Kultúra, oktatásTapintható kiállítás Vásárhelyen

2019. május 8., szerda
 
Tapintható kiállítás Vásárhelyen

Egyik legfontosabb érzékszervükre ezúttal nem hagyatkozhatnak a kiállítás látogatói, hiszen csak bekötött szemmel léphetnek be a különleges alkotásokat rejtő terembe, konkrétan Vásárhely sétáló utcájában, a Dr. Rapcsák András Sakkterembe.

 

 

 

Képen a Kézzelfogható Alapítvány egyik régebbi kiállítása

 

 

 


A Szeretem Vásárhelyt Egyesület meghívására érkezik a városba a Kézzelfogható Alapítvány kiállítása, amelynek célja, hogy minél több fogyatékkal élőt juttassanak művészeti élményhez. Az ép látogatók pedig bekötött szemmel nézhetik meg a kiállítást, miközben egy látássérült tárlatvezető mutatja be a tárgyakat. A bizalmi helyzet párbeszédre nyújt lehetőséget. A kisgyermekektől az idősebb korosztályig mindenki számára érdekes és izgalmas lesz, hiszen a szem helyett a kézé a főszerep. A kiállítás mottója: Ne csak láss, érezz!

A kiállítás május 10-én, pénteken 17 órakor a Dr. Rapcsák András Sakkteremben (Dr. Rapcsák András út 3.) nyílik. Valamint május 11-én, szombaton, valamint május 12-én, vasárnap 11-16 órakor tekinthető meg, ingyenesen.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Országos festészetverseny Vásárhelyen

Országos festészetverseny Vásárhelyen

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ...
Életét áldozta Vásárhely és a vidék vívósportjáért

Életét áldozta Vásárhely és a vidék...

Belovai Péter honvéd vívómesternek állítottak emléket a Vívócentrum falán. Így...
 

És ezt már olvasta?

Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.
 
Remek előadások a sokszínűség jegyében
Remek előadások a sokszínűség jegyében A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új színházi évadát, amelyről az intézmény vezetője beszélt részletesen.