BulvárTizennyolc éves a város idei karácsonyfája

2018. november 28., szerda
 
Tizennyolc éves a város idei karácsonyfája

Tavaly a BFMK előtt állították fel – egyes becslések szerint az eddigi legnagyobb - város karácsonyfáját. A Kisfaludy utcában az egyik családi ház kertjében növögetett több évtizeden át.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei fa viszont a város határán túlról, de közigazgatási területéről, Szikáncsról érkezett a Kossuth térre.  

- Nagy öröm, hogy a mi fenyőnket választották, de persze egy könnycsepp azért kicsordult a szememből, amikor elkerült innen – mondta a Szikáncson élő Kisalbert Éva. Párjával, Török Lászlóval 2000-ben karácsonyra vették, majd az azt követő tavasszal ültették a házuk mellé az akkor nagyjából 70 centiméter magas, gyökeres fácskát.

 

Mára már akkorára nőtt, hogy súrolta a szomszéd házának tetejét, ezért döntöttek úgy, hogy felajánlják a városnak, legyen ebből Hódmezővásárhely idei karácsonyfája.

 

- Minden évben felhívást teszünk közzé, olyan, szép formájú fenyőfákat adományozhatnak a városnak a lakosok, amelyek már kinőtték a helyüket - részletezte Rárósiné Tapodi Petronella főkertész. - Általában októbertől kezdjük szemügyre venni a növényeket. A külleme is sokat számít, illetve azt is figyelembe kell vennünk, hol helyezkedik el, azaz hozzáférünk-e, meg tudjuk-e oldani a kivételét. Kisebb fákat is fel szoktak ajánlani, azokat például a gyermekkarácsony alkalmából, vagy a művelődési központban helyezzük el.

 

Vásárhely - közel 10 méteres - karácsonyfáját november 28-án szállították Szikáncsról a Kossuth térre, és a díszítését is elkezdték.

 

Olvassa el ezt is!

Jónás és a cet a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen

Jónás és a cet a Hódmezővásárhelyi...

Kulcsár Írisz szobrászművész kiállításának főszereplői hazai tájak...
Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

A ’Dönts helyesen! – Szelektálj! II.’ című projekt keretében esszéíró...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.