SportVásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

2019. április 27., szombat
 
Vásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

A vásárhelyi sakkozók remek versenyeredményekről számolhatunk be ismét. A fiatalabb korosztály mellett ezúttal a Megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapat is kitett magáért.

 

 

 

A képen egy ifjú sakkreménység, Vad Roland

 

 

 

A napokban véget ért a 2018-19-es Csongrád megyei I. osztályú Sakk Csapatbajnokság, amelyen a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk SE felnőtt csapata, az előkelő 3. helyen végzett.

 

Nehezen indult a szezon, hiszen az első fordulóban elszenvedett vereség után két döntetlen következett, utána azonban sorozatban ötször nyertek a hódtaviak, amivel a második helyig jutottak a tabellán.

Sajnos az utolsó fordulóban nem várt vereséget szenvedtek, így leszorultak a dobogó harmadik fokára. Teljesítményük így is figyelemre méltó, hiszen végig a fiatalítás jegyében, 3 ifit – Márkus Molli Aminát, Gachályi Gergőt, Török Csabát – és egy tavaly még az ifik között játszó versenyzőt Csíkos Ádámot szerepeltették.

A csapat ifi tagjai mellett a felnőttek – Ádók János, Borsi Imre, Baranyi Ernő, Ábrahám Zoltán, Buzás András, Bene Zoltán, Jovány Gyula, Kovács Andrea – is kitettek magukért.

 

 

Nem csak a felnőttek, hanem a legfiatalabb korosztály képviselői is serénykedtek a jó helyezések elérésében. Április 13-án a Kecskeméten megrendezett 4 évszak - Tavasz Országos Sakkversenyen, a 8 év alatti fiúk kategóriájában Vad Roland a Kertvárosi Iskola tanulója a 3. helyen, míg Katona Hanna a Szőnyi Benjámin Iskola tanulója a 10 év alatti lányoknál a 4. helyen végzett.

 

A felnőttek között indult és állt helyt Lovászi Szabolcs és Csíkos Ádám.

A versenyt követő napon a már Szegeden megrendezett Nyuszi Kupán vettek részt a vásárhelyi fiatalok. A viadal számukra kitűnően sikerült hiszen, a 8 év alatti fiúknál Vad Roland a 2., Mácsár Melinda (Kertvárosi) a 8 év alatti lányoknál az 1., a 10 év alatti lányoknál Katona Hanna szintén az 1. helyen végzett.

Reméljük az eredményes folytatás nem marad el – bizakodik a fiatalok edzője Tőkés János.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sport, piknik és családi nap Vásárhelyen

Sport, piknik és családi nap Vásárhelyen

Sport, piknik és családi napot szervez a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a vásárhelyi városi stadionban....
Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

A Tornyai János Múzeum tíz kiállítótermében a százötven éve született Tornyai...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.