Kék hírekTüzes hosszú hétvége

2019. március 18., hétfő
 
Tüzes hosszú hétvége

Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.

 

 

 

 

 

 

Körülbelül ezer négyzetméteren gyulladt meg az aljnövényzet pénteken délelőtt Makón, a Rákosi út mellett. A tüzet a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók oltották el.

 

Március 14-én kora délután Szeged és Hódmezővásárhely között, a 47. számú út mellett égett erdősáv aljnövényzete, mintegy egyhektáros területen. Ezen kívül 20 körbála szalma is a lángok martalékává lett. A helyszínre szegedi és hódmezővásárhelyi tűzoltó egységek érkeztek és négy vízsugárral eloltották a tüzet.

Este Magyarcsanádon, a Szegedinác Péró utcában égett nádas terület 3000 négyzetméteren. A tüzet a makói és a hódmezővásárhelyi tűzoltók fékezték meg.

 

Szombaton, a déli órákban Szegeden, a Pentelei soron egy társasház IV. emeleti lakásának erkélyén csaptak fel a lángok. Az égő kartonpapír lángja az épület szigetelését is károsította, illetve bejutott a lakás egyik szobájába is, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően onnan nem terjedt tovább. Az épület lépcsőháza füsttel telítődött, ezért 24 lakónak a szellőztetés időtartamára el kellett hagynia az épületet. A mentőszolgálat szakemberei hét embert füstmérgezés gyanúja miatt kórházba szállítottak.

Március 16-án kora este Csongrád – Bokroson egy tanya mellett mintegy ezer négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. A tüzet a helyszínre érkező csongrádi hivatásos tűzoltók oltották el.

 

Vasárnap hajnali öt óra után egy 80 négyzetméteres lakóépület égett Zákányszéken. A helyszínre ruzsai és szegedi hivatásos tűzoltó egységek érkeztek, akik három vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Kora este Makón, a Vasút soron ezer négyzetméteres területen lángolt az aljnövényzet. A helyszínre érkező makói tűzoltó egység egy vízsugárral fojtotta el a tüzet.

Szintén március 17-én több mint 10 hektáros területen gyulladt meg száraz fű, illetve nádas Mindszent közelében az esti órákban. A tüzet hódmezővásárhelyi, szentesi, csongrádi, orosházi és kunszentmártoni hivatásos tűzoltó egységek oltották el.

 
 
VH-CSMKI
 

Olvassa el ezt is!

Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért

Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért

Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek...
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze

Egy projekt, amelyben a résztvevőket a...

Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.