BulvárTizennyolc éves a város idei karácsonyfája

2018. november 28., szerda
 
Tizennyolc éves a város idei karácsonyfája

Tavaly a BFMK előtt állították fel – egyes becslések szerint az eddigi legnagyobb - város karácsonyfáját. A Kisfaludy utcában az egyik családi ház kertjében növögetett több évtizeden át.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei fa viszont a város határán túlról, de közigazgatási területéről, Szikáncsról érkezett a Kossuth térre.  

- Nagy öröm, hogy a mi fenyőnket választották, de persze egy könnycsepp azért kicsordult a szememből, amikor elkerült innen – mondta a Szikáncson élő Kisalbert Éva. Párjával, Török Lászlóval 2000-ben karácsonyra vették, majd az azt követő tavasszal ültették a házuk mellé az akkor nagyjából 70 centiméter magas, gyökeres fácskát.

 

Mára már akkorára nőtt, hogy súrolta a szomszéd házának tetejét, ezért döntöttek úgy, hogy felajánlják a városnak, legyen ebből Hódmezővásárhely idei karácsonyfája.

 

- Minden évben felhívást teszünk közzé, olyan, szép formájú fenyőfákat adományozhatnak a városnak a lakosok, amelyek már kinőtték a helyüket - részletezte Rárósiné Tapodi Petronella főkertész. - Általában októbertől kezdjük szemügyre venni a növényeket. A külleme is sokat számít, illetve azt is figyelembe kell vennünk, hol helyezkedik el, azaz hozzáférünk-e, meg tudjuk-e oldani a kivételét. Kisebb fákat is fel szoktak ajánlani, azokat például a gyermekkarácsony alkalmából, vagy a művelődési központban helyezzük el.

 

Vásárhely - közel 10 méteres - karácsonyfáját november 28-án szállították Szikáncsról a Kossuth térre, és a díszítését is elkezdték.

 

Olvassa el ezt is!

Jónás és a cet a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen

Jónás és a cet a Hódmezővásárhelyi...

Kulcsár Írisz szobrászművész kiállításának főszereplői hazai tájak...
Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

A ’Dönts helyesen! – Szelektálj! II.’ című projekt keretében esszéíró...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.