BulvárTüskés barátaink rajzlapon

2019. február 5., kedd
 
Tüskés barátaink rajzlapon

Még január közepén írt ki rajzpályázatot a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete "Egy aranyos tüskés címmel", hogy felhívják a fiatalok és a szülők figyelmét is az állatvédelem fontosságára. Összesen 65 pályamunka érkezett.

 

 

A képen Ördög Nóra nyertes műve.

 


Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, nagyon örülnek, hogy ilyen sok gyerek elküldte a rajzát, hiszen ez azt jelenti, hogy legalább ennyi fiatalnak fontosak az állatok, szeretik őket és amennyire tudnak, vigyáznak rájuk, ami több rajzból is kiderült. Hozzátette, fantasztikus, több helyi általános iskolából, de szegedi, valamint berettyóújfalui intézményből is érkeztek rajzok.

 

Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek kiválasztani a nyertes rajzot, hiszen mind nagyon szép. Egyéniben Ördög Nóra (9 éves) rajza lett a nyertes. Intézményi keretek között pedig külön díjban a hódmezővásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola nyert.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a közeljövőben is szervez hasonló rajzversenyeket, hiszen nagyon fontos céljuk, hogy közvetett módszerekkel is megszólítsák a fiatalokat az állatvédelem területén.

 

Az összes pályamunkát  ITT megnézheti!

 

 
 
Forrás: Kovács Péter
VH
 

Olvassa el ezt is!

Középpontban az emberi egészségre is kiható kutatások

Középpontban az emberi egészségre is...

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar jelentősen hozzájárulhat Magyarország...
Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vizes Élőhelyek Világnapja a jövő üzenetével

Vásárhelyen a Világnapra több helyen is gondolnak, élen a Szabadság téri Óvodával, ahol a...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.