BulvárSötét nap virradt a paradicsomra

2019. január 31., csütörtök
 
Sötét nap virradt a paradicsomra

A minden évben ilyenkor nyíló Arava Nemzetközi Zöldség-gyümölcs kiállításon nemrég bemutatták a magnélküli szamócát, a vörös citromot és a szivárványszínű répát. A sláger azonban valószínű az új paradicsom lesz.

 

 

 

 

 

Zöldségkedvelők figyelmébe ajánljuk, ha jövőre esetleg az üzletekben találkoznak egy kerek lila színű gyümölccsel, ne a szilva ízére asszociáljanak, hanem a paradicsomra. Mert bizony a növénynemesítők kirukkoltak a lila paradicsommal. Most jönnek az érvek, vajon hosszú évek munkájával, miért is kísérletezték ki? Mert állítólag az áfonyaszínű, sötétlila héjában rendkívül sok az antioxidáns és a C-vitamin.

 

A belseje persze hagyományosan paradicsom színű és ízű. A ’Fekete Galaxis’ fantázianevet kapott lila paradicsommal az első időszakban csak jó nevű hotelek éttermeiben lehet találkozni. Az izraeli tudósok által nemesített lila paradicsom, ígéretük szerint egy-két éven belül az egész világon termeszthető lesz.

A paradicsomnak még egy tulajdonsága van, amely szerint mivel a héja fotoszenzitív, az érési szakaszban, minél több napsütés éri, annál sötétebb lila lesz. Nyilván ezzel az éjszakai tolvajok dolgát is megnehezítve.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Klímaváltozás a régészeti korokban

Klímaváltozás a régészeti korokban

A Kárpát-medence számos, nagy kiterjedésű lehűlési hullámtól megvédte az itt élőket, de nem...
Majdnem halálos verekedés Vásárhelyen

Majdnem halálos verekedés Vásárhelyen

Jogerősen elítélték azt 28 éves hódmezővásárhelyi férfit, aki a helybeli italozóban...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.