Kultúra, oktatásSzemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

2018. október 25., csütörtök
 
Szemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

Két programmal elkezdődött, a – már tavaly is nagy sikert aratott – projekt, amely során a Hódmezővásárhelyen és a régióban élő fiatalok a lehető legtöbb ismeretet szerezhetnek a hasznos hulladékok szelektív gyűjtéséről, újrafeldolgozásáról, valamint tudatos vásárlás során ezen termékek választásának fontosságáról.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott ’Dönts helyesen! – Szelektálj!’ című projekt az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány (AGRA) szervezésében szeptemberben kezdődött és az általános iskolás 7-8. osztályos, valamint középiskolai tanulókat és a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat célozzák meg a kistérségben.

 

Szeptember 27-én középiskolások számára szervezett kirándulást az AGRA Alapítvány az FCC Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. telephelyére, ahol a diákok megismerkedhettek a hasznos hulladékok, kartonpapír szelektív gyűjtésével, valamint feldolgozásával (bálázásával), a hulladék ártalmatlanítással (deponálással), illetve a deponiagáz és csurgaléklé energia irányú hasznosításával.

A program folytatásaként a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán épületében szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról szóló előadáson, valamint egy kreatív programon vehettek részt. A résztvevő diákok és tanárok a program zárásaként, különböző tájékoztató csomagokat és ajándékokat kaptak. A programon a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola 29 tanulója és 2 kísérő tanára vett részt.

 

A ’Dönts helyesen! -  Szeletálj’ projekt következő programjaként szeptember 28-án, a Mezőgazdasági Karon, a ’Kutatók éjszakája’ keretében kreatív workshopot rendeztek, amelynek során kiállítás és kreatív program várta az érdeklődőket. A 32 résztvevő műanyagból, üvegből, illetve kartonpapírból készíthetett dísztárgyakat és festhetett plakátokat.

 

 

 

 

 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

További információ: www.szelektalok.hu


 

 

Olvassa el ezt is!

Egy videó amit látni kell

Egy videó amit látni kell

Országimázs film és ahogy mondani szokták: benne minden  a helyén van. A film után pedig sokan mondják...
Lejárnak a matricák

Lejárnak a matricák

A naponta utazó iskolás, vagy kollégista diákok és szüleik figyelmébe ajánlott, hogy alig egy...
 

És ezt már olvasta?

Kalandra fel - idén is
Kalandra fel - idén is A tervek szerint, a több éves hagyományoknak megfelelően, április első hétvégéjén nyit a Mártélyi Kalandpark, amely éppen idén nyáron lesz 10 éves.
 
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti
Érzéseit színekkel, formákkal közvetíti A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Hódmezővásárhelyi Művésztelepén március 22-én nyílik Máté Hunor kiállítása.
 
Tüzes hosszú hétvége
Tüzes hosszú hétvége Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.
 
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt országból érkezett 25 diákot és 16 felnőtt kísérőt.
 
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért
Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek pályára az NBII hétvégi fordulójában.
 
Lesznek idén fecskéink?
Lesznek idén fecskéink? Már évek óta tavasszal, Vásárhelyen is az eget kémlelik azok is, akiket pár éve még zavart a sok fecskefészek. Azonban egyre kevesebb érkezik. Vajon mi lesz idén?
 
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.