BulvárTizennyolc éves a város idei karácsonyfája

2018. november 28., szerda
 
Tizennyolc éves a város idei karácsonyfája

Tavaly a BFMK előtt állították fel – egyes becslések szerint az eddigi legnagyobb - város karácsonyfáját. A Kisfaludy utcában az egyik családi ház kertjében növögetett több évtizeden át.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei fa viszont a város határán túlról, de közigazgatási területéről, Szikáncsról érkezett a Kossuth térre.  

- Nagy öröm, hogy a mi fenyőnket választották, de persze egy könnycsepp azért kicsordult a szememből, amikor elkerült innen – mondta a Szikáncson élő Kisalbert Éva. Párjával, Török Lászlóval 2000-ben karácsonyra vették, majd az azt követő tavasszal ültették a házuk mellé az akkor nagyjából 70 centiméter magas, gyökeres fácskát.

 

Mára már akkorára nőtt, hogy súrolta a szomszéd házának tetejét, ezért döntöttek úgy, hogy felajánlják a városnak, legyen ebből Hódmezővásárhely idei karácsonyfája.

 

- Minden évben felhívást teszünk közzé, olyan, szép formájú fenyőfákat adományozhatnak a városnak a lakosok, amelyek már kinőtték a helyüket - részletezte Rárósiné Tapodi Petronella főkertész. - Általában októbertől kezdjük szemügyre venni a növényeket. A külleme is sokat számít, illetve azt is figyelembe kell vennünk, hol helyezkedik el, azaz hozzáférünk-e, meg tudjuk-e oldani a kivételét. Kisebb fákat is fel szoktak ajánlani, azokat például a gyermekkarácsony alkalmából, vagy a művelődési központban helyezzük el.

 

Vásárhely - közel 10 méteres - karácsonyfáját november 28-án szállították Szikáncsról a Kossuth térre, és a díszítését is elkezdték.

 

Olvassa el ezt is!

Jónás és a cet a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen

Jónás és a cet a Hódmezővásárhelyi...

Kulcsár Írisz szobrászművész kiállításának főszereplői hazai tájak...
Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

Szelektív hulladék - Esszéíró pályázat

A ’Dönts helyesen! – Szelektálj! II.’ című projekt keretében esszéíró...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.