SportSportpálya fejlesztések kezdődtek Vásárhelyen

2019. szeptember 26., csütörtök
 
Sportpálya fejlesztések kezdődtek Vásárhelyen

Befejezéséhez közeledik a 238 négyzetméteres népkerti kosárlabdapálya. A régi, tönkrement gumilapok helyett az új pálya összekapcsolódó, magas teherbírású elemekből készült.

 

 

 

 

 

 

A Sport Court PowerGame kültéri sportburkolat az összes hasonló pályaborítás közül egyedüliként kapta meg a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség szakmai jóváhagyását.

Érdekességként: a gyártó ajánlása szerint a nemzetközileg elfogadott SportCourt rendszer átalakítható, ugyanaz a talaj használható kosárlabda pályaként, vagy röplabda, kézilabda vagy esetleg tollaslabda pályaként, mikor milyen sportágaknak ad otthont a pálya

A felület vízáteresztő, speciális kialakítása kíméli az ízületeket. Helyes, rendeltetésszerű használat mellett az élettartama szinte korlátlan.

A felújítást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, illetve a Megyei Jogú Városok Szövetsége finanszírozta.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk négy óvodában épül műfüves, négy évszakban használható focipálya. A 80 milliós költséget szinte teljes egészében a Magyar Labdarúgó Szövetség fedezi. A pályák 14×26 méteresek lesznek.

 

Az Oldalkosár utcai óvoda pályájának építését a Tájház melletti (a már munkaterületként körbekerített) részen a napokban el is kezdik, a Magvető utcában már szintén elkezdődtek a földmunkák, hamarosan az Oldalkosár, majd a Klauzál és a Pálffy utcai intézmény következik.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Időmorzsák

Időmorzsák

Új sorozatunkban Hódmezővásárhely félévszázaddal ezelőtti apró történéseiből...
Kávé Világnapja a BFMK-ban kiállítással, kóstolóval

Kávé Világnapja a BFMK-ban kiállítással,...

Kávé és a művészet találkozik egymással. A vásárhelyi Prém Szabolcs kávéval...
 

És ezt már olvasta?

Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz
Továbbra is arzénes a vásárhelyi ivóvíz

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendszeresen méri a Vásárhely és közigazgatási területéhez tartozó települések ivóvizének arzéntartalmát.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.42.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Iskolások a Tornyai-múzeumban
Iskolások a Tornyai-múzeumban A közgyűjtemény szakembereitől megtudhatták, mi is történik addig, amíg egy kiállítás összeáll, s mi minden van a kiállított tárgyak mögött.

 

 
Díjazott finom menű félezer forintból
Díjazott finom menű félezer forintból Az októberi fordulóba 39 csapat jutott be, köztük a hódmezővásárhelyi szakácsok csapata. A novemberi fordulóra készülnek. A döntőbe is bejuthatnak.
 
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen
Ünnepi programok Hódmezővásárhelyen Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.
 
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra
Rendhagyó helyről érkezett pénz a felújításra Míg a Kálvin tér egyik oldalán lévő épületbe 240 millió pályázati, és 800 milliós önkormányzati pénzt pumpáltak, a tér másik oldalán rogyadozott a templom.
 
90 éves Gyovai Ferenc
90 éves Gyovai Ferenc A sok évtizedes munkájának elismeréseként 2015-ben gyémántoklevélben részesítették.