Kultúra, oktatásSikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

2019. március 8., péntek
 
Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Nőnapi koncert lesz március 11-én 17 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Minden évben ezen a koncerten adják át a Kenéz Ernő és Kenéz Heka Etelka Ének-Zenei Alapítvány ‘Gyűrű Díját'.

 

 

 

 

 

 

 

Idén egy már befutott, két saját CD-t megjelentetett, a Youtube-on több klipjével látható énekesnő lesz a díjazott, aki JaMese nevű együttesével a hazai koncertélet rendszeres fellépője. A Vásárhelyi Őszi Hetek idején is koncertezett szülővárosában. Akkor mutatta be második, Bennem a világ című lemezét.

 

Zenei tanulmányait Hódmezővásárhelyen alapozta meg. 1991-től járt a Péczely Attila Zeneiskolába. Dr. Jakab Jenőnénél, Czilczel Olgánál és Borsos Annamáriánál tanult zongorázni.

1996-tól 2000-ig Bátki Fazekas Zoltánhoz járt magánének szakra. A népdalok szeretetét a Központi Általános Iskolában Kosahuba Sára tanárnő adta át neki. 

 

Középiskoláit a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte, ahol Kelecsényiné Mészáros Magdolna gimnáziumi kórusában énekelt. 

Négy éven át volt tagja a Győri Sára vezetése alatt álló Városi Vegyeskarnak.

 

2000-ben felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetemre, ahol Magyar nyelv és irodalom szakon, valamint Ének-zene tanári szakon diplomázott.

 

2005 és 2008 között az MZTSZ-által működtetett Kőbányai Zenei Stúdió Énekes képzésén vett részt.

2008 óta él Budapesten, ahol saját, JaMese zenekarával és más formációkkal aktív tagja a könnyűzenei szcénának.

Március 11-én, a 17 órakor kezdődő Nőnapi koncerten Molnár Emese dalaival, egy különleges zenei világba hívja meg a vásárhelyi közönséget.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bemutatták Holler László kiállítási katalógusát

Bemutatták Holler László kiállítási...

Az Alföldi Galériában vasárnapig megtekinthető Tájak, érzelmek című tárlatának több mint...
EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia...

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Az országban egyedülálló százméteres medence
Az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Ember a fotók mögött: Plohn József
Ember a fotók mögött: Plohn József Az Alföldi Galériában Bernátsky Ferenc tart kurátori tárlatvezetést, egy héttel később az árvizek során készített Plohn felvételeket mutatja be a múzeum szakembere.