BulvárTüskés barátaink rajzlapon

2019. február 5., kedd
 
Tüskés barátaink rajzlapon

Még január közepén írt ki rajzpályázatot a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete "Egy aranyos tüskés címmel", hogy felhívják a fiatalok és a szülők figyelmét is az állatvédelem fontosságára. Összesen 65 pályamunka érkezett.

 

 

A képen Ördög Nóra nyertes műve.

 


Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, nagyon örülnek, hogy ilyen sok gyerek elküldte a rajzát, hiszen ez azt jelenti, hogy legalább ennyi fiatalnak fontosak az állatok, szeretik őket és amennyire tudnak, vigyáznak rájuk, ami több rajzból is kiderült. Hozzátette, fantasztikus, több helyi általános iskolából, de szegedi, valamint berettyóújfalui intézményből is érkeztek rajzok.

 

Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek kiválasztani a nyertes rajzot, hiszen mind nagyon szép. Egyéniben Ördög Nóra (9 éves) rajza lett a nyertes. Intézményi keretek között pedig külön díjban a hódmezővásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola nyert.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a közeljövőben is szervez hasonló rajzversenyeket, hiszen nagyon fontos céljuk, hogy közvetett módszerekkel is megszólítsák a fiatalokat az állatvédelem területén.

 

Az összes pályamunkát  ITT megnézheti!

 

 
 
Forrás: Kovács Péter
VH
 

Olvassa el ezt is!

Középpontban az emberi egészségre is kiható kutatások

Középpontban az emberi egészségre is...

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar jelentősen hozzájárulhat Magyarország...
Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vásárhelyen a Világnapra több helyen is gondolnak, élen a Szabadság téri Óvodával, ahol a...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.