BulvárÚtavatás pedálozással

2018. november 3., szombat
 
Útavatás pedálozással

A kerékpárosokat személygépkocsikkal kísérőkkel együtt körülbelül kétszázan tekertek szombaton azon a kerékpáros túrán, amely az újonnan épült, Makót Vásárhellyel összekötő kerékpárút „civil” átadását volt hivatott demonstrálni és amelynek résztvevői Makóról, illetve Hódmezővásárhelyről indultak, majd nagyjából félúton, Maroslelén találkoztak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi csapat élén Dr. Márki-Zay Péter polgármester kerekezett. Az egyik szervező, Dr. Berényi Károly azt mondta, ők civilként és nem politikai okokból pattantak nyeregbe, mert egyébként is szeretnek kerékpározni.

 

A 25 kilométeres teljes bicikliút vásárhelyi, 14,2 kilométeres szakaszát két hete adták át hivatalosan.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata csaknem 876 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-os pályázaton. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló 100 százalékos támogatottságú fejlesztés összesen 1 milliárd 600 millióba került.

A fejlesztést a három település 2016-ban pályázta meg, majd 2017 szeptember végén írták ki a kivitelezés közbeszerzési pályázatát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az év végére elkészülhet a vásárhelyi keleti elkerülő

Az év végére elkészülhet a vásárhelyi...

Hamarosan újabb jelentős változás lesz Hódmezővásárhely közlekedésében, ha elkészül...
Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Egyik közkedvelt zöldségféle volt és manapság is az a tök. Elmondhatjuk, hogy a tök...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.