KözéletSzeretem Vásárhelyt

2018. augusztus 17., péntek
 
Szeretem Vásárhelyt

Augusztus 17-én délelőtt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették a Szeretem Vásárhelyt Egyesület megalakulását.

 

 

 

 

 


Egyúttal a szándékaikkal egyetértő vásárhelyieket, időseket, fiatalok arra bíztatják, legyenek tagjai az egyesületnek.

 

Walterné Böngyik Terézia a Vásárhelyi Híreknek kifejtette, „az elmúlt időszak vitái szinte „lehúzzák” a várost, mi éppen ennek ellenkezőjére törekszünk, a politikai viszonyok teljes kizárásával, egy közösségi kultúra megteremtésére.”

„Az élhető család, az élhető környezet, az élhető város” hármas szándékát szeretné megvalósítani az egyesület, a remélhetőleg gyorsan gyarapodó tagságával, akikkel együtt fel kívánják frissíteni a vásárhelyi életérzést. A civil kezdeményezés deklaráltan ideológiáktól, vallástól, politikától mentes.

 

„Példát szeretnénk mutatni a gyerekeinknek, számítunk a fiatalokra, akiknek meg kell mutatni, hogy érdemes Vásárhelyen élni és boldogulni.” – mondta Walterné Böngyik Terézia.

 

Az egyesület rendszeresen tart majd közösségi napokat, az első nagy összejövetelét szeptember 22-re tervezik, a Téglagyári Tavakhoz.

Az egyesületről facebook oldalukon lehet tájékozódni, illetve az alapító tagok egy rövid videófelvételen életérzéseiket is megosztják: https://www.facebook.com/szeretemvasarhelyt2018/  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Augusztus 20-a Vásárhelyen

Augusztus 20-a Vásárhelyen

Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes...
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a...

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A...

 

És ezt már olvasta?

Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, Itt a beadás dátuma!
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve!
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve! A projekt a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervez, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.
 
A zene hullámain Európa körül
A zene hullámain Európa körül A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más országok diákjainak életébe, életfelfogásába. 
 
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatában az Emlékpontban Magyarország 1948–1958 közötti időszakáról tudományos konferenciát rendeztek
 
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.