Kultúra, oktatásSzemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

2018. október 25., csütörtök
 
Szemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

Két programmal elkezdődött, a – már tavaly is nagy sikert aratott – projekt, amely során a Hódmezővásárhelyen és a régióban élő fiatalok a lehető legtöbb ismeretet szerezhetnek a hasznos hulladékok szelektív gyűjtéséről, újrafeldolgozásáról, valamint tudatos vásárlás során ezen termékek választásának fontosságáról.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott ’Dönts helyesen! – Szelektálj!’ című projekt az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány (AGRA) szervezésében szeptemberben kezdődött és az általános iskolás 7-8. osztályos, valamint középiskolai tanulókat és a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat célozzák meg a kistérségben.

 

Szeptember 27-én középiskolások számára szervezett kirándulást az AGRA Alapítvány az FCC Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. telephelyére, ahol a diákok megismerkedhettek a hasznos hulladékok, kartonpapír szelektív gyűjtésével, valamint feldolgozásával (bálázásával), a hulladék ártalmatlanítással (deponálással), illetve a deponiagáz és csurgaléklé energia irányú hasznosításával.

A program folytatásaként a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán épületében szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról szóló előadáson, valamint egy kreatív programon vehettek részt. A résztvevő diákok és tanárok a program zárásaként, különböző tájékoztató csomagokat és ajándékokat kaptak. A programon a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola 29 tanulója és 2 kísérő tanára vett részt.

 

A ’Dönts helyesen! -  Szeletálj’ projekt következő programjaként szeptember 28-án, a Mezőgazdasági Karon, a ’Kutatók éjszakája’ keretében kreatív workshopot rendeztek, amelynek során kiállítás és kreatív program várta az érdeklődőket. A 32 résztvevő műanyagból, üvegből, illetve kartonpapírból készíthetett dísztárgyakat és festhetett plakátokat.

 

 

 

 

 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

További információ: www.szelektalok.hu


 

 

Olvassa el ezt is!

Egy videó amit látni kell

Egy videó amit látni kell

Országimázs film és ahogy mondani szokták: benne minden  a helyén van. A film után pedig sokan mondják...
Lejárnak a matricák

Lejárnak a matricák

A naponta utazó iskolás, vagy kollégista diákok és szüleik figyelmébe ajánlott, hogy alig egy...
 

És ezt már olvasta?

Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
 
Érmes sikerek Olaszországban
Érmes sikerek Olaszországban A Hód Fitness SE. sportolói is ott voltak Európa egyik legrangosabb megmérettetésén és mint évek óta, most is bizonyították hazai és nemzetközi hírnevüket. Eredményekkel és képekkel.
 
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban
Tormay Cécile-ről az Emlékpontban Asszonyok a Horthy-korszakban című programsorozat előadásán a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége alapítójának életéről és tevékenységéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tárlatvezetés a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton A szombat délelőtti tematikus tárlatvezetés a Tornyai-plakettes alkotóinak és kortársainak alkotói koncepciójára, látásmódjára fókuszál.