KözéletTestvérvárosi gesztus

2018. augusztus 30., csütörtök
 
Testvérvárosi gesztus

Almási István halála után néhány hónappal Hódmezővásárhely egyik testvérvárosa, Zgierz kezdeményezte, hogy a néhai polgármesterről teret nevezzenek el a lengyelországi városban.

 

 

 

 


 

A Varsótól 130 kilométerre fekvő Zgierz és Hódmezővásárhely között 20 éve áll fenn testvérvárosi kapcsolat. A baráti viszonyt jeleként a lengyel delegáció az augusztus 20-i programsorozatot Hódmezővásárhelyen ünnepelte. A közgyűlési határozatot a lengyelek el is hozták Hódmezővásárhelyre, és ekkor adták át Hódmezővásárhely polgármesterének, Márki-Zay Péternek.

 

Az iratot Vágó János önkormányzati képviselő és Hegedűs Zoltán a helyi Fidesz frakcióvezetője adtak át Almási István özvegyének. Zgierzben jövőre rendezik meg a tér névadó ünnepségét.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nem mindegy hogy mit iszunk

Nem mindegy hogy mit iszunk

A vásárhelyi Kucsora Péter, a Kéktói Ménes vezetője szerint, olyan vizet igyunk és fogyasszunk,...
Határtalan kosárlabdázás

Határtalan kosárlabdázás

165 ezer euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai a Spartak Ifjúsági Kosárlabda...
 

És ezt már olvasta?

Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, Itt a beadás dátuma!
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve!
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve! A projekt a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervez, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.
 
A zene hullámain Európa körül
A zene hullámain Európa körül A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más országok diákjainak életébe, életfelfogásába. 
 
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatában az Emlékpontban Magyarország 1948–1958 közötti időszakáról tudományos konferenciát rendeztek
 
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.