Kultúra, oktatásÚj egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

2018. november 9., péntek
 
Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Nemzetközi versennyel indítja megalakulását a hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club, amely a már határon túl is sok sikert magáénak tudó Hód-Kristály Majorette Csoport jelenlegi tagjaiból áll.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely legújabb sportegyesülete, egyben első majorette klubja, a Crystal Dance Club a megalakulás alkalmából nagyszabású nemzetközi majorette- és pompomversenyt rendez november 17-én, szombaton 10 órától a Balogh Imsi Sport Arénában.

 

Az I. Crystal Open versenyen a magyar versenyzők mellett Romániából és Szerbiából, Zentáról érkeznek csoportok, táncosok.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin elnök, a rendezvény főszervezője elmondta, az I. Crystal Openen 7 csoport 150 résztvevője, több kategóriában: egyéni, duó, trió, csapat stb. formációban versenyez majd. Vagyis látványban nem lesz hiány, hiszen a majorette és pompom koreográfiák mellett, akrobatikus elemekkel tűzdelt bemutatók sokaságát is láthatja a közönség. A produkciókat szakmai zsűri értékeli majd.

Az egésznapos rendezvénynek a Balogh Imsi Sport Aréna ad otthont.

 

Mint ismeretes a most alakult Crystal Dance Club tagjai a Hód-Kristály Majorette Csoport, amely évek óta nagyon sok meghívásnak tesz eleget, van olyan időszak, amikor szinte minden hétre jut egy, néha két fellépés fesztiválokra, rendezvényekre, városnapokra, ünnepségekre. Nemcsak hazai, hanem határon túli rendezvényekre is kapnak meghívást, sőt rendszeresen vesznek részt versenyeken, különböző kategóriákban, nem egyszer érmes helyezésekkel.

 

Hódmezővásárhelyen a városi rendezvények rendszeres szereplői, illetve a vásárhelyi Helyőrségi Zenekar, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fúvószenekara, illetve a Hódmezővásárhelyi Városi Fúvószenekar koncertjein láthatjuk koreográfiáikat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szezonzáró leltár

Szezonzáró leltár

Sikeresen meglovagolták a Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületének lovasai az egyre magasabbra kitűzött...
2021 őszétől száguldhat a tram-train

2021 őszétől száguldhat a tram-train

Lázár János országgyűlési képviselő, frissen kinevezett tram-train kormánybiztos szerint még...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.