Kultúra, oktatásSzemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

2018. október 25., csütörtök
 
Szemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

Két programmal elkezdődött, a – már tavaly is nagy sikert aratott – projekt, amely során a Hódmezővásárhelyen és a régióban élő fiatalok a lehető legtöbb ismeretet szerezhetnek a hasznos hulladékok szelektív gyűjtéséről, újrafeldolgozásáról, valamint tudatos vásárlás során ezen termékek választásának fontosságáról.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott ’Dönts helyesen! – Szelektálj!’ című projekt az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány (AGRA) szervezésében szeptemberben kezdődött és az általános iskolás 7-8. osztályos, valamint középiskolai tanulókat és a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat célozzák meg a kistérségben.

 

Szeptember 27-én középiskolások számára szervezett kirándulást az AGRA Alapítvány az FCC Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. telephelyére, ahol a diákok megismerkedhettek a hasznos hulladékok, kartonpapír szelektív gyűjtésével, valamint feldolgozásával (bálázásával), a hulladék ártalmatlanítással (deponálással), illetve a deponiagáz és csurgaléklé energia irányú hasznosításával.

A program folytatásaként a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán épületében szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról szóló előadáson, valamint egy kreatív programon vehettek részt. A résztvevő diákok és tanárok a program zárásaként, különböző tájékoztató csomagokat és ajándékokat kaptak. A programon a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola 29 tanulója és 2 kísérő tanára vett részt.

 

A ’Dönts helyesen! -  Szeletálj’ projekt következő programjaként szeptember 28-án, a Mezőgazdasági Karon, a ’Kutatók éjszakája’ keretében kreatív workshopot rendeztek, amelynek során kiállítás és kreatív program várta az érdeklődőket. A 32 résztvevő műanyagból, üvegből, illetve kartonpapírból készíthetett dísztárgyakat és festhetett plakátokat.

 

 

 

 

 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

További információ: www.szelektalok.hu


 

 

Olvassa el ezt is!

Egy videó amit látni kell

Egy videó amit látni kell

Országimázs film és ahogy mondani szokták: benne minden  a helyén van. A film után pedig sokan mondják...
Lejárnak a matricák

Lejárnak a matricák

A naponta utazó iskolás, vagy kollégista diákok és szüleik figyelmébe ajánlott, hogy alig egy...
 

És ezt már olvasta?

Háromszorosára nőtt az influenzások száma
Háromszorosára nőtt az influenzások száma Újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat. Valószínű hamarosan a vásárhelyi kórház is sorra kerül. Most a 15-34 évesek közül kerül ki a legtöbb beteg.
 
Folytatódnak a kifizetések
Folytatódnak a kifizetések A MÁK szerint több mint 661 milliárd forint agrártámogatást utaltak el tavaly. Folytatódik az egységes területalapú támogatás, illetve a zöldítés támogatás kifizetésével.
 
Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez
 
Új parancsnok a dandár élén
Új parancsnok a dandár élén A Hódmezővásárhelyi Helyőrséget is magába foglaló MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki teendőit Szloszjár Balázs ezredes vette át.
 
A Tornyai Emlékév nyitánya
A Tornyai Emlékév nyitánya Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő hódmezővásárhelyi múzeumban pénteken.
 
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül.