FélpercesVásárhelyi katonazenészek vendégszereplése

2019. február 27., szerda
 
Vásárhelyi katonazenészek vendégszereplése

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar rézfúvós kvintettje vett részt Németországban, a testvérvárosi Ulmban megrendezett jótékonysági katonazenekari fesztiválon.

 

 

 

 

 

 

A zenészeket Fucsku Sándor vezérőrnagy, az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese üdvözölte.

 

A hódmezővásárhelyi együttes magyar dallamokkal színesítette a fesztivál repertoárját. A résztvevők megismerhették Kodály Zoltán és Farkas Ferenc egyes műveit, de az amerikai dixieland zenéjéből is ízelítőt kaptak.

A zenei fesztivál végén az összevont osztrák és német zenekarban helyet kaptak a magyar zenészek is, és együtt játszották el Brahms ötödik magyar táncát valamint német illetve osztrák tradicionális indulókat.

„Számos zenei élménnyel gazdagodtunk a testvérvárosi Ulm látogatása kapcsán. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy ilyen – a katonazene világában – kiemelkedő eseményen mi képviselhettük a Magyar Honvédséget. Remélem lesz még lehetőségünk a következő években is részt venni a fesztiválon, hiszen mindig van mit tanulni a különböző nemzetek katonazenészeitől.” –hangsúlyozta Pakó Attila szólamvezető zászlós, a kvintett harsonása. 

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Pákozdy Ferenc verseivel a szovjethatalom ellen lázított

Pákozdy Ferenc verseivel a szovjethatalom...

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kötődő rendezvénysorozat zárásaként a vásárhelyi...
...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

...mind hősök vagyunk, csupán a forma...

A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.