BulvárSzeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa

2018. november 21., szerda
 
Szeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa

10 emelet magas óriáskerékkel és szabadtéri jégpályával rajtol a szegedi karácsonyi hetek. Ennyi látványossággal még sosem találkozhattunk a Szegedi Karácsonyi Heteken.

 

 

 

 

 

 

November 23-tól tényleg Szeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa: ennyire grandiózus programmal, ennyi látványossággal még sosem találkozhattunk a Szegedi Karácsonyi Heteken. A korábban bejelentett fő látványosságok – mint a 10 emelet magas óriáskerék és a szabadtéri jégpálya - mellett rengeteg meglepetéssel készülnek a szervezők, a jégszobrász show – tól kezdve az adventi fényfestésen át az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő szalmalabirintusig.

 

Már gőzerővel építik a nagyközönség által idő közben “Szeged Eye” - nak elnevezett óriáskereket a Széchenyi téren, ahol hamarosan kezdetét veszi a karácsonyi vásár klasszikus verziója, megannyi ajándékötlettel és gasztro-meglepetéssel. A belváros túlsó felén, a Dóm Téri Karácsonyi Hetek sátraiban a hangsúly a kézműves portékákon lesz, nomeg a minden eddiginél látványosabb programkínálaton: a tér kellős közepén egy közel félezer négyzetméteres jégpálya helyezkedik el, közvetlenül mellette a közönségkedvenc szalmalabirintus, míg a háttérben az impozáns méretekkel megáldott Mesés Kastély magasodik.

 

Ez utóbbiban Bogyó és Babóca kiállítás, Kastély Mozi és kézműves foglalkozások várják a szegedi családokat. Visszatér a tavaly hatalmas sikert aratott adventi fényfestés, decemberben minden szombaton 18:00 – tól meseszép fényárba borul a Szegedi Fogadalmi Templom. Szintén régi, jó ismerős a Jégvarázs Show, melynek szobrászai M. Tóth Zsolt jégszobrász – világbajnok vezényletével újra láncfűrészes jégszobrász látványshow-val kápráztatják el a rendezvény vendégeit. Természetesen az idei év sem marad jótékonysági akció nélkül: a Szeged Első Lyons Klub, a Szegedi Városkép és Piac, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete, továbbá a Rádió 88 a Dóm téri Szeretetkuckóban szervez közös gyűjtést a rászorulók számára.

 

Az első hétvége programjai:

 

2018. november 23., péntek

 

16:00 Az Ünnepi Fények felkapcsolása a Rádió 88 vezényletével (Dugonics tér)

16:30 Vándormuzsikus gólyalábasok felvonulása (Széchenyi tér - Dugonics tér - Dóm tér)

18:00 Fire Fantasy tűzzsonglőr show (Dóm tér)

 

2018. november 24., szombat

(helyszín: Dóm tér, Mesés Kastély + színpad)

 

10:00 Kastély Mozi

15:00 Manó ajándék-készítő műhely

16:00 Jégvarázs Show: Jégszobrász workshop

18:00 Jégvarázs Show: Jégfaragó verseny

19:00 Jégvarázs Show: Jégszobrász Látványshow M. Tóth Zsolttal

 

2018. november 25., szombat

(helyszín: Dóm tér, színpad)

 

16:00 Jégvarázs Show: Jégszobrász workshop

18:00 Jégvarázs Show: Jégfaragó verseny

19:00 Jégvarázs Show: Jégszobrász Látványshow M. Tóth Zsolttal

 

 

Dóm Téri Karácsonyi Hetek - ami elvarázsol

2018. november 23 - december 24.

nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 12:00 - 21:00 között

szombat- vasárnap 10:00- 21:00

 

Jégpálya nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig: 15:00-21:00-ig

Szombaton és vasárnap: 10:00-21:00-ig

Tanítási szünet alatt a hétvégi nyitvatartás lép hatályba.

A jégpálya a tanítási időszakban, hétfőtől péntekig 08:00 – 14:00 között óvodás, általános és középiskolás csoportok számára, pedagógus kisérővel, előzetes regisztrációt követően ingyenes.

 

Széchenyi Téri Karácsonyi Hetek - ami összehoz

időtartam: 2018. november 23 - december 24.

nyitva tartás: minden nap 09:00 - 21:00 között

 

Óriáskerék nyitva tartás:

hétfőtől – csütörtökig 14.00 – 21.00 óráig, pénteki munkanapokon, valamint hétvégi napokon és ünnepnapokon 12.00  –  21.00 óra között, Szilveszterkor: 2018. december 31.: 12.00 – 2019. január 1. 01.00 óra között

 

Olvassa el ezt is!

Híd a sport és a koreai kultúra között

Híd a sport és a koreai kultúra között

A bécsi fesztiválon a látványos bemutató után a Máté Taekwondo sportolóinak a koreai szakmai...
A magyar nők karácsonyi vágyai

A magyar nők karácsonyi vágyai

Férfiak vigyázat! A nők több mint fele a szekrény mélyére süllyeszti azokat az ajándékokat,...
 

És ezt már olvasta?

Módosították a költségvetést
Módosították a költségvetést A büdzsé módosításra az állami támogatások és korábban született közgyűlési határozatok átvezetése és a pályázatok miatt van szükség,
 
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC
Éremesővel zárta a szezont a HSÚVC A hétvégén tartotta a Hód Úszó SE a JAKED-HÓD Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt. A HSÚVC a szezonzáró versenyen megnyerte a HÓD Kupát. Eredményekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.50.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.