BulvárSzeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa

2018. november 21., szerda
 
Szeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa

10 emelet magas óriáskerékkel és szabadtéri jégpályával rajtol a szegedi karácsonyi hetek. Ennyi látványossággal még sosem találkozhattunk a Szegedi Karácsonyi Heteken.

 

 

 

 

 

 

November 23-tól tényleg Szeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa: ennyire grandiózus programmal, ennyi látványossággal még sosem találkozhattunk a Szegedi Karácsonyi Heteken. A korábban bejelentett fő látványosságok – mint a 10 emelet magas óriáskerék és a szabadtéri jégpálya - mellett rengeteg meglepetéssel készülnek a szervezők, a jégszobrász show – tól kezdve az adventi fényfestésen át az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő szalmalabirintusig.

 

Már gőzerővel építik a nagyközönség által idő közben “Szeged Eye” - nak elnevezett óriáskereket a Széchenyi téren, ahol hamarosan kezdetét veszi a karácsonyi vásár klasszikus verziója, megannyi ajándékötlettel és gasztro-meglepetéssel. A belváros túlsó felén, a Dóm Téri Karácsonyi Hetek sátraiban a hangsúly a kézműves portékákon lesz, nomeg a minden eddiginél látványosabb programkínálaton: a tér kellős közepén egy közel félezer négyzetméteres jégpálya helyezkedik el, közvetlenül mellette a közönségkedvenc szalmalabirintus, míg a háttérben az impozáns méretekkel megáldott Mesés Kastély magasodik.

 

Ez utóbbiban Bogyó és Babóca kiállítás, Kastély Mozi és kézműves foglalkozások várják a szegedi családokat. Visszatér a tavaly hatalmas sikert aratott adventi fényfestés, decemberben minden szombaton 18:00 – tól meseszép fényárba borul a Szegedi Fogadalmi Templom. Szintén régi, jó ismerős a Jégvarázs Show, melynek szobrászai M. Tóth Zsolt jégszobrász – világbajnok vezényletével újra láncfűrészes jégszobrász látványshow-val kápráztatják el a rendezvény vendégeit. Természetesen az idei év sem marad jótékonysági akció nélkül: a Szeged Első Lyons Klub, a Szegedi Városkép és Piac, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete, továbbá a Rádió 88 a Dóm téri Szeretetkuckóban szervez közös gyűjtést a rászorulók számára.

 

Az első hétvége programjai:

 

2018. november 23., péntek

 

16:00 Az Ünnepi Fények felkapcsolása a Rádió 88 vezényletével (Dugonics tér)

16:30 Vándormuzsikus gólyalábasok felvonulása (Széchenyi tér - Dugonics tér - Dóm tér)

18:00 Fire Fantasy tűzzsonglőr show (Dóm tér)

 

2018. november 24., szombat

(helyszín: Dóm tér, Mesés Kastély + színpad)

 

10:00 Kastély Mozi

15:00 Manó ajándék-készítő műhely

16:00 Jégvarázs Show: Jégszobrász workshop

18:00 Jégvarázs Show: Jégfaragó verseny

19:00 Jégvarázs Show: Jégszobrász Látványshow M. Tóth Zsolttal

 

2018. november 25., szombat

(helyszín: Dóm tér, színpad)

 

16:00 Jégvarázs Show: Jégszobrász workshop

18:00 Jégvarázs Show: Jégfaragó verseny

19:00 Jégvarázs Show: Jégszobrász Látványshow M. Tóth Zsolttal

 

 

Dóm Téri Karácsonyi Hetek - ami elvarázsol

2018. november 23 - december 24.

nyitva tartás: hétfőtől - péntekig 12:00 - 21:00 között

szombat- vasárnap 10:00- 21:00

 

Jégpálya nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig: 15:00-21:00-ig

Szombaton és vasárnap: 10:00-21:00-ig

Tanítási szünet alatt a hétvégi nyitvatartás lép hatályba.

A jégpálya a tanítási időszakban, hétfőtől péntekig 08:00 – 14:00 között óvodás, általános és középiskolás csoportok számára, pedagógus kisérővel, előzetes regisztrációt követően ingyenes.

 

Széchenyi Téri Karácsonyi Hetek - ami összehoz

időtartam: 2018. november 23 - december 24.

nyitva tartás: minden nap 09:00 - 21:00 között

 

Óriáskerék nyitva tartás:

hétfőtől – csütörtökig 14.00 – 21.00 óráig, pénteki munkanapokon, valamint hétvégi napokon és ünnepnapokon 12.00  –  21.00 óra között, Szilveszterkor: 2018. december 31.: 12.00 – 2019. január 1. 01.00 óra között

 

Olvassa el ezt is!

Híd a sport és a koreai kultúra között

Híd a sport és a koreai kultúra között

A bécsi fesztiválon a látványos bemutató után a Máté Taekwondo sportolóinak a koreai szakmai...
A magyar nők karácsonyi vágyai

A magyar nők karácsonyi vágyai

Férfiak vigyázat! A nők több mint fele a szekrény mélyére süllyeszti azokat az ajándékokat,...
 

És ezt már olvasta?

A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása
A Máté Taekwondo eredményes szomszédolása Május 25-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2019 taekwondo versenyt.
 
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák A 2014-től a több szakaszra bontott projekt célja az energetikai korszerűsítés mellett az óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt.
 
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé
Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
 
NATO nap Hódmezővásárhelyen
NATO nap Hódmezővásárhelyen Közel ezerötszáz látogatót fogadott május 23-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Esküt tettek a hathetes alapkiképzésre bevonult katonák is. Képekkel.
 
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.