SportVásárhelyi katonanő országos bajnok lett

2019. június 11., kedd
 
Vásárhelyi katonanő országos bajnok lett

A Magyar Professzionális Erőemelő Liga és a Global Powerlifting Committee (GPC) szervezésében lebonyolított Európa-bajnokságon idén öt kategóriában, huszonkét ország közel hatszázötven sportolója mérte össze erejét.

 

 

 

 

 


Gáleg Norbert őrvezető, a junior - 110 kg kategóriában lett bajnok, összesen 735 kilogrammot mozgatott meg (260 kg guggolás, 195 kg fekve-nyomás, 280 kg felhúzás). Kiemelkedő teljesítményét a május elején megrendezett Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága előzte meg, ahol szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

2018-ban több, mint 60 versenyen indult, szeptemberben a GPC Világbajnokság RAW erőemelés junior kategóriáját nyerte meg. Kiemelkedő teljesítményét nem csak fizikai állapotának és családja támogatásának, hanem a versenyek iránti tiszteletének is köszönheti. Úgy gondolja, hogy a kisebb helyi szintű versenyek is ugyanannyit érnek, mint az országos és nemzetközi versenyek. Hasonló módon készül mindegyik megmérettetésére és fontosnak tartja, hogy mindig a legjobbat hozza ki magából.

 

Tavalyi cikkünk Gálég Norbert eredményéről ITT olvasható!

 

Ricz Viktória közkatona, a RAW fekve-nyomás junior - 90 kg kategóriában lett bajnok, ahol összesen 87,5 kilogrammot nyomott ki, amely eredménnyel saját súly- és korcsoport kategóriájában világcsúcsot állított fel. Viktória kezdetben úszásban, kézilabdában és küzdősportokban próbálta ki magát, majd 2016-ban elkezdte az erőnléti edzéseket, ahol kiderült, hogy a fekve-nyomásban jeleskedik. Első komoly nevezése a Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága volt, ahol 85 kilogrammal bajnok lett kategóriájában.

 

„Úgy gondolom, hogy elsődlegesen magunknak kell megfelelnünk, talán ez az, ami mindig is motivált. Saját magamnak akartam megfelelni, és megmutatni, hogy mire vagyok képes. Régi álmom volt, hogy részt vegyek egy nemzetközi versenyen ám sohasem gondoltam volna, hogy első alkalommal a dobogó legfelső fokára állhatok.” – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy a következő versenye a GPC Világbajnokság lesz ősszel, Érsekújváron, Szlovákiában.

 

Kiemelkedő teljesítményükért a dandár parancsnoka, Szloszjár Balázs ezredes emléklapot adományozott a sportolóknak, kifejezve a dandár támogatását és elismerését.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Kacsavonulás Hódmezővásárhelyen

Kacsavonulás Hódmezővásárhelyen

Idén is összejönnek az ország kacsaimádói, vagyis a Citroen 2CV szerelmesei. Itt lesznek a társaik is,...
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke

Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke

1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.