műveit, de az amerikai dixieland zenéjéből is ízelítőt kaptak.

A zenei fesztivál végén az összevont osztrák és német zenekarban helyet kaptak a magyar zenészek is, és együtt játszották el Brahms ötödik magyar táncát valamint német illetve osztrák tradicionális indulókat.

„Számos zenei élménnyel gazdagodtunk a testvérvárosi Ulm látogatása kapcsán. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy ilyen – a katonazene világában – kiemelkedő eseményen mi képviselhettük a Magyar Honvédséget. Remélem lesz még lehetőségünk a következő években is részt venni a fesztiválon, hiszen mindig van mit tanulni a különböző nemzetek katonazenészeitől.” –hangsúlyozta Pakó Attila szólamvezető zászlós, a kvintett harsonása. 

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Pákozdy Ferenc verseivel a szovjethatalom ellen lázított

Pákozdy Ferenc verseivel a szovjethatalom...

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kötődő rendezvénysorozat zárásaként a vásárhelyi...
...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

...mind hősök vagyunk, csupán a forma...

A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.