SportVásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

2019. április 27., szombat
 
Vásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

A vásárhelyi sakkozók remek versenyeredményekről számolhatunk be ismét. A fiatalabb korosztály mellett ezúttal a Megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapat is kitett magáért.

 

 

 

A képen egy ifjú sakkreménység, Vad Roland

 

 

 

A napokban véget ért a 2018-19-es Csongrád megyei I. osztályú Sakk Csapatbajnokság, amelyen a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk SE felnőtt csapata, az előkelő 3. helyen végzett.

 

Nehezen indult a szezon, hiszen az első fordulóban elszenvedett vereség után két döntetlen következett, utána azonban sorozatban ötször nyertek a hódtaviak, amivel a második helyig jutottak a tabellán.

Sajnos az utolsó fordulóban nem várt vereséget szenvedtek, így leszorultak a dobogó harmadik fokára. Teljesítményük így is figyelemre méltó, hiszen végig a fiatalítás jegyében, 3 ifit – Márkus Molli Aminát, Gachályi Gergőt, Török Csabát – és egy tavaly még az ifik között játszó versenyzőt Csíkos Ádámot szerepeltették.

A csapat ifi tagjai mellett a felnőttek – Ádók János, Borsi Imre, Baranyi Ernő, Ábrahám Zoltán, Buzás András, Bene Zoltán, Jovány Gyula, Kovács Andrea – is kitettek magukért.

 

 

Nem csak a felnőttek, hanem a legfiatalabb korosztály képviselői is serénykedtek a jó helyezések elérésében. Április 13-án a Kecskeméten megrendezett 4 évszak - Tavasz Országos Sakkversenyen, a 8 év alatti fiúk kategóriájában Vad Roland a Kertvárosi Iskola tanulója a 3. helyen, míg Katona Hanna a Szőnyi Benjámin Iskola tanulója a 10 év alatti lányoknál a 4. helyen végzett.

 

A felnőttek között indult és állt helyt Lovászi Szabolcs és Csíkos Ádám.

A versenyt követő napon a már Szegeden megrendezett Nyuszi Kupán vettek részt a vásárhelyi fiatalok. A viadal számukra kitűnően sikerült hiszen, a 8 év alatti fiúknál Vad Roland a 2., Mácsár Melinda (Kertvárosi) a 8 év alatti lányoknál az 1., a 10 év alatti lányoknál Katona Hanna szintén az 1. helyen végzett.

Reméljük az eredményes folytatás nem marad el – bizakodik a fiatalok edzője Tőkés János.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sport, piknik és családi nap Vásárhelyen

Sport, piknik és családi nap Vásárhelyen

Sport, piknik és családi napot szervez a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a vásárhelyi városi stadionban....
Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

A Tornyai János Múzeum tíz kiállítótermében a százötven éve született Tornyai...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.