Kultúra, oktatásSzemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

2018. október 25., csütörtök
 
Szemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

Két programmal elkezdődött, a – már tavaly is nagy sikert aratott – projekt, amely során a Hódmezővásárhelyen és a régióban élő fiatalok a lehető legtöbb ismeretet szerezhetnek a hasznos hulladékok szelektív gyűjtéséről, újrafeldolgozásáról, valamint tudatos vásárlás során ezen termékek választásának fontosságáról.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott ’Dönts helyesen! – Szelektálj!’ című projekt az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány (AGRA) szervezésében szeptemberben kezdődött és az általános iskolás 7-8. osztályos, valamint középiskolai tanulókat és a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat célozzák meg a kistérségben.

 

Szeptember 27-én középiskolások számára szervezett kirándulást az AGRA Alapítvány az FCC Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. telephelyére, ahol a diákok megismerkedhettek a hasznos hulladékok, kartonpapír szelektív gyűjtésével, valamint feldolgozásával (bálázásával), a hulladék ártalmatlanítással (deponálással), illetve a deponiagáz és csurgaléklé energia irányú hasznosításával.

A program folytatásaként a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán épületében szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról szóló előadáson, valamint egy kreatív programon vehettek részt. A résztvevő diákok és tanárok a program zárásaként, különböző tájékoztató csomagokat és ajándékokat kaptak. A programon a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola 29 tanulója és 2 kísérő tanára vett részt.

 

A ’Dönts helyesen! -  Szeletálj’ projekt következő programjaként szeptember 28-án, a Mezőgazdasági Karon, a ’Kutatók éjszakája’ keretében kreatív workshopot rendeztek, amelynek során kiállítás és kreatív program várta az érdeklődőket. A 32 résztvevő műanyagból, üvegből, illetve kartonpapírból készíthetett dísztárgyakat és festhetett plakátokat.

 

 

 

 

 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

További információ: www.szelektalok.hu


 

 

Olvassa el ezt is!

Egy videó amit látni kell

Egy videó amit látni kell

Országimázs film és ahogy mondani szokták: benne minden  a helyén van. A film után pedig sokan mondják...
Lejárnak a matricák

Lejárnak a matricák

A naponta utazó iskolás, vagy kollégista diákok és szüleik figyelmébe ajánlott, hogy alig egy...
 

És ezt már olvasta?

Befejezi a játékot Vas Péter
Befejezi a játékot Vas Péter A rajongóknak azonban nem kell megijedniük, hiszen a sportoló ezután a pálya mellől, a szakmai stábban segíti majd a vásárhelyieket.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.33.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.33.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Hat éve hunyt el a vásárhelyi uszoda névadója
Hat éve hunyt el a vásárhelyi uszoda névadója Játékosként háromszor, edzőként egyszer nyert olimpiai aranyérmet a vízilabda-válogatottal, a sportág történetének egyik legnagyobb klasszisa volt.
 
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.