KözéletÜnnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter

2018. március 15., csütörtök
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter

Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze. 

 

 

 

 

 

 

"Ha nincs összefogás, akkor nincs remény, és nincs részvétel" – jelentette ki a polgármester, a magyar forradalom és szabadságharc ünnepén, a Kossuth téren. Márki egész beszédét az április 8-i parlamenti választásokra hegyezte ki, szerinte az 1848-as évszám is azt szimbolizálja, hogy 2018 negyedik hónapjának nyolcadik napján fordulat következik be Magyarország történelmében.

 

A szélsőségektől mentes, de radikális fellépésre van szükség Márki-Zay Péter szerint, amely az ellenzéki pártok összefogását jelenti úgy, hogy befejezik a matekozást, és egyetlen jelölttel vágnak neki minden választási körzetben a kormányváltásnak.

"Ha rajtuk fog múlni, nem hajlandók lemondani a pártfinanszírozásról – igaz, ördögien ravasz választási törvényt állított fel a kormány, pénzzel kényszerítik a pártokat, hogy ne fogjanak össze, és árulókkal kényszeríti a pártokat, hogy ne működjenek együtt –, a pártok, ha elárulják a nemzet érdekét, akkor elveszítik a létjogosultságukat."
Márki-Zay szerint, aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló. Vonának pedig, aki még ellenáll az összefogásnak, azt üzente, hogy választás előtt áll.

"Ha 70 százalékos lesz a részvétel, akkor Vona Gábor nem a legnagyobb ellenzéki párt vezetője lesz, hanem a kormánypárt vezetője, és a kormányban ott lesznek az ellenzéki pártok is. Ha nincs összefogás, akkor a legnagyobb párt vezetője lesz."

 

A hódmezővásárhelyi polgármester még Lázár Jánost is idézte, a fideszes politikussal abban részben egyetért, hogy Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van. Azért csak részben értett egyet a polgármester Lázárral, mert véleménye szerint kormányváltó hangulat van elsődlegesen, de ha az ellenzéki pártok nem fognak össze, ami Márki-Zay szerint legitimációjuknak az egyetlen útja, akkor ezt a legitimációt elveszítik és valóban ellenzékváltó hangulat lehet.

Egy esetleges győzelem esetére Márki-Zay biztosította a jelenlegi kormányzópárti politikusokat is arról, hogy a parlamentben ők maradnak a legnagyobb párt, de hozzátette azt is, hogy azok számára marad majd hely, akik az ellenzékhez hasonlóan a korrupció ellen szeretnének fellépni. A váltás után felállított ügyvivő kormány megtartja majd a jelenlegi kormány jó eredményeit, de visszaállítanák a jogállamot, leszámolnának a korrupcióval, rendbe tennék az egészségügyet, az oktatást.

"Több Európát, kevesebb Putyint" – adta meg a kormányváltók egyik fő irányát Márki-Zay Péter.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai

Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai

Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus...
Három vásárhelyit is kitüntettek

Három vásárhelyit is kitüntettek

Március 15-e alkalmából a Miniszterelnökség szervezésében Magyar Érdemrend és Magyar...
 

És ezt már olvasta?

Kalandra fel - idén is
Kalandra fel - idén is A tervek szerint, a több éves hagyományoknak megfelelően, április első hétvégéjén nyit a Mártélyi Kalandpark, amely éppen idén nyáron lesz 10 éves.
 
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Hódmezővásárhelyi Művésztelepén március 22-én nyílik Máté Hunor kiállítása.
 
Tüzes hosszú hétvége
Tüzes hosszú hétvége Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.
 
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt országból érkezett 25 diákot és 16 felnőtt kísérőt.
 
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek pályára az NBII hétvégi fordulójában.
 
Lesznek idén fecskéink?
Lesznek idén fecskéink? Már évek óta tavasszal, Vásárhelyen is az eget kémlelik azok is, akiket pár éve még zavart a sok fecskefészek. Azonban egyre kevesebb érkezik. Vajon mi lesz idén?
 
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.