Kultúra, oktatásÚj egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

2018. november 9., péntek
 
Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Nemzetközi versennyel indítja megalakulását a hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club, amely a már határon túl is sok sikert magáénak tudó Hód-Kristály Majorette Csoport jelenlegi tagjaiból áll.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely legújabb sportegyesülete, egyben első majorette klubja, a Crystal Dance Club a megalakulás alkalmából nagyszabású nemzetközi majorette- és pompomversenyt rendez november 17-én, szombaton 10 órától a Balogh Imsi Sport Arénában.

 

Az I. Crystal Open versenyen a magyar versenyzők mellett Romániából és Szerbiából, Zentáról érkeznek csoportok, táncosok.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin elnök, a rendezvény főszervezője elmondta, az I. Crystal Openen 7 csoport 150 résztvevője, több kategóriában: egyéni, duó, trió, csapat stb. formációban versenyez majd. Vagyis látványban nem lesz hiány, hiszen a majorette és pompom koreográfiák mellett, akrobatikus elemekkel tűzdelt bemutatók sokaságát is láthatja a közönség. A produkciókat szakmai zsűri értékeli majd.

Az egésznapos rendezvénynek a Balogh Imsi Sport Aréna ad otthont.

 

Mint ismeretes a most alakult Crystal Dance Club tagjai a Hód-Kristály Majorette Csoport, amely évek óta nagyon sok meghívásnak tesz eleget, van olyan időszak, amikor szinte minden hétre jut egy, néha két fellépés fesztiválokra, rendezvényekre, városnapokra, ünnepségekre. Nemcsak hazai, hanem határon túli rendezvényekre is kapnak meghívást, sőt rendszeresen vesznek részt versenyeken, különböző kategóriákban, nem egyszer érmes helyezésekkel.

 

Hódmezővásárhelyen a városi rendezvények rendszeres szereplői, illetve a vásárhelyi Helyőrségi Zenekar, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fúvószenekara, illetve a Hódmezővásárhelyi Városi Fúvószenekar koncertjein láthatjuk koreográfiáikat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szezonzáró leltár

Szezonzáró leltár

Sikeresen meglovagolták a Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületének lovasai az egyre magasabbra kitűzött...
2021 őszétől száguldhat a tram-train

2021 őszétől száguldhat a tram-train

Lázár János országgyűlési képviselő, frissen kinevezett tram-train kormánybiztos szerint még...
 

És ezt már olvasta?

Háromszorosára nőtt az influenzások száma
Háromszorosára nőtt az influenzások száma Újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat. Valószínű hamarosan a vásárhelyi kórház is sorra kerül. Most a 15-34 évesek közül kerül ki a legtöbb beteg.
 
Folytatódnak a kifizetések
Folytatódnak a kifizetések A MÁK szerint több mint 661 milliárd forint agrártámogatást utaltak el tavaly. Folytatódik az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével.
 
Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez
 
Új parancsnok a dandár élén
Új parancsnok a dandár élén A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki teendőit Szloszjár Balázs ezredes vette át.
 
A Tornyai Emlékév nyitánya
A Tornyai Emlékév nyitánya Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő hódmezővásárhelyi múzeumban pénteken.
 
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.