SportVásárhelyi győztese van a Diák Sakkolimpiának

2018. április 2., hétfő
 
Vásárhelyi győztese van a Diák Sakkolimpiának
Március 28. és 30-a között Miskolcon rendezték meg az Országos Diák Sakkolimpia döntőjét, melyről három éremmel és további értékes helyezésekkel tértek vissza a vásárhelyi általános iskolákban tanuló fiatalok.

 

 

 

 

 

Lovászi Szabolcs (4. kcs. Kertvárosi Katolikus Ált. Isk.) és Kis Izabella (3. kcs. Bethlen G.) szépen helyt állva a középmezőnyben végeztek, tájékoztatta Tőkés János edző a Vásárhelyi Híreket.

 

Megyaszai Balázs (Kertvárosi Katolikus Ált Isk.) stabil játékával bronzérmet szerzett.

A Herczeg nővérek (Szőnyi Benjamin Ref. Ált. Isk.) ismét kitettek magukért, hiszen Viktória a 2. korcsoportos lányoknál az előkelő 6. helyet szerezte meg, míg a legkisebbeknél, az egész mezőny legfiatalabb versenyzőjeként Zsófia (Szőnyi B.) szerezte meg a harmadik helyet.

 

Külön kell szólnunk a 2. korcsoportban induló Márkus Molli Amináról (Varga Tamás Ált. Isk.), aki hibátlan játékot produkálva, összes partiját megnyerve szerezte meg a győzelmet, két pontot verve az utána következő versenyzőre, ezzel megszerezve Magyarország Diák Sakkolimpiai Bajnoka címet.

 

Ezek az érmes és további értékes helyezések ismét öregbítették a vásárhelyi sakkutánpótlás-nevelés hírnevét.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Nincs vásárhelyi döntős a szakmák versenyében

Nincs vásárhelyi döntős a szakmák...

Az Eötvös, a Kalmár és a Corvin szakközépiskolákból évek óta mindig volt döntős....
Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak és a Gurigás Teremnek

Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak...

Meghitt ünnepséget tartottak a Boxing Gym Vásárhely Hóvirág utcai edzőtermében, ahol Bán Csaba...
 

És ezt már olvasta?

90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.
 
90 éves Török Bálint
90 éves Török Bálint Ipari tanulóként végzett mint harisnyakötő. 1942 óta Kokron gyárban a későbbi Hódikötnél dolgozott. 1988-ban innen ment nyugdíjba.
 
Izgalmas kiállítások Szegeden
Izgalmas kiállítások Szegeden A nagy érdeklődésre való tekintettel nyári hosszabbított nyitva tartás mellett döntöttek a Móra-múzeumban és a Fekete házban. 
 
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban
Vásárhelyi iskolai kórusok Ulmban Hódmezővásárhely két iskolája é

nekkaraival képviselték Magyarországot a 29. Baden –Württenbergi Iskolai Kórustalálkozón, valamint a 11. Nemzetközi Dunafesztiválon.

 
95 éves Ollé Istvánné
95 éves Ollé Istvánné  Szüleivel és 6 testvérével 1957-ben költöztek Magyarországra, 1996-ba költözött Hódmezővásárhelyre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."