Kultúra, oktatásÚjabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

2019. március 8., péntek
 
Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen eddig hat iskola kapta meg a Tehetségpont minősítést. Ennek lényegét összefoglalva, az óvodától az egyetemig a különböző oktatási intézményekben, valamint a nem oktatási szervezetekben létrejövő tehetségpont négy általános feladatkört foglal magába: ezek a tehetségazonosítás, a tehetséggondozás, a tehetség-tanácsadás, illetve a tehetségpontok hálózatába való bekapcsolódás. A tehetségpontok nagy előnye, hogy alulról jövő, helyi kezdeményezésre születnek: csak ott jönnek létre, ahol elkötelezett, a fiatal tehetségekért önkéntes alapon tenni akaró pedagógusok vagy más tehetségsegítő szakemberek  egy csoportja úgy dönt, hogy a tehetséggondozással elmélyülten, szervezetten, a legfrissebb szakmai eredmények figyelembe vételével akar foglalkozni.

 

Vásárhelyen hat iskola lett Tehetségpont: a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, a Klauzál, a Liszt, a Varga Tamás általános iskola és a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola. Ez utóbbi iskola a legkorábban: 2010. június óta.

A többi iskola később, 2012 után lett Tehetségpont, vagy Kiváló Akkreditált Tehetségpont, mint például 2016 óta a Klauzál, a Szent István és a Bethlen Gábor református Gimnázium, 2017-től pedig a Varga Tamás iskola.

Hódmezővásárhelyen a Kiváló Akkreditált Tehetségpontok sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.   

 

A pályázati leírás szerint, a tehetségpontok számára önmaguk, az általuk képviselt minőség felmérését és megmutatását teszi lehetővé a tehetségpont akkreditációja. Az akkreditáció célja, hogy a tehetségpont számba vegye, hol tart szervezetének, kapcsolatrendszerének építésében, a tehetségsegítő feladatok ellátáshoz szükséges személyi feltételek megteremtésében.

Az akkreditációt követően a tehetségpontok az akkreditáció tényét, valamint minősítési eredményét (akkreditált tehetségpont, akkreditált kiváló tehetségpont) közlő tanúsítványt kapnak, megkapják az akkreditáció minősítési eredményét tanúsító táblát.

 

Forrainé Kószó Györgyi, a Liszt Ferenc iskola igazgatójának tájékoztatása szerint, ennek átadására március 23-án délelőtt a budapesti Szent Imre Gimnázium dísztermében kerül sor. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a...

Nőnapi koncert lesz március 11-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében....
Tanulással és tudással egy zöldebb és fenntarthatóbb világért

Tanulással és tudással egy zöldebb és...

Energiatudatos Iskola tanúsítványt kapott a Parlamentben tartott ünnepségen a Hódmezővásárhelyi Szent...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.