SportTovábbjutott a Kosársuli U12-es csapata

2019. február 6., szerda
 
Továbbjutott a Kosársuli U12-es csapata

Alig egy héttel szeretett edzőjük halála után kellett pályára lépniük legjobb u12-es csapatunknak.  A Dél-Keleti Régió három legerősebb együttese rendkívül izgalmas és jó meccseket játszott egymással.

 

 

 

Képek a meccsekről ITT!

A körbeverés után a vásárhelyi fiúknak volt a legjobb gólaránya, így ők lettek az elsők. Ezzel a tornagyőzelemmel tisztelegtek Ákos bácsi emlékének, aki bizonyára nagyon örült, hogy tanítványai elsők lettek - és továbbjutottak.

 

Január 26. Vásárhely – „A” csoport: 1. hely

 

Vásárhelyi Gepárdok -  Tiszai Virágok 46-52
Gepárdok: Baksics M. (-), Bán B. 2, Budácsik T. (-), Domján A. 4, Morton A. 14, Molnár K. (-), Niksics A. 2, Sándor Zs. 1, Tóth D. 14, Vereb T. 4, Farkas M. 5.
Varga Zalán edző: „Nem kezdtük jól a meccset, érződött az egész csapaton, hogy nem vagyunk ott fejben, nagyon sok könnyű és üres helyzetünk maradt ki, amit az ellenfelünk könyörtelenül büntetett. A második félidőben már sokkal szebb volt a játékunk képe, szépen járatták a gyerekek a labdát, megtaláltuk az üres helyzeteket, de ellenfelünk magassági és erőnléti fölényét nem bírtuk kijátszani. Gratulálok a csapatnak, mert óriásit küzdöttek!”

 

ACS Baschet Star Oradea - Vásárhelyi Gepárdok 49-58
Gepárdok: Baksics M. (-), Bán B. 2, Budácsik T. 2, Domján A. 6, Morton A. 14, Molnár K. 4, Niksics A. 2, Sándor Zs. 4, Tóth D. 4, Vereb T. 5, Farkas M. 8, Újvári M. 7.
Varga Zalán edző: „A kezdésünkkel most nem volt probléma, hisz az első három negyedet a fegyelmezett játékunknak köszönhetően magabiztosan hoztuk. A befejezéseinket is jóval nagyobb százalékban értékesítettük, mint az első meccsen, a problémánk az utolsó negyeddel volt ahol produkáltunk egy 20-8-as etapot, aminek csak azért nem lett "komolyabb" következménye, mert az első három negyedet mi nyertük hasonló aránnyal. Gratulálok a csapatnak!”

 

Január 27. Szentes – „E” csoport: 3. hely

 

Békéscsabai KK- HSA Hattyúk 105-19
Dobók: Szöllősi Viktória 6, Pásztor Gréta 4, Oláh Brigitta 3, Rozsos Petra 2, Gulyás Hédi 2, Nánai Boglárka 2
Molnár Bence edző: „Tartalékos felállással sajnos esélyünk sem volt ezen a meccsen, sokkal gyorsabb ellenféllel találkoztunk mint az eddigi mérkőzéseken, ebből adódóan nehezen vettük fel a ritmust, de ebből is lehet tanulni.”

 

HSA Hattyúk-Szentesi KK  56-93
Dobók: Pásztor Gréta 19, Szöllősi Viktória 11, Gulyás Hédi 10, Oláh Brigitta 10, Nánai Boglárka 4, Balázs Hanna 1, Rozsos Petra 1.
Molnár Bence edző: „Ezen a meccsen már jobban pörögtünk volt sok bíztató jel és jó teljesítmény, a második félidőre kicsit elfáradtunk, tekintve, hogy egymás után volt a két mérkőzés.”

 

Január 27. Vásárhely – „F” csoport: 2. hely

 

Vásárhelyi Rókák - HSA Pumák 64-24
Pontszerzők: Barna 13, Hackl 11, Búza és Venicz 10-10, Marczinka 6, Budacsik és Bense 5-5, Bencsik 3, Sipos 1.
Varga Zalán edző: „Megint a fránya betegségek gyengítették csapatunkat, így ismételten nem tudtunk egész csapattal kiállni. Szerencsére, akik játszottak apait-anyait beleadva mentek és küzdöttek minden egyes labdáért és sikerült egy fölényes győzelmet aratnunk.”

 

Vásárhelyi Rókák - Szeged KE-Tigrisek 32-35
Pontszerzők: Budacsik, Búza és Venicz 6-6, Hackl és Bencsik 5-5, Barna , Bense 1.
Varga Zalán edző: „Találkoztunk már az ellenfelünkkel, ezért gondoltam, hogy nem lesz probléma a meccsel, de sajnos tévedtem. Nagyon lazán kezdtük a találkozót, alig volt jó védekezésünk illetve pontos támadójátékunk és ennek köszönhetően el is lépett az ellenfél, amit próbáltunk a második játékrészben koordinálni, de túl nagy előnyt adtunk ellenfelünknek az elején és sajnos nem voltunk képesek megfordítani a meccset.”

 

 Január.27. Vásárhely – „F” csoport: 4. hely

 

Vásárhelyi Rókák - HSA Pumák 64 : 24
Kárpáczi Jázmin 9, Kokovai Karina 4, Szűcs Léna 4, Barna Ariella 3, Pinczér Cintia 3, Kis Krisztina 1, Nyíri Viktória 1, és Tősér Lili1 pont.
Kotormán Zsuzsa edző: „Új év, új remények, ahogy szoktuk mondani, de sajnos tovább sem bírtunk a fiúkkal. Az első negyedben még tartottuk magunkat, de a második félidőtől már kiütközött a különbség a két csapat között. A fiúk gyorsabbak, pontosabbak voltak, ennek következtében a védekezésünk kevésbé sikerült. Dobáspontosságunkkal is baj volt. Gratulálok a fiúknak!”

 

HSA Pumák - SZEDEÁK Bikák 42 : 45
Dobók: Kokovai Karina 14, Szűcs Léna 9, Pinczér Cintia 8, Kárpáczi Jázmin 7, Dunai Boglárka 4 pont.
Kotormán Zsuzsa edző: „A szegedi csapattal harmadik alkalommal játszottunk egymás ellen, szoros mérkőzéseket játszottunk ki-ki győzelmével. Ezen a mérkőzésen jól kezdtünk kis előnnyel zártuk a negyedet, majd az ellenfél kiegyenlített a félidőre. A többi negyedben is fej- fej mellett születtek a kosarak, de a minimális különbséget a lányok pontatlan dobásai miatt nem  tudtuk lefaragni. A vereség ellenére a szoros mérkőzés izgalmas volt.”

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Külszolgálatra indultak a vásárhelyi katonák

Külszolgálatra indultak a vásárhelyi katonák

Családtagjaik, barátaik és kollégáik jelenlétében búcsúztatták az iraki és...
Tüskés barátaink rajzlapon

Tüskés barátaink rajzlapon

Lezárult a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének rajzpályázata. Összesen 65...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.