SportVásárhelyi győztese van a Diák Sakkolimpiának

2018. április 2., hétfő
 
Vásárhelyi győztese van a Diák Sakkolimpiának
Március 28. és 30-a között Miskolcon rendezték meg az Országos Diák Sakkolimpia döntőjét, melyről három éremmel és további értékes helyezésekkel tértek vissza a vásárhelyi általános iskolákban tanuló fiatalok.

 

 

 

 

 

Lovászi Szabolcs (4. kcs. Kertvárosi Katolikus Ált. Isk.) és Kis Izabella (3. kcs. Bethlen G.) szépen helyt állva a középmezőnyben végeztek, tájékoztatta Tőkés János edző a Vásárhelyi Híreket.

 

Megyaszai Balázs (Kertvárosi Katolikus Ált Isk.) stabil játékával bronzérmet szerzett.

A Herczeg nővérek (Szőnyi Benjamin Ref. Ált. Isk.) ismét kitettek magukért, hiszen Viktória a 2. korcsoportos lányoknál az előkelő 6. helyet szerezte meg, míg a legkisebbeknél, az egész mezőny legfiatalabb versenyzőjeként Zsófia (Szőnyi B.) szerezte meg a harmadik helyet.

 

Külön kell szólnunk a 2. korcsoportban induló Márkus Molli Amináról (Varga Tamás Ált. Isk.), aki hibátlan játékot produkálva, összes partiját megnyerve szerezte meg a győzelmet, két pontot verve az utána következő versenyzőre, ezzel megszerezve Magyarország Diák Sakkolimpiai Bajnoka címet.

 

Ezek az érmes és további értékes helyezések ismét öregbítették a vásárhelyi sakkutánpótlás-nevelés hírnevét.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Nincs vásárhelyi döntős a szakmák versenyében

Nincs vásárhelyi döntős a szakmák...

Az Eötvös, a Kalmár és a Corvin szakközépiskolákból évek óta mindig volt döntős....
Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak és a Gurigás Teremnek

Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak...

Meghitt ünnepséget tartottak a Boxing Gym Vásárhely Hóvirág utcai edzőtermében, ahol Bán Csaba...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.