SportVásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia döntőjén

2019. május 29., szerda
 
Vásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia döntőjén

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron, a Bregyó Közi Atlétikai Centrumban a Diákolimpia Országos Döntőit.

 

 

 

 

 

 

A diákolimpikonok gyönyörű környezetben, inspiráló atmoszférájú stadionban állhattak rajthoz, ahol évről évre a Gyulai Memorial Nemzetközi versenyen világklasszis atléták koptatják a rekortánt.

A Székesfehérváron zajló döntőre az egész országból érkeztek a résztvevők. Összesen húsz megyei, és a budapesti csapat fiataljai versengtek az egyéni és csapatelsőségekért.

 

A hódmezővásárhelyi atlétikai sportokat választó diákok és a HÓDIÁK SE atlétái számára sem ismeretlenek a körülmények, hiszen - a teljesség igénye nélkül - például a hódiákos Szűcs Noémi, Vörös Márk, Kovács Leila, Krucsai Zanett is dobogós helyezéseket értek el a Diákolimpia döntőin.

 

A 2016/2017. tanévi Diákolimpia Atlétika országos döntőjén a csapatversenyekben a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola fiúcsapata bizonyult a legjobbnak. 

Idén pedig a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai értek el országos sikereket.

 

Papp Jázmin, az iskola tanulója és a HÓDIÁK SE versenyzője az Országos Atlétika Diákolimpia döntőjében a III. korcsoportban magasugrásban és többpróbában ezüstérmes lett.
Edzője Héjja Antal, testnevelő tanára Borbás Marianna.

 

A 4x100 méteres váltó a 24-ik helyen ért célba. A Liszt Ferenc iskola csapatának tagjai: Makai Lili, Kecskeméti Dorottya, Kővári Zsófi és Papp Jázmin.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi lány újabb sikere az EB-n

Vásárhelyi lány újabb sikere az EB-n

Kovács Fanni keddi győzelmével már elődöntős a Galatiban megrendezett Junior Ökölvívó...
Nagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

Nagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó...

A Bán Sándor és Sibalin Dávid vezette NICS-HSÚVC-s csapatot tizenhárom versenyző képviseli a 91....
 

És ezt már olvasta?

Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.