KözéletSzeretem Vásárhelyt

2018. augusztus 17., péntek
 
Szeretem Vásárhelyt

Augusztus 17-én délelőtt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették a Szeretem Vásárhelyt Egyesület megalakulását.

 

 

 

 

 


Egyúttal a szándékaikkal egyetértő vásárhelyieket, időseket, fiatalok arra bíztatják, legyenek tagjai az egyesületnek.

 

Walterné Böngyik Terézia a Vásárhelyi Híreknek kifejtette, „az elmúlt időszak vitái szinte „lehúzzák” a várost, mi éppen ennek ellenkezőjére törekszünk, a politikai viszonyok teljes kizárásával, egy közösségi kultúra megteremtésére.”

„Az élhető család, az élhető környezet, az élhető város” hármas szándékát szeretné megvalósítani az egyesület, a remélhetőleg gyorsan gyarapodó tagságával, akikkel együtt fel kívánják frissíteni a vásárhelyi életérzést. A civil kezdeményezés deklaráltan ideológiáktól, vallástól, politikától mentes.

 

„Példát szeretnénk mutatni a gyerekeinknek, számítunk a fiatalokra, akiknek meg kell mutatni, hogy érdemes Vásárhelyen élni és boldogulni.” – mondta Walterné Böngyik Terézia.

 

Az egyesület rendszeresen tart majd közösségi napokat, az első nagy összejövetelét szeptember 22-re tervezik, a Téglagyári Tavakhoz.

Az egyesületről facebook oldalukon lehet tájékozódni, illetve az alapító tagok egy rövid videófelvételen életérzéseiket is megosztják: https://www.facebook.com/szeretemvasarhelyt2018/  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Augusztus 20-a Vásárhelyen

Augusztus 20-a Vásárhelyen

Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes...
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a...

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A...

 

És ezt már olvasta?

A végére elfogyott az erő és a koncentráció
A végére elfogyott az erő és a koncentráció Borítékolható volt, hogy nagyon nehéz meccs vár a vásárhelyi csapatra a Békéscsaba U21 gárdája ellen az NBII őszi zárófordulójában.
 
Tartósan a tabella élén a Kosársuli
Tartósan a tabella élén a Kosársuli Az NB I/B Zöld csoportjában a 11. fordulóján a jó formában lévő együttes a győzelemért lépett pályára a Mercedes Kosárlabda Akadémia csodás pályáján.
 
Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját
Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját A most átadott országos középiskolai képzési központhoz hasonló működik a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban is.
 
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
 
Metamorfózis a kerámiában ábrázolva
Metamorfózis a kerámiában ábrázolva A hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában december 6-án nyílt meg a XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása. Képekkel.
 
A helyi irodalom értékeinek legújabb összeállítása
A helyi irodalom értékeinek legújabb összeállítása Elkészült a Vásárhelyi LÁTÓHATÁR legújabb száma. A bemutató esten megismerhetik a Tér és idő kortárs antológiát is.
 
Kenéz Heka Etelka estje Budapesten
Kenéz Heka Etelka estje Budapesten Verseiből ismét előadóestet rendeznek Budapesten. Ezúttal a 'Versben rejlő békességem' című kötet a főszereplő.