Kultúra, oktatásÚjabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

2019. március 8., péntek
 
Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen eddig hat iskola kapta meg a Tehetségpont minősítést. Ennek lényegét összefoglalva, az óvodától az egyetemig a különböző oktatási intézményekben, valamint a nem oktatási szervezetekben létrejövő tehetségpont négy általános feladatkört foglal magába: ezek a tehetségazonosítás, a tehetséggondozás, a tehetség-tanácsadás, illetve a tehetségpontok hálózatába való bekapcsolódás. A tehetségpontok nagy előnye, hogy alulról jövő, helyi kezdeményezésre születnek: csak ott jönnek létre, ahol elkötelezett, a fiatal tehetségekért önkéntes alapon tenni akaró pedagógusok vagy más tehetségsegítő szakemberek  egy csoportja úgy dönt, hogy a tehetséggondozással elmélyülten, szervezetten, a legfrissebb szakmai eredmények figyelembe vételével akar foglalkozni.

 

Vásárhelyen hat iskola lett Tehetségpont: a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, a Klauzál, a Liszt, a Varga Tamás általános iskola és a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola. Ez utóbbi iskola a legkorábban: 2010. június óta.

A többi iskola később, 2012 után lett Tehetségpont, vagy Kiváló Akkreditált Tehetségpont, mint például 2016 óta a Klauzál, a Szent István és a Bethlen Gábor református Gimnázium, 2017-től pedig a Varga Tamás iskola.

Hódmezővásárhelyen a Kiváló Akkreditált Tehetségpontok sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.   

 

A pályázati leírás szerint, a tehetségpontok számára önmaguk, az általuk képviselt minőség felmérését és megmutatását teszi lehetővé a tehetségpont akkreditációja. Az akkreditáció célja, hogy a tehetségpont számba vegye, hol tart szervezetének, kapcsolatrendszerének építésében, a tehetségsegítő feladatok ellátáshoz szükséges személyi feltételek megteremtésében.

Az akkreditációt követően a tehetségpontok az akkreditáció tényét, valamint minősítési eredményét (akkreditált tehetségpont, akkreditált kiváló tehetségpont) közlő tanúsítványt kapnak, megkapják az akkreditáció minősítési eredményét tanúsító táblát.

 

Forrainé Kószó Györgyi, a Liszt Ferenc iskola igazgatójának tájékoztatása szerint, ennek átadására március 23-án délelőtt a budapesti Szent Imre Gimnázium dísztermében kerül sor. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a...

Nőnapi koncert lesz március 11-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében....
Tanulással és tudással egy zöldebb és fenntarthatóbb világért

Tanulással és tudással egy zöldebb és...

Energiatudatos Iskola tanúsítványt kapott a Parlamentben tartott ünnepségen a Hódmezővásárhelyi Szent...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.