BulvárTüskés barátaink rajzlapon

2019. február 5., kedd
 
Tüskés barátaink rajzlapon

Még január közepén írt ki rajzpályázatot a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete "Egy aranyos tüskés címmel", hogy felhívják a fiatalok és a szülők figyelmét is az állatvédelem fontosságára. Összesen 65 pályamunka érkezett.

 

 

A képen Ördög Nóra nyertes műve.

 


Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, nagyon örülnek, hogy ilyen sok gyerek elküldte a rajzát, hiszen ez azt jelenti, hogy legalább ennyi fiatalnak fontosak az állatok, szeretik őket és amennyire tudnak, vigyáznak rájuk, ami több rajzból is kiderült. Hozzátette, fantasztikus, több helyi általános iskolából, de szegedi, valamint berettyóújfalui intézményből is érkeztek rajzok.

 

Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek kiválasztani a nyertes rajzot, hiszen mind nagyon szép. Egyéniben Ördög Nóra (9 éves) rajza lett a nyertes. Intézményi keretek között pedig külön díjban a hódmezővásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola nyert.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a közeljövőben is szervez hasonló rajzversenyeket, hiszen nagyon fontos céljuk, hogy közvetett módszerekkel is megszólítsák a fiatalokat az állatvédelem területén.

 

Az összes pályamunkát  ITT megnézheti!

 

 
 
Forrás: Kovács Péter
VH
 

Olvassa el ezt is!

Középpontban az emberi egészségre is kiható kutatások

Középpontban az emberi egészségre is...

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar jelentősen hozzájárulhat Magyarország...
Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vásárhelyen a Világnapra több helyen is gondolnak, élen a Szabadság téri Óvodával, ahol a...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.