Kultúra, oktatásÚj egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

2018. november 9., péntek
 
Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Nemzetközi versennyel indítja megalakulását a hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club, amely a már határon túl is sok sikert magáénak tudó Hód-Kristály Majorette Csoport jelenlegi tagjaiból áll.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely legújabb sportegyesülete, egyben első majorette klubja, a Crystal Dance Club a megalakulás alkalmából nagyszabású nemzetközi majorette- és pompomversenyt rendez november 17-én, szombaton 10 órától a Balogh Imsi Sport Arénában.

 

Az I. Crystal Open versenyen a magyar versenyzők mellett Romániából és Szerbiából, Zentáról érkeznek csoportok, táncosok.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin elnök, a rendezvény főszervezője elmondta, az I. Crystal Openen 7 csoport 150 résztvevője, több kategóriában: egyéni, duó, trió, csapat stb. formációban versenyez majd. Vagyis látványban nem lesz hiány, hiszen a majorette és pompom koreográfiák mellett, akrobatikus elemekkel tűzdelt bemutatók sokaságát is láthatja a közönség. A produkciókat szakmai zsűri értékeli majd.

Az egésznapos rendezvénynek a Balogh Imsi Sport Aréna ad otthont.

 

Mint ismeretes a most alakult Crystal Dance Club tagjai a Hód-Kristály Majorette Csoport, amely évek óta nagyon sok meghívásnak tesz eleget, van olyan időszak, amikor szinte minden hétre jut egy, néha két fellépés fesztiválokra, rendezvényekre, városnapokra, ünnepségekre. Nemcsak hazai, hanem határon túli rendezvényekre is kapnak meghívást, sőt rendszeresen vesznek részt versenyeken, különböző kategóriákban, nem egyszer érmes helyezésekkel.

 

Hódmezővásárhelyen a városi rendezvények rendszeres szereplői, illetve a vásárhelyi Helyőrségi Zenekar, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fúvószenekara, illetve a Hódmezővásárhelyi Városi Fúvószenekar koncertjein láthatjuk koreográfiáikat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szezonzáró leltár

Szezonzáró leltár

Sikeresen meglovagolták a Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületének lovasai az egyre magasabbra kitűzött...
2021 őszétől száguldhat a tram-train

2021 őszétől száguldhat a tram-train

Lázár János országgyűlési képviselő, frissen kinevezett tram-train kormánybiztos szerint még...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.