BulvárTarjáni Nap 2019

2019. július 10., szerda
 
Tarjáni Nap 2019

Sokan egyetértenek azzal, hogy Hódmezővásárhelyen a városrészi napok egyik legjobb helyszíne a Szél utcai játszótér melletti nagy füves terület. A gát dombja és a teret körülvevő fákkal tarkított szűk utcák igazi családias hangulatúvá varázsolják minden évben a Tarjáni Napot.

 

 

Fotó: VH archív

 

 

 

Talán az ott lakók sem bánják egy évben egyszer a késő estig tartó „hangfal döngetést.” Ezúttal július 13-án várják - mint a részletes műsorból is látható - kicsiket és nagyokat, vagyis minden korosztályt az egésznapos rendezvényre.

 

 

Idén lesz 22. éve, hogy megrendezik a Tarjáni Napot. Hegedűs Lajos egy interjúban a Vásárhelyi Híreknek azt mondta, még emlékszik a legelső alkalomra, amikor még nagy izgalommal készülődtek, és bíztak benne, hogy talán hagyományteremtő ereje lesz a városrészi napnak. Azóta eltelt 22 év, nagy öröm az évenkénti rendezvény, az izgalom elmúlt, felváltotta a rutinos rendezés.

„Esténként mindig ezer körül mozog a résztvevők száma, már évek óta és úgy látom, mindenki jól érzi magát, mindenkinek megvan a kedvére való program” - fogalmazott az egykori szervező.

A hétvégi rendezvényt nem a Tarjáni Olvasókör szervezi, hanem a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Kass család és barátaik a grafikus vásárhelyi kiállításán

A Kass család és barátaik a grafikus...

A művek között Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze kalauzolta a...
Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

A nyári szezonban a legtöbben a nyaralással és talán a vízparti kikapcsolódással foglalatoskodunk,...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.