BulvárSötét nap virradt a paradicsomra

2019. január 31., csütörtök
 
Sötét nap virradt a paradicsomra

A minden évben ilyenkor nyíló Arava Nemzetközi Zöldség-gyümölcs kiállításon nemrég bemutatták a magnélküli szamócát, a vörös citromot és a szivárványszínű répát. A sláger azonban valószínű az új paradicsom lesz.

 

 

 

 

 

Zöldségkedvelők figyelmébe ajánljuk, ha jövőre esetleg az üzletekben találkoznak egy kerek lila színű gyümölccsel, ne a szilva ízére asszociáljanak, hanem a paradicsomra. Mert bizony a növénynemesítők kirukkoltak a lila paradicsommal. Most jönnek az érvek, vajon hosszú évek munkájával, miért is kísérletezték ki? Mert állítólag az áfonyaszínű, sötétlila héjában rendkívül sok az antioxidáns és a C-vitamin.

 

A belseje persze hagyományosan paradicsom színű és ízű. A ’Fekete Galaxis’ fantázianevet kapott lila paradicsommal az első időszakban csak jó nevű hotelek éttermeiben lehet találkozni. Az izraeli tudósok által nemesített lila paradicsom, ígéretük szerint egy-két éven belül az egész világon termeszthető lesz.

A paradicsomnak még egy tulajdonsága van, amely szerint mivel a héja fotoszenzitív, az érési szakaszban, minél több napsütés éri, annál sötétebb lila lesz. Nyilván ezzel az éjszakai tolvajok dolgát is megnehezítve.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Klímaváltozás a régészeti korokban

Klímaváltozás a régészeti korokban

A Kárpát-medence számos, nagy kiterjedésű lehűlési hullámtól megvédte az itt élőket, de nem...
Majdnem halálos verekedés Vásárhelyen

Majdnem halálos verekedés Vásárhelyen

Jogerősen elítélték azt 28 éves hódmezővásárhelyi férfit, aki a helybeli italozóban...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.