Kultúra, oktatásÚjabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

2019. február 17., vasárnap
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2019-ben is megszervezte a környezetvédelem területén tevékenykedő tagvállalatai és partnereik számára a hagyományos, immár 19. Országos Környezetvédelmi Találkozót. 

 

 

 

 

 

 

 

Február 16-án, Budapesten a Dűrer Rendezvényházban nagyszámú részvétel mellett műsorral összekötött vacsoraesten a Szövetség lehetőséget nyújt a hazai környezetvédelem, környezetipar fejlődésében jelentős szerepet vállaló döntéshozók, vállalkozások, személyek kötetlen találkozására és itt kerül sor a KSZGYSZ által alapított Környezet Védelméért Díj ünnepélyes átadására is. Idén az egyik díjazott, magánszemély kategóriában Bozókiné Szabó Ildikó, a hódmezővásárhelyi Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője lett.

 

A már eddig is egy sor hazai és nemzetközi elismerésben részesített, az óvodai hétköznapokban, már a kisgyermek korban kialakítandó környezetvédelem fontosságát koncepciózusan kidolgozott Klímanócskák programja nyerte el a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége tetszését.

A találkozó fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök volt, az esten a szakmai tárcák több képviselője is jelen volt, Bozókiné Szabó Ildikónak, az országos klimareferens hálózat oktatási szemléletformálási Tagozatvezetőjének is a díjat az Innováció és Technológiai Minisztérium államtitkára adta át.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen

Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen

A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János...
Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Legutóbb 2017 őszén járt Hódmezővásárhelyen Fenyvesi Félix Lajos könyvbemutatójának...

 

És ezt már olvasta?

Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.