Kultúra, oktatásSikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

2019. március 8., péntek
 
Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Nőnapi koncert lesz március 11-én 17 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Minden évben ezen a koncerten adják át a Kenéz Ernő és Kenéz Heka Etelka Ének-Zenei Alapítvány ‘Gyűrű Díját'.

 

 

 

 

 

 

 

Idén egy már befutott, két saját CD-t megjelentetett, a Youtube-on több klipjével látható énekesnő lesz a díjazott, aki JaMese nevű együttesével a hazai koncertélet rendszeres fellépője. A Vásárhelyi Őszi Hetek idején is koncertezett szülővárosában. Akkor mutatta be második, Bennem a világ című lemezét.

 

Zenei tanulmányait Hódmezővásárhelyen alapozta meg. 1991-től járt a Péczely Attila Zeneiskolába. Dr. Jakab Jenőnénél, Czilczel Olgánál és Borsos Annamáriánál tanult zongorázni.

1996-tól 2000-ig Bátki Fazekas Zoltánhoz járt magánének szakra. A népdalok szeretetét a Központi Általános Iskolában Kosahuba Sára tanárnő adta át neki. 

 

Középiskoláit a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte, ahol Kelecsényiné Mészáros Magdolna gimnáziumi kórusában énekelt. 

Négy éven át volt tagja a Győri Sára vezetése alatt álló Városi Vegyeskarnak.

 

2000-ben felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetemre, ahol Magyar nyelv és irodalom szakon, valamint Ének-zene tanári szakon diplomázott.

 

2005 és 2008 között az MZTSZ-által működtetett Kőbányai Zenei Stúdió Énekes képzésén vett részt.

2008 óta él Budapesten, ahol saját, JaMese zenekarával és más formációkkal aktív tagja a könnyűzenei szcénának.

Március 11-én, a 17 órakor kezdődő Nőnapi koncerten Molnár Emese dalaival, egy különleges zenei világba hívja meg a vásárhelyi közönséget.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bemutatták Holler László kiállítási katalógusát

Bemutatták Holler László kiállítási...

Az Alföldi Galériában vasárnapig megtekinthető Tájak, érzelmek című tárlatának több mint...
EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia...

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.