Kultúra, oktatásÚj egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

2018. november 9., péntek
 
Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Nemzetközi versennyel indítja megalakulását a hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club, amely a már határon túl is sok sikert magáénak tudó Hód-Kristály Majorette Csoport jelenlegi tagjaiból áll.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely legújabb sportegyesülete, egyben első majorette klubja, a Crystal Dance Club a megalakulás alkalmából nagyszabású nemzetközi majorette- és pompomversenyt rendez november 17-én, szombaton 10 órától a Balogh Imsi Sport Arénában.

 

Az I. Crystal Open versenyen a magyar versenyzők mellett Romániából és Szerbiából, Zentáról érkeznek csoportok, táncosok.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin elnök, a rendezvény főszervezője elmondta, az I. Crystal Openen 7 csoport 150 résztvevője, több kategóriában: egyéni, duó, trió, csapat stb. formációban versenyez majd. Vagyis látványban nem lesz hiány, hiszen a majorette és pompom koreográfiák mellett, akrobatikus elemekkel tűzdelt bemutatók sokaságát is láthatja a közönség. A produkciókat szakmai zsűri értékeli majd.

Az egésznapos rendezvénynek a Balogh Imsi Sport Aréna ad otthont.

 

Mint ismeretes a most alakult Crystal Dance Club tagjai a Hód-Kristály Majorette Csoport, amely évek óta nagyon sok meghívásnak tesz eleget, van olyan időszak, amikor szinte minden hétre jut egy, néha két fellépés fesztiválokra, rendezvényekre, városnapokra, ünnepségekre. Nemcsak hazai, hanem határon túli rendezvényekre is kapnak meghívást, sőt rendszeresen vesznek részt versenyeken, különböző kategóriákban, nem egyszer érmes helyezésekkel.

 

Hódmezővásárhelyen a városi rendezvények rendszeres szereplői, illetve a vásárhelyi Helyőrségi Zenekar, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fúvószenekara, illetve a Hódmezővásárhelyi Városi Fúvószenekar koncertjein láthatjuk koreográfiáikat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szezonzáró leltár

Szezonzáró leltár

Sikeresen meglovagolták a Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületének lovasai az egyre magasabbra kitűzött...
2021 őszétől száguldhat a tram-train

2021 őszétől száguldhat a tram-train

Lázár János országgyűlési képviselő, frissen kinevezett tram-train kormánybiztos szerint még...
 

És ezt már olvasta?

Kalandra fel - idén is
Kalandra fel - idén is A tervek szerint, a több éves hagyományoknak megfelelően, április első hétvégéjén nyit a Mártélyi Kalandpark, amely éppen idén nyáron lesz 10 éves.
 
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Hódmezővásárhelyi Művésztelepén március 22-én nyílik Máté Hunor kiállítása.
 
Tüzes hosszú hétvége
Tüzes hosszú hétvége Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.
 
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt országból érkezett 25 diákot és 16 felnőtt kísérőt.
 
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek pályára az NBII hétvégi fordulójában.
 
Lesznek idén fecskéink?
Lesznek idén fecskéink? Már évek óta tavasszal, Vásárhelyen is az eget kémlelik azok is, akiket pár éve még zavart a sok fecskefészek. Azonban egyre kevesebb érkezik. Vajon mi lesz idén?
 
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.