BulvárSötét nap virradt a paradicsomra

2019. január 31., csütörtök
 
Sötét nap virradt a paradicsomra

A minden évben ilyenkor nyíló Arava Nemzetközi Zöldség-gyümölcs kiállításon nemrég bemutatták a magnélküli szamócát, a vörös citromot és a szivárványszínű répát. A sláger azonban valószínű az új paradicsom lesz.

 

 

 

 

 

Zöldségkedvelők figyelmébe ajánljuk, ha jövőre esetleg az üzletekben találkoznak egy kerek lila színű gyümölccsel, ne a szilva ízére asszociáljanak, hanem a paradicsomra. Mert bizony a növénynemesítők kirukkoltak a lila paradicsommal. Most jönnek az érvek, vajon hosszú évek munkájával, miért is kísérletezték ki? Mert állítólag az áfonyaszínű, sötétlila héjában rendkívül sok az antioxidáns és a C-vitamin.

 

A belseje persze hagyományosan paradicsom színű és ízű. A ’Fekete Galaxis’ fantázianevet kapott lila paradicsommal az első időszakban csak jó nevű hotelek éttermeiben lehet találkozni. Az izraeli tudósok által nemesített lila paradicsom, ígéretük szerint egy-két éven belül az egész világon termeszthető lesz.

A paradicsomnak még egy tulajdonsága van, amely szerint mivel a héja fotoszenzitív, az érési szakaszban, minél több napsütés éri, annál sötétebb lila lesz. Nyilván ezzel az éjszakai tolvajok dolgát is megnehezítve.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Klímaváltozás a régészeti korokban

Klímaváltozás a régészeti korokban

A Kárpát-medence számos, nagy kiterjedésű lehűlési hullámtól megvédte az itt élőket, de nem...
Majdnem halálos verekedés Vásárhelyen

Majdnem halálos verekedés Vásárhelyen

Jogerősen elítélték azt 28 éves hódmezővásárhelyi férfit, aki a helybeli italozóban...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.