SportVásárhelyi győztese van a Diák Sakkolimpiának

2018. április 2., hétfő
 
Vásárhelyi győztese van a Diák Sakkolimpiának
Március 28. és 30-a között Miskolcon rendezték meg az Országos Diák Sakkolimpia döntőjét, melyről három éremmel és további értékes helyezésekkel tértek vissza a vásárhelyi általános iskolákban tanuló fiatalok.

 

 

 

 

 

Lovászi Szabolcs (4. kcs. Kertvárosi Katolikus Ált. Isk.) és Kis Izabella (3. kcs. Bethlen G.) szépen helyt állva a középmezőnyben végeztek, tájékoztatta Tőkés János edző a Vásárhelyi Híreket.

 

Megyaszai Balázs (Kertvárosi Katolikus Ált Isk.) stabil játékával bronzérmet szerzett.

A Herczeg nővérek (Szőnyi Benjamin Ref. Ált. Isk.) ismét kitettek magukért, hiszen Viktória a 2. korcsoportos lányoknál az előkelő 6. helyet szerezte meg, míg a legkisebbeknél, az egész mezőny legfiatalabb versenyzőjeként Zsófia (Szőnyi B.) szerezte meg a harmadik helyet.

 

Külön kell szólnunk a 2. korcsoportban induló Márkus Molli Amináról (Varga Tamás Ált. Isk.), aki hibátlan játékot produkálva, összes partiját megnyerve szerezte meg a győzelmet, két pontot verve az utána következő versenyzőre, ezzel megszerezve Magyarország Diák Sakkolimpiai Bajnoka címet.

 

Ezek az érmes és további értékes helyezések ismét öregbítették a vásárhelyi sakkutánpótlás-nevelés hírnevét.

 
 
VH-Tőkés János
 

Olvassa el ezt is!

Nincs vásárhelyi döntős a szakmák versenyében

Nincs vásárhelyi döntős a szakmák...

Az Eötvös, a Kalmár és a Corvin szakközépiskolákból évek óta mindig volt döntős....
Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak és a Gurigás Teremnek

Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak...

Meghitt ünnepséget tartottak a Boxing Gym Vásárhely Hóvirág utcai edzőtermében, ahol Bán Csaba...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva kiderül
Egy hét múlva kiderül Idegenben kell kiharcolniuk a felsőházban maradást, mert Békés elleni meccsén az utolsó másodpercben egy bravúr hármassal nyertek a vendégek.
 
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja. Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket Nevét az irodalomkedvelő közönség 2012-től ismerhette meg, a Vásárhelyi Estékkel. Most új sorzatának második estje lesz április 23-án.
 
Aranyos Bóbiták
Aranyos Bóbiták Évek óta a deszki Maros Menti Fesztivál állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai. Idén a 8-10 éves csapat, a Bóbita csoport képviselte az intézményt.
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.