BulvárTarjáni Nap 2019

2019. július 10., szerda
 
Tarjáni Nap 2019

Sokan egyetértenek azzal, hogy Hódmezővásárhelyen a városrészi napok egyik legjobb helyszíne a Szél utcai játszótér melletti nagy füves terület. A gát dombja és a teret körülvevő fákkal tarkított szűk utcák igazi családias hangulatúvá varázsolják minden évben a Tarjáni Napot.

 

 

Fotó: VH archív

 

 

 

Talán az ott lakók sem bánják egy évben egyszer a késő estig tartó „hangfal döngetést.” Ezúttal július 13-án várják - mint a részletes műsorból is látható - kicsiket és nagyokat, vagyis minden korosztályt az egésznapos rendezvényre.

 

 

Idén lesz 22. éve, hogy megrendezik a Tarjáni Napot. Hegedűs Lajos egy interjúban a Vásárhelyi Híreknek azt mondta, még emlékszik a legelső alkalomra, amikor még nagy izgalommal készülődtek, és bíztak benne, hogy talán hagyományteremtő ereje lesz a városrészi napnak. Azóta eltelt 22 év, nagy öröm az évenkénti rendezvény, az izgalom elmúlt, felváltotta a rutinos rendezés.

„Esténként mindig ezer körül mozog a résztvevők száma, már évek óta és úgy látom, mindenki jól érzi magát, mindenkinek megvan a kedvére való program” - fogalmazott az egykori szervező.

A hétvégi rendezvényt nem a Tarjáni Olvasókör szervezi, hanem a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Kass család és barátaik a grafikus vásárhelyi kiállításán

A Kass család és barátaik a grafikus...

A művek között Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze kalauzolta a...
Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

A nyári szezonban a legtöbben a nyaralással és talán a vízparti kikapcsolódással foglalatoskodunk,...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.