SportVásárhelyi katonanő országos bajnok lett

2019. június 11., kedd
 
Vásárhelyi katonanő országos bajnok lett

A Magyar Professzionális Erőemelő Liga és a Global Powerlifting Committee (GPC) szervezésében lebonyolított Európa-bajnokságon idén öt kategóriában, huszonkét ország közel hatszázötven sportolója mérte össze erejét.

 

 

 

 

 


Gáleg Norbert őrvezető, a junior - 110 kg kategóriában lett bajnok, összesen 735 kilogrammot mozgatott meg (260 kg guggolás, 195 kg fekve-nyomás, 280 kg felhúzás). Kiemelkedő teljesítményét a május elején megrendezett Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága előzte meg, ahol szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

2018-ban több, mint 60 versenyen indult, szeptemberben a GPC Világbajnokság RAW erőemelés junior kategóriáját nyerte meg. Kiemelkedő teljesítményét nem csak fizikai állapotának és családja támogatásának, hanem a versenyek iránti tiszteletének is köszönheti. Úgy gondolja, hogy a kisebb helyi szintű versenyek is ugyanannyit érnek, mint az országos és nemzetközi versenyek. Hasonló módon készül mindegyik megmérettetésére és fontosnak tartja, hogy mindig a legjobbat hozza ki magából.

 

Tavalyi cikkünk Gálég Norbert eredményéről ITT olvasható!

 

Ricz Viktória közkatona, a RAW fekve-nyomás junior - 90 kg kategóriában lett bajnok, ahol összesen 87,5 kilogrammot nyomott ki, amely eredménnyel saját súly- és korcsoport kategóriájában világcsúcsot állított fel. Viktória kezdetben úszásban, kézilabdában és küzdősportokban próbálta ki magát, majd 2016-ban elkezdte az erőnléti edzéseket, ahol kiderült, hogy a fekve-nyomásban jeleskedik. Első komoly nevezése a Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága volt, ahol 85 kilogrammal bajnok lett kategóriájában.

 

„Úgy gondolom, hogy elsődlegesen magunknak kell megfelelnünk, talán ez az, ami mindig is motivált. Saját magamnak akartam megfelelni, és megmutatni, hogy mire vagyok képes. Régi álmom volt, hogy részt vegyek egy nemzetközi versenyen ám sohasem gondoltam volna, hogy első alkalommal a dobogó legfelső fokára állhatok.” – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy a következő versenye a GPC Világbajnokság lesz ősszel, Érsekújváron, Szlovákiában.

 

Kiemelkedő teljesítményükért a dandár parancsnoka, Szloszjár Balázs ezredes emléklapot adományozott a sportolóknak, kifejezve a dandár támogatását és elismerését.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Kacsavonulás Hódmezővásárhelyen

Kacsavonulás Hódmezővásárhelyen

Idén is összejönnek az ország kacsaimádói, vagyis a Citroen 2CV szerelmesei. Itt lesznek a társaik is,...
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke

Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke

1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet...
 

És ezt már olvasta?

Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.