SportSzép győzelem nagy gólkülönbséggel

2019. október 7., hétfő
 
Szép győzelem nagy gólkülönbséggel

Sikerült hazai pályán tartani a pontokat a Deszk ellen a szombati Női kézilabda, NB II Dél-keleti 3. fordulóján. Magabiztosan vásárhelyi győzelem született.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombaton a Deszk ellen folytatódott a bajnokság a HLKC NB II-es felnőtt csapata számára. A honlapjuk szerint a találkozó esélyesének a vásárhelyiek számítottak, ám tudták, hogy nem eszik olyan forrón a kását. A deszkiek jól igazoltak, készültek az osztályváltásra és a második fordulóban habár kikaptak a Csorvástól egyre magabiztosabb arcukat mutatták.

A szombati csörtét vásárhelyi gól nyitotta. Szabó Patrícia köszönt be, a kezdés viszont mégsem sikerült olyan határozottra, ahogy azt tervezték. Egyenlített, majd fordított az ellenfél. A vásárhelyi lányok szerencsére gyorsan megrázták magukat és egy ötgólos rohammal az előny építésébe kezdtek. Ez akár ölesebb léptekkel is történhetett volna, hiszen játékuk nem volt hiba nélküli. Olyannyira, hogy a deszkiek talán meg is érezték az apró megingást és megpróbáltak visszakapaszkodni. Majd 20 perc után 8-7 állt az eredményjelzőn. Ezt szerencsére újabb négy vásárhelyi gól követte, amire szükség volt, úgy tűnt végre le tudják szakítani az ellenfelet. A félidőben 17-11 volt az állás.

 

A fordulás után egy kissé mintha magabiztosabbak lettek volna a lányok. A védekezés továbbra is egészen jól működött és elől is egyre gólerősebbé vált a csapat. 10 percnyi játék után 22-13 volt az eredmény, újabb 10 perc múlva pedig már 30 fölött voltak, míg a Deszk 16 lőtt gólnál tartott. A pontok sorsa nem volt kérdés, az előny birtokában pedig a HLKC is nyugodtabban és pontosabban játszott. A 40 gól nem lett meg, igaz 2 perccel a vége előtt ez sem tűnt lehetetlennek, végül 39-nél álltak meg, a Deszk pedig, ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is 11 gólt tudott vágni.

Biztos, fontos és kötelező győzelem lett a vége, széles mosolyt okozó két ponttal.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Ferroép Szer Deszk 39-22 (17-11)
 

Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport, 3. forduló

 

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács A. 1, Csáki 6, Szabó 1, Nagy 4, Török 3, Dankó 4, Pap 1, Baráth 1, Vörös 2, Földesi, Mike 6, Kovács Sz. 4, Lukács 4, Rácz
Vezetőedző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Újra kellett gondolnunk a játékunkat. Ennek első lépcsőfokára felléptünk. Sok hibával, de akarattal játszottunk. Jól jött ez a nagyarányú győzelem, ami teljesen megérdemelt. Gratulálok a lányoknak.”

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy innovatív vásárhelyi művészé a Tornyai Plakett

Egy innovatív vásárhelyi művészé a...

A tradicionális útról letérni nem igazán akaró vásárhelyi alkotók mellett,...
Ismét egy győzelem, egy vereség

Ismét egy győzelem, egy vereség

Az Újpest-MT látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. Az NB I/B Zöld csoportjának felnőtt, valamint U20-as...

 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.