KözéletTestvérvárosi gesztus

2018. augusztus 30., csütörtök
 
Testvérvárosi gesztus

Almási István halála után néhány hónappal Hódmezővásárhely egyik testvérvárosa, Zgierz kezdeményezte, hogy a néhai polgármesterről teret nevezzenek el a lengyelországi városban.

 

 

 

 


 

A Varsótól 130 kilométerre fekvő Zgierz és Hódmezővásárhely között 20 éve áll fenn testvérvárosi kapcsolat. A baráti viszonyt jeleként a lengyel delegáció az augusztus 20-i programsorozatot Hódmezővásárhelyen ünnepelte. A közgyűlési határozatot a lengyelek el is hozták Hódmezővásárhelyre, és ekkor adták át Hódmezővásárhely polgármesterének, Márki-Zay Péternek.

 

Az iratot Vágó János önkormányzati képviselő és Hegedűs Zoltán a helyi Fidesz frakcióvezetője adtak át Almási István özvegyének. Zgierzben jövőre rendezik meg a tér névadó ünnepségét.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nem mindegy hogy mit iszunk

Nem mindegy hogy mit iszunk

A vásárhelyi Kucsora Péter, a Kéktói Ménes vezetője szerint, olyan vizet igyunk és fogyasszunk,...
Határtalan kosárlabdázás

Határtalan kosárlabdázás

165 ezer euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai a Spartak Ifjúsági Kosárlabda...
 

És ezt már olvasta?

Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.