KözéletÜnnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter

2018. március 15., csütörtök
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter

Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze. 

 

 

 

 

 

 

"Ha nincs összefogás, akkor nincs remény, és nincs részvétel" – jelentette ki a polgármester, a magyar forradalom és szabadságharc ünnepén, a Kossuth téren. Márki egész beszédét az április 8-i parlamenti választásokra hegyezte ki, szerinte az 1848-as évszám is azt szimbolizálja, hogy 2018 negyedik hónapjának nyolcadik napján fordulat következik be Magyarország történelmében.

 

A szélsőségektől mentes, de radikális fellépésre van szükség Márki-Zay Péter szerint, amely az ellenzéki pártok összefogását jelenti úgy, hogy befejezik a matekozást, és egyetlen jelölttel vágnak neki minden választási körzetben a kormányváltásnak.

"Ha rajtuk fog múlni, nem hajlandók lemondani a pártfinanszírozásról – igaz, ördögien ravasz választási törvényt állított fel a kormány, pénzzel kényszerítik a pártokat, hogy ne fogjanak össze, és árulókkal kényszeríti a pártokat, hogy ne működjenek együtt –, a pártok, ha elárulják a nemzet érdekét, akkor elveszítik a létjogosultságukat."
Márki-Zay szerint, aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló. Vonának pedig, aki még ellenáll az összefogásnak, azt üzente, hogy választás előtt áll.

"Ha 70 százalékos lesz a részvétel, akkor Vona Gábor nem a legnagyobb ellenzéki párt vezetője lesz, hanem a kormánypárt vezetője, és a kormányban ott lesznek az ellenzéki pártok is. Ha nincs összefogás, akkor a legnagyobb párt vezetője lesz."

 

A hódmezővásárhelyi polgármester még Lázár Jánost is idézte, a fideszes politikussal abban részben egyetért, hogy Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van. Azért csak részben értett egyet a polgármester Lázárral, mert véleménye szerint kormányváltó hangulat van elsődlegesen, de ha az ellenzéki pártok nem fognak össze, ami Márki-Zay szerint legitimációjuknak az egyetlen útja, akkor ezt a legitimációt elveszítik és valóban ellenzékváltó hangulat lehet.

Egy esetleges győzelem esetére Márki-Zay biztosította a jelenlegi kormányzópárti politikusokat is arról, hogy a parlamentben ők maradnak a legnagyobb párt, de hozzátette azt is, hogy azok számára marad majd hely, akik az ellenzékhez hasonlóan a korrupció ellen szeretnének fellépni. A váltás után felállított ügyvivő kormány megtartja majd a jelenlegi kormány jó eredményeit, de visszaállítanák a jogállamot, leszámolnának a korrupcióval, rendbe tennék az egészségügyet, az oktatást.

"Több Európát, kevesebb Putyint" – adta meg a kormányváltók egyik fő irányát Márki-Zay Péter.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai

Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai

Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus...
Három vásárhelyit is kitüntettek

Három vásárhelyit is kitüntettek

Március 15-e alkalmából a Miniszterelnökség szervezésében Magyar Érdemrend és Magyar...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.