Kultúra, oktatásTapintható kiállítás Vásárhelyen

2019. május 8., szerda
 
Tapintható kiállítás Vásárhelyen

Egyik legfontosabb érzékszervükre ezúttal nem hagyatkozhatnak a kiállítás látogatói, hiszen csak bekötött szemmel léphetnek be a különleges alkotásokat rejtő terembe, konkrétan Vásárhely sétáló utcájában, a Dr. Rapcsák András Sakkterembe.

 

 

 

Képen a Kézzelfogható Alapítvány egyik régebbi kiállítása

 

 

 


A Szeretem Vásárhelyt Egyesület meghívására érkezik a városba a Kézzelfogható Alapítvány kiállítása, amelynek célja, hogy minél több fogyatékkal élőt juttassanak művészeti élményhez. Az ép látogatók pedig bekötött szemmel nézhetik meg a kiállítást, miközben egy látássérült tárlatvezető mutatja be a tárgyakat. A bizalmi helyzet párbeszédre nyújt lehetőséget. A kisgyermekektől az idősebb korosztályig mindenki számára érdekes és izgalmas lesz, hiszen a szem helyett a kézé a főszerep. A kiállítás mottója: Ne csak láss, érezz!

A kiállítás május 10-én, pénteken 17 órakor a Dr. Rapcsák András Sakkteremben (Dr. Rapcsák András út 3.) nyílik. Valamint május 11-én, szombaton, valamint május 12-én, vasárnap 11-16 órakor tekinthető meg, ingyenesen.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Országos festészetverseny Vásárhelyen

Országos festészetverseny Vásárhelyen

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ...
Életét áldozta Vásárhely és a vidék vívósportjáért

Életét áldozta Vásárhely és a vidék...

Belovai Péter honvéd vívómesternek állítottak emléket a Vívócentrum falán. Így...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.