Kultúra, oktatásÚjabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

2019. március 8., péntek
 
Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen eddig hat iskola kapta meg a Tehetségpont minősítést. Ennek lényegét összefoglalva, az óvodától az egyetemig a különböző oktatási intézményekben, valamint a nem oktatási szervezetekben létrejövő tehetségpont négy általános feladatkört foglal magába: ezek a tehetségazonosítás, a tehetséggondozás, a tehetség-tanácsadás, illetve a tehetségpontok hálózatába való bekapcsolódás. A tehetségpontok nagy előnye, hogy alulról jövő, helyi kezdeményezésre születnek: csak ott jönnek létre, ahol elkötelezett, a fiatal tehetségekért önkéntes alapon tenni akaró pedagógusok vagy más tehetségsegítő szakemberek  egy csoportja úgy dönt, hogy a tehetséggondozással elmélyülten, szervezetten, a legfrissebb szakmai eredmények figyelembe vételével akar foglalkozni.

 

Vásárhelyen hat iskola lett Tehetségpont: a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, a Klauzál, a Liszt, a Varga Tamás általános iskola és a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola. Ez utóbbi iskola a legkorábban: 2010. június óta.

A többi iskola később, 2012 után lett Tehetségpont, vagy Kiváló Akkreditált Tehetségpont, mint például 2016 óta a Klauzál, a Szent István és a Bethlen Gábor református Gimnázium, 2017-től pedig a Varga Tamás iskola.

Hódmezővásárhelyen a Kiváló Akkreditált Tehetségpontok sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.   

 

A pályázati leírás szerint, a tehetségpontok számára önmaguk, az általuk képviselt minőség felmérését és megmutatását teszi lehetővé a tehetségpont akkreditációja. Az akkreditáció célja, hogy a tehetségpont számba vegye, hol tart szervezetének, kapcsolatrendszerének építésében, a tehetségsegítő feladatok ellátáshoz szükséges személyi feltételek megteremtésében.

Az akkreditációt követően a tehetségpontok az akkreditáció tényét, valamint minősítési eredményét (akkreditált tehetségpont, akkreditált kiváló tehetségpont) közlő tanúsítványt kapnak, megkapják az akkreditáció minősítési eredményét tanúsító táblát.

 

Forrainé Kószó Györgyi, a Liszt Ferenc iskola igazgatójának tájékoztatása szerint, ennek átadására március 23-án délelőtt a budapesti Szent Imre Gimnázium dísztermében kerül sor. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a...

Nőnapi koncert lesz március 11-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében....
Tanulással és tudással egy zöldebb és fenntarthatóbb világért

Tanulással és tudással egy zöldebb és...

Energiatudatos Iskola tanúsítványt kapott a Parlamentben tartott ünnepségen a Hódmezővásárhelyi Szent...
 

És ezt már olvasta?

Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az alkotás örömének kiállítása
Az alkotás örömének kiállítása Változatos kézműves mesterségeket felvonultató 21 aktív és kreatív nyugdíjas kiállítása nyílik. Ötletadó, kedvcsináló alkotások tucatjai láthatók. A kiállítók névsorával.