KözéletTestvérvárosi gesztus

2018. augusztus 30., csütörtök
 
Testvérvárosi gesztus

Almási István halála után néhány hónappal Hódmezővásárhely egyik testvérvárosa, Zgierz kezdeményezte, hogy a néhai polgármesterről teret nevezzenek el a lengyelországi városban.

 

 

 

 


 

A Varsótól 130 kilométerre fekvő Zgierz és Hódmezővásárhely között 20 éve áll fenn testvérvárosi kapcsolat. A baráti viszonyt jeleként a lengyel delegáció az augusztus 20-i programsorozatot Hódmezővásárhelyen ünnepelte. A közgyűlési határozatot a lengyelek el is hozták Hódmezővásárhelyre, és ekkor adták át Hódmezővásárhely polgármesterének, Márki-Zay Péternek.

 

Az iratot Vágó János önkormányzati képviselő és Hegedűs Zoltán a helyi Fidesz frakcióvezetője adtak át Almási István özvegyének. Zgierzben jövőre rendezik meg a tér névadó ünnepségét.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nem mindegy hogy mit iszunk

Nem mindegy hogy mit iszunk

A vásárhelyi Kucsora Péter, a Kéktói Ménes vezetője szerint, olyan vizet igyunk és fogyasszunk,...
Határtalan kosárlabdázás

Határtalan kosárlabdázás

165 ezer euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai a Spartak Ifjúsági Kosárlabda...
 

És ezt már olvasta?

Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban A huszadik század nagyformátumú kultuszminisztere, gróf Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életútját és tevékenységét mutatták be. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Elhunyt Szeli Ferenc
Elhunyt Szeli Ferenc

65 éves korában elhunyt Szeli Ferenc, aki az MSZP korábbi önkormányzati képviselője, a Kertváros korábbi egyéni képviselője, a helyi szervezet elnökségi tagja volt.

 
A végére elfogyott az erő és a koncentráció
A végére elfogyott az erő és a koncentráció Borítékolható volt, hogy nagyon nehéz meccs vár a vásárhelyi csapatra a Békéscsaba U21 gárdája ellen az NBII őszi zárófordulójában.
 
Tartósan a tabella élén a Kosársuli
Tartósan a tabella élén a Kosársuli Az NB I/B Zöld csoportjában a 11. fordulóján a jó formában lévő együttes a győzelemért lépett pályára a Mercedes Kosárlabda Akadémia csodás pályáján.
 
Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját
Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját A most átadott országos középiskolai képzési központhoz hasonló működik a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban is.
 
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."