SportVásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

2019. szeptember 23., hétfő
 
Vásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

Egy hétvégén két országos bajnokságon, tőrözésben és négypróbában két dobogós helyezést ért el Papp Jázmin.

 

 

 

 

 

 

 

A Magyarkupa 2019/20-as szezonjának első fordulóját tőrben Vásárhelyen rendezték szeptember 21-22-én a Vívócentrumban.

Magyary Ágnes vezetőedző tanítványai, a Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE sportolói Wolf Eszter és Papp Jázmin is a pástra léptek és remek versenyzéssel bronzérmet nyertek.

 

Székesfehérváron is szombaton kezdődött és vasárnap folytatódott az ifjúsági, serdülő és újonc korcsoportú fiatal atléták összetett bajnoksága. A kétnapos viadal első napján a legkisebbek versenyében avattak bajnokokat csak, így a számok zömében a zárónapra maradt az aranyérmek és dobogós helyezések eldöntése.

18-an neveztek be a Leány négypróbába, amelyben A,B,C változatokban mérettettek meg a fiatal sportolók. Az U14-ben versenyző Papp Jázmin, a Hódiák SE sportolója aranyérmes lett.

 

A Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola most hetedikes diákja nem először állt fel a dobogóra. Már hatévesen megismerkedett a sikerrel, a Hód Fitness SE sportolójaként. Az évek hosszú során át találkozhattunk a nevével, a Hód Fitness SE országos, vagy nemzetközi versenyein. Jól érezhető az elhivatottsága a 2016-ban a Fitness Európa-bajnokságon újságírónak mondottak alapján. A tízéves kislány azt mondta: sok gyakorlással és kitartással lehet elérni a sikereket. Minden egyes nap kétórás edzéssel készült az EB-re, és természetesen győzni akart.

 

Három éve kezdett vívni, közben az atlétika felé is kacsingatott, olyan sikerrel, hogy magasugrásban korosztálya egyéni csúcsát tartja. Három egymást követő évben megkapta hódmezővásárhelyi önkormányzattól a Jó tanuló-jó sportoló díjat. A Vásárhelyi Hírekben is beszámoltunk májusban arról, hogy Papp Jázmin, az Országos Atlétika Diákolimpia döntőjében a III. korcsoportban magasugrásban és többpróbában ezüstérmes lett.

Testnevelő tanára Borbás Marianna. Edzője Héjja Antal, aki a Vásárhelyi Híreknek elmondta, Papp Jázmin sportszeretetét jól mutatja, hogy szombaton egy erős mezőnyben bronzérmet érő vívás-sorozat után, másnap reggel 5 órakor már autóban ült, hogy részt vegyen a székesfehérvári országos bajnokságon, ahol 18 induló közül lett aranyérmes.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan...
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Honvédkórházként is működik hamarosan a...

Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.