KözéletÜnnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter

2018. március 15., csütörtök
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter

Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze. 

 

 

 

 

 

 

"Ha nincs összefogás, akkor nincs remény, és nincs részvétel" – jelentette ki a polgármester, a magyar forradalom és szabadságharc ünnepén, a Kossuth téren. Márki egész beszédét az április 8-i parlamenti választásokra hegyezte ki, szerinte az 1848-as évszám is azt szimbolizálja, hogy 2018 negyedik hónapjának nyolcadik napján fordulat következik be Magyarország történelmében.

 

A szélsőségektől mentes, de radikális fellépésre van szükség Márki-Zay Péter szerint, amely az ellenzéki pártok összefogását jelenti úgy, hogy befejezik a matekozást, és egyetlen jelölttel vágnak neki minden választási körzetben a kormányváltásnak.

"Ha rajtuk fog múlni, nem hajlandók lemondani a pártfinanszírozásról – igaz, ördögien ravasz választási törvényt állított fel a kormány, pénzzel kényszerítik a pártokat, hogy ne fogjanak össze, és árulókkal kényszeríti a pártokat, hogy ne működjenek együtt –, a pártok, ha elárulják a nemzet érdekét, akkor elveszítik a létjogosultságukat."
Márki-Zay szerint, aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló. Vonának pedig, aki még ellenáll az összefogásnak, azt üzente, hogy választás előtt áll.

"Ha 70 százalékos lesz a részvétel, akkor Vona Gábor nem a legnagyobb ellenzéki párt vezetője lesz, hanem a kormánypárt vezetője, és a kormányban ott lesznek az ellenzéki pártok is. Ha nincs összefogás, akkor a legnagyobb párt vezetője lesz."

 

A hódmezővásárhelyi polgármester még Lázár Jánost is idézte, a fideszes politikussal abban részben egyetért, hogy Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van. Azért csak részben értett egyet a polgármester Lázárral, mert véleménye szerint kormányváltó hangulat van elsődlegesen, de ha az ellenzéki pártok nem fognak össze, ami Márki-Zay szerint legitimációjuknak az egyetlen útja, akkor ezt a legitimációt elveszítik és valóban ellenzékváltó hangulat lehet.

Egy esetleges győzelem esetére Márki-Zay biztosította a jelenlegi kormányzópárti politikusokat is arról, hogy a parlamentben ők maradnak a legnagyobb párt, de hozzátette azt is, hogy azok számára marad majd hely, akik az ellenzékhez hasonlóan a korrupció ellen szeretnének fellépni. A váltás után felállított ügyvivő kormány megtartja majd a jelenlegi kormány jó eredményeit, de visszaállítanák a jogállamot, leszámolnának a korrupcióval, rendbe tennék az egészségügyet, az oktatást.

"Több Európát, kevesebb Putyint" – adta meg a kormányváltók egyik fő irányát Márki-Zay Péter.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai

Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai

Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus...
Három vásárhelyit is kitüntettek

Három vásárhelyit is kitüntettek

Március 15-e alkalmából a Miniszterelnökség szervezésében Magyar Érdemrend és Magyar...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva kiderül
Egy hét múlva kiderül Idegenben kell kiharcolniuk a felsőházban maradást, mert Békés elleni meccsén az utolsó másodpercben egy bravúr hármassal nyertek a vendégek.
 
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás
Csongrád Megyében is kezdődik a szúnyogirtás A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja. Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket
Fényesi Tóth János meghitt irodalmi estre várja a vásárhelyieket Nevét az irodalomkedvelő közönség 2012-től ismerhette meg, a Vásárhelyi Estékkel. Most új sorzatának második estje lesz április 23-án.
 
Aranyos Bóbiták
Aranyos Bóbiták Évek óta a deszki Maros Menti Fesztivál állandó fellépői a BFMK gyermek néptánccsoportjai. Idén a 8-10 éves csapat, a Bóbita csoport képviselte az intézményt.
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.