SportVásárhelyi győztese van a Diák Sakkolimpiának

2018. április 2., hétfő
 
Vásárhelyi győztese van a Diák Sakkolimpiának
Március 28. és 30-a között Miskolcon rendezték meg az Országos Diák Sakkolimpia döntőjét, melyről három éremmel és további értékes helyezésekkel tértek vissza a vásárhelyi általános iskolákban tanuló fiatalok.

 

 

 

 

 

Lovászi Szabolcs (4. kcs. Kertvárosi Katolikus Ált. Isk.) és Kis Izabella (3. kcs. Bethlen G.) szépen helyt állva a középmezőnyben végeztek, tájékoztatta Tőkés János edző a Vásárhelyi Híreket.

 

Megyaszai Balázs (Kertvárosi Katolikus Ált Isk.) stabil játékával bronzérmet szerzett.

A Herczeg nővérek (Szőnyi Benjamin Ref. Ált. Isk.) ismét kitettek magukért, hiszen Viktória a 2. korcsoportos lányoknál az előkelő 6. helyet szerezte meg, míg a legkisebbeknél, az egész mezőny legfiatalabb versenyzőjeként Zsófia (Szőnyi B.) szerezte meg a harmadik helyet.

 

Külön kell szólnunk a 2. korcsoportban induló Márkus Molli Amináról (Varga Tamás Ált. Isk.), aki hibátlan játékot produkálva, összes partiját megnyerve szerezte meg a győzelmet, két pontot verve az utána következő versenyzőre, ezzel megszerezve Magyarország Diák Sakkolimpiai Bajnoka címet.

 

Ezek az érmes és további értékes helyezések ismét öregbítették a vásárhelyi sakkutánpótlás-nevelés hírnevét.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Nincs vásárhelyi döntős a szakmák versenyében

Nincs vásárhelyi döntős a szakmák...

Az Eötvös, a Kalmár és a Corvin szakközépiskolákból évek óta mindig volt döntős....
Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak és a Gurigás Teremnek

Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak...

Meghitt ünnepséget tartottak a Boxing Gym Vásárhely Hóvirág utcai edzőtermében, ahol Bán Csaba...
 

És ezt már olvasta?

Kalandra fel - idén is
Kalandra fel - idén is A tervek szerint, a több éves hagyományoknak megfelelően, április első hétvégéjén nyit a Mártélyi Kalandpark, amely éppen idén nyáron lesz 10 éves.
 
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Hódmezővásárhelyi Művésztelepén március 22-én nyílik Máté Hunor kiállítása.
 
Tüzes hosszú hétvége
Tüzes hosszú hétvége Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.
 
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt országból érkezett 25 diákot és 16 felnőtt kísérőt.
 
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek pályára az NBII hétvégi fordulójában.
 
Lesznek idén fecskéink?
Lesznek idén fecskéink? Már évek óta tavasszal, Vásárhelyen is az eget kémlelik azok is, akiket pár éve még zavart a sok fecskefészek. Azonban egyre kevesebb érkezik. Vajon mi lesz idén?
 
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.