SportSikerrel vette az akadályt a Kosársuli

2019. november 1., péntek
 
Sikerrel vette az akadályt a Kosársuli

Szerda este a KTE-Duna Aszfalt látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. A találkozó tétje a továbbjutás volt a Hepp Kupában, és tudtuk, hogy nem vár egyszerű mérkőzés a Kosársulira a szintén Zöld csoportos ellenféllel szemben. Nem is volt sétagalopp, sőt...

 

 

 

 

 

 


 

Ha az NB I/B Zöld csoportjának tabellájára nézünk, egyértelmű, hogy a papírforma szerint a hat eddigi mérkőzéséből négyet nyerő kecskemétiek számítottak az ütközet favoritjának, hisz a mieink egyelőre győzelem nélkül a tabella utolsó pozícióján állnak. Tudjuk ugyanakkor, hogy csapatunk hétről-hétre egyre jobban összerázódik, a sérültek visszatérnek (ezúttal már csapatkapitányunk, Vuk Pavlovic is bevetésre készen állt), a Hódtói Sportcsarnok parkettje pedig mindig kellemetlen hely az adott ellenfél számára. 

 

Ennek megfelelően a mérkőzés íve is hasonló ívet mutatott az eddigi szezon sémájához. Az első negyedet jó játékkal, a Kucsera, Fülöp kettős vezényletével nyerték fölényesen a vendégek, a Kosársuli védekezésben és támadásban sem találta a ritmust, hiába igyekezett rotálni a gárdán Tóth Tamás vezetőedző. A második negyedre aztán összekapta magát a csapat, és a Varga testvérek pontjainak hála hátrányból, de tartottuk a lépést a fehérmezesekkel (30-41 a félidőben).

 

A szünet után sem fordult sokat a játék képe, és néhány perc erejéig azt hihettük, eldőlt a továbbjutás kérdése, hisz a harmadik negyed derekán már tizenhét ponttal is vezetett a Kecskemét. Hiába volt azonban kezükben a meccs, elkezdtek hibázni, így Kovács és Ságodi triplája, majd a játékrész végén Varga Zalán zsákolása visszaállította az egész mérkőzésen megfigyelhető tíz pont körüli differenciát.

 

Ez pedig - mint később kiderült - kellő lehetőséget és reményt biztosított a végjátékra - a hajó már-már elúszott, a vásárhelyi szívnek azonban nagyon kellett a siker. A vendégek az utolsó öt percre abszolút összezuhantak támadásban és védekezésben is, hibát hibára halmoztak, míg a mieinknél sültek a higgadt kezek, szorossá vált a védekezés és sorra jöttek a kosarak - 61-69-nél Varga Zalán, 66-72-nél Varga Ákos szórt be egy triplát, az egész találkozón fantasztikusan lepattanózó és újabb remek játékot produkáló Rostás Imre ketteseivel 73-72-nél, egy percre a végét jelentő dudaszótól pedig már nálunk volt az előny. Az utolsó másodpercek is kaotikusan alakultak, kétszer is esélye adódott a Kecskemétnek, hogy lezárja a találkozót, ám Molnár Bence közelije és a végén Rostás lepattanója döntött: hősiesen küzdve, a kosárlabda Fortunájának támogatásának is köszönhetően 75-74-re nyertünk, így továbbjutottunk a kupában!

 

Férfi kosárlabda Hepp Kupa, 3. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - KTE-Duna Aszfalt 75-74 (9-20, 21-21, 20-21, 25-12)

Hódtói Sportcsarnok, 220 néző. Vezette: Nagy, Oláh, Gaál.

 

Kosársuli: Molnár 12, Kelemen B. 2, VARGA Á. 18/3, VARGA Z. 25/15, Perák 3.

Csere: ROSTÁS 7, Pavlovic 2, Hargitai -, Balogh -, Kovács 3/3, Ságodi 3/3.

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

KTE: Chester 8,  Lukács 9, Molnár D. 15/3, KUCSERA 21/9, Fülöp 10.

Csere: Orgona 6/6, Plézer 5, Cserkó, Tóth.

Vezetőedző: Váradi Kornél

 

Tóth Tamás: "Az első három negyedben görcsösen és túl sok hibával játszottunk, nem a legjobb döntéseket hoztuk. Nem adtuk fel egy percig sem és óriási szerencsével nyertük az egylabdás derbit. Gratulálok a Kecskemétnek is, megérdemelték volna a továbbjutást, igazi kupapárharc volt! Szombaton a Sopron ellen mindent megteszünk az első bajnoki győzelmünk érdekében."

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mindenszentek és halottak napja

Mindenszentek és halottak napja

Lelkileg nagy vigasztalás a hátramaradottaknak, hogy tehetnek valamit elköltözött szeretteikért imával, vezekléssel, szentmisével. Gyertyákat, mécseseket gyújtunk az elhunytak emlékére.
Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Huszonnégy előadó - köztük két  vásárhelyi kislány - jutott tovább a Fölszállott a páva új gyerekévadának első adásából.
Négy métert zuhant a kétéves kisfiú

Négy métert zuhant a kétéves kisfiú

Egy hódmezővásárhelyi lakóház felső szintjén a nyitott ablaknál az anya magára hagyta kisfiát, aki a magasból az utcára zuhant.
Vásárhelyi éremeső a FitKid Európa-bajnokságon

Vásárhelyi éremeső a FitKid Európa-bajnokságon

Hét ország, mintegy hatszáz versenyzője mutatta be tudását a XVII. FitKid European Championship, Fit Boy and FitKid II.osztály Európa Kupa versenyen.

 

És ezt már olvasta?

Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.
 
Elárul a tested
Elárul a tested Míg a szavak a gondolatainkat, addig a testnyelvvel az érzéseinket fejezzük ki. Számtalan gyakorlati tudnivalóval fűszerezett előadással fejeződött be a Lélekbérlet.
 
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer

November 10-én rendezte meg a Promenád TSE Hódmezővásárhelyen a XIV. Fekete Sas Kupa klubközi táncversenyt. Eredmények.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.45.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Baleset a mártélyi úton
Baleset a mártélyi úton Két személyt szállítottak kórházba, amikor - valószínű a sebesség helytelen megválasztása miatt - fának csapódott egy autó Hódmezővásárhely külterületén.
 
Átadták a felújított Rárósi utat
Átadták a felújított Rárósi utat Hagyomány lett, hogy a megépült, vagy felújított utakat lelkes csapat közös kerékpározással is felavatja. November 9-én a polgármester átadta a felújított Rárósi utat.
 
Megint egy győzelem, megint egy vereség
Megint egy győzelem, megint egy vereség Cegléden lépett pályára pénteken U20-as, valamint felnőttcsapatunk. Kettősség jellemezte a két találkozót.