Kék hírekTűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

2019. január 24., csütörtök
 
Tűzifa csalás vásárhelyi károsultakkal

Szinte minden évben történik csalás tűzifával. Most egy 2017-es, sok károsultat érintő ügyben emelt vádat kilenc személy ellen a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a kilenc személlyel szemben, akik 2017-ben az ország különböző pontjain élő 32 sértettet csaptak be tűzifa értékesítéssel összefüggésben.  

A vádirat szerint a vádlottak megállapodtak abban, hogy rendszeres és jogtalan haszonszerzésre törekedve úgy értékesítenek tűzifát az ország különböző településein a megrendelőknek, hogy a vevőket a fa mennyiségével megtévesztik, a ténylegesnél kevesebb faárut adnak át a teljes vételár ellenében. A vádlottak mindezt úgy érték el, hogy a mérlegeket átállították, továbbá a fa köbölése során csaltak oly módon, hogy a sértettek figyelmét elterelték, a szállításra használt gépjármű rakodóterét különböző eszközökkel, például raklapokkal csökkentették.

Ezeken túlmenően a mérőedényekben súlyokat helyeztek el, valamint esetenként a fát nagyobb területen terítették szét, nagyobb mennyiség látszatának keltése érdekében. A vádlottak a vádbeli bűncselekményekből tartották fenn magukat, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek, ahogy munkahellyel sem és a cselekményeiket szervezetten követték el.

 

A vádlottak a sértetteket újsághirdetésekkel, jellemzően Hódmezővásárhelyen és környékén történő piacokon való árusítással érték el, de okoztak kárt Békés megyei, valamint Hajdú-Bihar megyei sértetteknek is. A sértettek között volt több idős, és a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására ezen állapotánál fogva korlátozottan képes személy is. A sértetteknek okozott kár nagysága 30 ezer és 1 millió 100 ezer forint között volt.

A járási ügyészség a vádlottakat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás bűncselekményével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hasonló ügyet, - szintén hódmezővásárhelyi károsultakkal - göngyölített fel a Rendőrség 2016 novemberére. Akkor a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség négy férfival szemben emelt vádat. Egy időskorú sértettet csaptak be tűzifa vásárlás ürügyén és még meg is lopták őt. Erről részletesen ITT olvashat!

 

A Vásárhelyi Hírek - néhány éve készített, de azóta is aktuális összeállítása, arról, hogy mire érdemes ügyelni tűzifa vásárláskor:

Tűzifa vásárlás okosan

 

 

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tizenegy érmes helyezés Szentesen

Tizenegy érmes helyezés Szentesen

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club és a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége...
Programok tavaszig Hódmezővásárhelyen

Programok tavaszig Hódmezővásárhelyen

A Tourinform Iroda segítségével a január végi, februári, márciusi és az...

 

És ezt már olvasta?

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.